Odczepic się od Behringera, gdyby nie ich niskie ceny za bardzo przydatne produkty to na wiele rzeczy nie moglibyśmy sobie pozwolić. Jeżeli chodzi o przejęcia pomiędzy różnymi firmami to ja już sie gubię zwłaszcza w świecie komputerów jedni przejmują drugich, łączą się czasem zmieniają markę czasem tylko powiązania kapitałowe, tak więc co z tego wyniknie to nigdy nie wiadomo.
Behringer kupił firmy Midas i Klark Teknik!
- doministry1
Re: Behringer kupił firmy Midas i Klark Teknik!
To tak jak VW wykupil Bentleya.
Fuzje to kasa, czasem jedyny sposob na przetrwanie.
Domyslam sie ze niewiele zmieni sie w samych produktach...
Ja z Behringera mam DBoxa, daje rade.
Strategia Behringera jest dokładnie odwrotna - jak najtaniej, proste komponenty, uproszczony montaż, często skomplikowane układy aby ukryć wady zastosowanych podzespołów, trochę efekciarstwa (diody LED za lampą udające żarzenie).
To zatem - CZEGO Uli chce się nauczyć od tych przejętych firm?
Ja bym się raczej obawiał, że on będzie chciał pod nazwą K-T albo Midas sprzedawać to swoje chińskie badziewie. Czyli należy się spodziewać, że obie marki szybko zejdą na psy

- doministry1
Strategia Behringera jest dokładnie odwrotna - jak najtaniej, proste komponenty, uproszczony montaż, często skomplikowane układy aby ukryć wady zastosowanych podzespołów, trochę efekciarstwa (diody LED za lampą udające żarzenie).
Ja bym się raczej obawiał, że on będzie chciał pod nazwą K-T albo Midas sprzedawać to swoje chińskie badziewie. Czyli należy się spodziewać, że obie marki szybko zejdą na psy

------------------
Niekoniecznie. Byc moze Midas zastrzeze sobie brak ingerencji w produkty.
I pewnie tak bedzie, nie wierze ze cala firma taka jak Midas nagle
zmieni swoje zasady.
Ja bym się raczej obawiał, że on będzie chciał pod nazwą K-T albo Midas sprzedawać to swoje chińskie badziewie. Czyli należy się spodziewać, że obie marki szybko zejdą na psy ...
To dlaczego w takim razie tak wyraźnie oddzielił działalność Behringera od swoich nowych marek? Pozostawił ich w niezmienionym składzie osobowym i deklaruje pompowanie środków na rozwój. Ten facet jest muzycznym pasjonatem i może teraz właśnie realizuje swoje "głębsze", ambitniejsze marzenia ? Kto wie ? Czas pokaże.
-
Awans przez wykupienie... a jak było z Creative i E-mu?
...
Awans przez wykupienie... a jak było z Creative i E-mu? ...
E-mu leżało i kwiczało już przed wykupieniem. Sami łykneli najpierw (nie wiadomo dlaczego) Ensoniqa a potem nie wiedzieli co robić bo samplery zagościły w komputerach a ich graty były drogie. Gdyby nie Creative to całkiem znikneli by z powierzchni ziemi, a to że Creative jest średnio kreatywny na polu pro-audio to już inna bajka.
- andrzeimuzyk71
...Chciałbym nieśmiało zauważyć, że wysoka klasa produktów czy Midas wynika przede wszystkim ze stosowania bezkompromisowych rozwiązań, najwyższej jakości i najdroższych podzespołów, jednym słowem konstruktorskiego Bizancjum (że użyję modnego słowa). Dzięki temu, że komponenty mają wyśrubowane parametry, można stosować dobre minimalistyczne rozwiązania układowe, krótką ścieżkę sygnału.
------------------
Niekoniecznie. Byc moze Midas zastrzeze sobie brak ingerencji w produkty.
I pewnie tak bedzie, nie wierze ze cala firma taka jak Midas nagle
zmieni swoje zasady....
Widze ze duzo osob narzeka na berego ale jeszcze wiecej jest uzytkownikow . sam posiadam sporo gratow Ulego i nie narzekam. a co do porownania cena-jakosc to jest jednak gora uli. tak powazna firma jak Klark-Technik napewno tez wziela pod uwage komu sprzedaje udzialy.takze nie skreslajcie tak odrazu nastepnym produktow ze stajni BERY-KLARK-TECHNIK- MIDAS
[addsig]
Zlinczujcie mnie, ale kocham produkty Behringera za to że:
- są tanie
- są solidnie i starannie wykonane
- nigdy żaden się nie zepsuł (miałem ich ze 30)