MC-505 vs JX-305

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
csdis
Re: MC-505 vs JX-305

Post autor: csdis » sobota 24 paź 2009, 00:24

...
Co to za serwis był ? ? chyba tam ludzie nie mają pojęcia co robią skoro chcą od razu całą płyte wymieniac.

Szukałem jakiegos edytora do jx305 na pc ale nic nie znalazłem, jedynie jest do mc505 ale ten nie współpracuje z jx-em.Z barwami tez bieda na necie nic nie znalazłem....

......

auotryzowany rolanda tam jakas kosc z system poszła i juz....

z barwami ciezko ale lepiej zrobic samemu:),tak patrze na swojego mc 505 i az mi sie teskno za jxem robi:).

nie jestem pewnien czy ten edytor napewno nie działa z jxem...

aha nie upgrejduj systemu bo ludzie te problemy z padaniem własnie mieli przy upgrejdzie..

Awatar użytkownika
ceres1x

Post autor: ceres1x » sobota 24 paź 2009, 09:30

...
...
Co to za serwis był ? ? chyba tam ludzie nie mają pojęcia co robią skoro chcą od razu całą płyte wymieniac.

Szukałem jakiegos edytora do jx305 na pc ale nic nie znalazłem, jedynie jest do mc505 ale ten nie współpracuje z jx-em.Z barwami tez bieda na necie nic nie znalazłem....

......

auotryzowany rolanda tam jakas kosc z system poszła i juz....

z barwami ciezko ale lepiej zrobic samemu:),tak patrze na swojego mc 505 i az mi sie teskno za jxem robi:).

nie jestem pewnien czy ten edytor napewno nie działa z jxem...

aha nie upgrejduj systemu bo ludzie te problemy z padaniem własnie mieli przy upgrejdzie.....

Orientujesz sie jakie poprawki nanosił nowy system ?

Jeśli chodzi o kosc z systemem to chyba jest ta:

[img=http://img197.imageshack.us/img197/6761/obraz014xy.jpg]

Zastanawiające wiec czemu chca wymieniac całą płytę główną w tym "autoryzowanym" serwisie...

Wychodzi na to ze w systemie musi byc jakis bug skoro pada  przy wgrywaniu do pamięci.

eksperymentalna, niekomercyjna elektronika

Awatar użytkownika
afinsky

Post autor: afinsky » sobota 24 paź 2009, 22:42

Witam wszystkich serdecznie.
Jestem tu nowo zalogowany, ale zaglądam już od jakiegoś czasu.
Miałem oda MC i JX. Który lepszy? Rzecz gustu bo z wymienionych powyżej różnic dodać należy jeszcze indywidualne wyjścia na + dla MC. Jx z kolei napewno dla klawiszowca i RPS, których MC chyba nie posiada, ale może się mylę.

W JX miałem wymienioną płyte, ale to jak mnie potraktowali w serwisie w ówczesnej firmie Roland aka "Brzóstowicz" (Wa-wa) zrodziło wielkie podejrzenia czy aby napewno cała płyta była do wymiany(wartość ok 1/2 używanego syntha) ... ale to bym mógł napisać osobny artykuł...

Został mi jedynie solidny futerał po JX-305. Chętnie odsprzedam bo nie potrzebuje

pozdrawiam

Rs7000 VirusB Ibanez RG

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » niedziela 25 paź 2009, 13:37

...Witam wszystkich serdecznie.
Jestem tu nowo zalogowany, ale zaglądam już od jakiegoś czasu.
Miałem oda MC i JX. Który lepszy? Rzecz gustu bo z wymienionych powyżej różnic dodać należy jeszcze indywidualne wyjścia na + dla MC. Jx z kolei napewno dla klawiszowca i RPS, których MC chyba nie posiada, ale może się mylę.

...

mc posiada rps co to byłby za instrument bez tego...

ODPOWIEDZ