Celemony Melodyne DNA Editor - teścik
Bzdurny argument - jak podłączamy "Na dzień dobry" preamp Neve 1073 albo mikrofon U87 to od razu mamy dobre brzmienie - tak zresztą jest z samym dobrym sprzętem. Im więcej trzeba kręcić tym bardziej coś jest nie tak.
Unique: Myślę, że nie zrozumiałeś ironii, ale mniejsza o to. Nie mam ochoty spierać się, kto lepiej wróży z fusów. Przecież to rynek zweryfikuje, czy DNA jest li tylko bezwartościową ciekawostką czy potężnym narzędziem, które będzie często i gęsto stosowane.
Po co transponować?Jak napisał Uniqe poto żeby zrobić np 2 głos oddalony o mp tercje.Wszyscy tak robią żeby sprawdzić jak zabrzmi partia wokalu.
ratio: Ale do tego technologia DNA kompletnie nie jest potrzebna i nie do tego została stworzona.
Re: Celemony Melodyne DNA Editor - teścik
...W sumie, to może nawet dobrze, że obsługa DNA nie jest trywialna i na dzień dobry nie umożliwia cudów bez wysiłku...
Bzdurny argument - jak podłączamy "Na dzień dobry" preamp Neve 1073 albo mikrofon U87 to od razu mamy dobre brzmienie - tak zresztą jest z samym dobrym sprzętem. Im więcej trzeba kręcić tym bardziej coś jest nie tak.
Unique: Myślę, że nie zrozumiałeś ironii, ale mniejsza o to. Nie mam ochoty spierać się, kto lepiej wróży z fusów. Przecież to rynek zweryfikuje, czy DNA jest li tylko bezwartościową ciekawostką czy potężnym narzędziem, które będzie często i gęsto stosowane.
Po co transponować?Jak napisał Uniqe poto żeby zrobić np 2 głos oddalony o mp tercje.Wszyscy tak robią żeby sprawdzić jak zabrzmi partia wokalu.
ratio: Ale do tego technologia DNA kompletnie nie jest potrzebna i nie do tego została stworzona....
No wiem masz racje , ale chodzi mi o melodyne o to że mogli by o ile to możliwe dopracować brzmienie strojonego wokalu zeby nie było zadnych skutków ubocznych. Z tego co czytałem to DNA jest tym samym co melodyne tylko rozpoznaje wiele głosów.
Przypomina mi sie taki rysunek Krauzego - cyrk, klown stoi na glowie, nogami zongluje i jednoczesnie gra na skrzypcach. W pierwszym rzedzie facet do faceta: No, Paganini to on nie jest...
Nigdy bowiem nie uzyskamy naturalności poprzez mocną ingerencję - glissy, połączenia dźwięków, wibrata itd to bardzo trudne do przetworzenia dla wtyczek.
Bo to się robi ręcznie, a nie na automacie. Wtedy będzie dobrze i naturalnie.