Iphone w wolnym czasie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:
Re: Iphone w wolnym czasie

Post autor: fabian » poniedziałek 12 paź 2009, 11:29

dzisiaj bawilem sie spora ilosc czasu tym bebotem.. jak na synth na iphone'a bardzo dobry, nawet brzmienie ma przyjemne.. ale jednak to gadzet..
fajne aby pokazac koledze albo zagrac solowke, ale dla mnie nic wiecej i nic na dluzej..
[addsig]
the Sun Personality

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » poniedziałek 12 paź 2009, 12:18

ja tam sie gadzetami nie zajmuje - ale jestem pod wielkim wrazeniem :) czesto jest sytuacja ze czlek by cos zagral, wydal z siebie jakis dzwiek - i tu - pojawia sie taka mozliwosc. kontrabasu/basowki takich nie ma? :) jakiegos fretlessa?

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » środa 14 paź 2009, 14:45

kontrabasu/basowki takich nie ma? :) jakiegos fretlessa?... 

no sa tylko taki mały mankament że brzmią od E4 wzwyż ;/

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » środa 14 paź 2009, 23:03

no ale Rudess tez do czegos podlaczyl - pewnie to nie trudne do jakiegos kina domowego podlaczyc i juz zacznie mruczec od E4 w dol :)

padu50

Post autor: padu50 » niedziela 18 paź 2009, 21:06

Ja znalazłem coś takiego w necie :D :

Beaterator budzi w PSP moc tworzenia muzyki. Firma Rockstar Games we współpracy z multiplatynowym producentem, Timbalandem, stworzyła niesamowicie prostą w użyciu, przenośną aplikację do tworzenia muzyki, która pozwoli użytkownikom skomponować własną muzykę, gdziekolwiek mają na to ochotę...

więcej na http://pl.playstation.com/games-media/games/detail/item235005/Beaterator/ 

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » środa 16 gru 2009, 23:58

...
A moze znacie jakieć ciekawe softy na Pda lub Pocet pc bo czasem w pracy chciałbym pograc a spawarka i blachy juz sie ponudziły:),a jeszcze byłby wypas jakby export do midi miało i jakby było free:) ewentualnie niewiele kosztowało.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dario2

Post autor: Dario2 » czwartek 17 gru 2009, 13:57

A to coś dla pałkerów użytkujących iPoda/iPhona

http://www.youtube.com/watch?v=dlbdAIXyxnA

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » czwartek 17 gru 2009, 14:22

Polecam INTUA BEATMAKER. Coś na kształt Akai PCM , bardzo fajna aplikacja z genialnym edytorem w kompie , po prostu przeciągasz probki na paday robisz save i przez wifi wysyłasz do iphone. Sampler odtwarza próbki 44,1 kHz 24 bit. Jakość jest bardzo dobra. Używam go jako efektor, nie trzeba brać ze sobą dodatkowego klocka albo kompa. Ciekaw jesztem czy zrobią kiedyś możliwość sterowania midi przez wifi. Wtedy masz zewnętrzną klawiaturkę i masz elegancki moduł. Z pewnością jest to fajna zabawka dla Djów. Mam używam, przydaje się.

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » piątek 18 gru 2009, 20:13

...Polecam INTUA BEATMAKER. Coś na kształt Akai PCM , bardzo fajna aplikacja z genialnym edytorem w kompie , po prostu przeciągasz probki na paday robisz save i przez wifi wysyłasz do iphone. Sampler odtwarza próbki 44,1 kHz 24 bit. Jakość jest bardzo dobra. Używam go jako efektor, nie trzeba brać ze sobą dodatkowego klocka albo kompa.

Mam - używam, polecam...

jeszcze mozna importować/exportować pliki midi do beatmakera...

Ciekaw jesztem czy zrobią kiedyś możliwość sterowania midi przez wifi. Wtedy masz zewnętrzną klawiaturkę i masz elegancki moduł. Z pewnością jest to fajna zabawka dla Djów. Mam używam, przydaje się.... 

sterowanie midi poprzez wifi... ? czy aby to juz nie jest wynalezione ?

wiem ze na bank poprzez iphona mozesz sobie zrobic sterownik midi typu "kaosspad"

jeszcze ine godne polecenia aplikacje:

-iSyn

-MusicStudio

-Noise.io Pro

-Ocarina

-Toro

-Guitarist/iShred

ja takie zakupiłem w AppStore i używam!

http://www.myspace.com/audiophone

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » sobota 19 gru 2009, 00:43

********************888
uwaga:) do audio mamy genialny WAVEPAD a mały work station SYNTRAX:),poszukajcie w googlach :)
pozdrawiam

ODPOWIEDZ