NI Kore Player - darmowy VSTi

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Janusz_M
Re: NI Kore Player - darmowy VSTi

Post autor: Janusz_M » niedziela 19 gru 2010, 19:52

...
Ja bardzo polecam bardzo stary i darmowy sampler phenome ze strony http://www.prodyon-virtual-gear.com/
również z darmową biblioteką brzmień.

Choć już od dłuższego czasu jest na rynku to ja znalazłem go całkiem nie dawno. Polecam... 

Sampler wprawdzie darmowy, ale za obie biblioteki brzmień (Factory B i Ambient Textures I) chcą kasy. Jest jakaś inna, bo nie widzę?
...

Skoro o alternatywach mowa to jest Yellow Tolls Independence do którego dają darmowe biblioteki w tym perksusja (klika zestawów akustyczków i jakiś elektroniczny), gitary, basy (akustyczne, elektoniczne) i syntezatory.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » poniedziałek 20 gru 2010, 09:01

Skoro o alternatywach mowa to jest Yellow Tolls Independence do którego dają darmowe biblioteki w tym perksusja (klika zestawów akustyczków i jakiś elektroniczny), gitary, basy (akustyczne, elektoniczne) i syntezatory.

Pozdrawiam
...

Zaprawdę perkusja z Independence Free jest świetna.

Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

pyza

Post autor: pyza » poniedziałek 20 gru 2010, 11:14

...Ja bardzo polecam bardzo stary i darmowy sampler phenome ze strony http://www.prodyon-virtual-gear.com/ również z darmową biblioteką brzmień.
Choć już od dłuższego czasu jest na rynku to ja znalazłem go całkiem nie dawno. Polecam... 

Sampler wprawdzie darmowy, ale za obie biblioteki brzmień (Factory B i Ambient Textures I) chcą kasy. Jest jakaś inna, bo nie widzę?...

Jest jedna darmowa ale lepiej samemu sobie coś przygotować...http://www.prodyon-virtual-gear.com/crbst_8.html
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

Awatar użytkownika
Słavomirus

Post autor: Słavomirus » poniedziałek 20 gru 2010, 11:52

A może kogoś zainteresuje też darmowy Proteus VX?

Link: http://www.emu.com/promo/proteusvx/welcome.asp

Awatar użytkownika
Słavomirus

Post autor: Słavomirus » poniedziałek 20 gru 2010, 11:56

Podaję prawidłowy link: http://www.emu.com/

Goddard

Post autor: Goddard » wtorek 21 gru 2010, 11:45

Dzięki Panowie za linka do Independence Free - przezacne to!

Phenome sprawdziłem, ale ta biblioteka bardzo mnie rozczarowała...

Slavomirus, o Proteusie już było dawno temu :)

Ale dobra, wracajmy do meritum, bo ktoś kiedyś odkopie ten wątek i będzie klął, że tak offtopujemy. Walczę dalej z tym Kore Playerem, ale to najwyraźniej wina Sonara, bo na Reaperze jest okej.

Mamoń
Kontakt:

Post autor: Mamoń » wtorek 21 gru 2010, 23:02

Czy ten Ni współpracuje z cubase na windows 7 ?
http://aranzacjemuzyczne.c0.pl/nauka-gry-gitarze-lodz/

Awatar użytkownika
NeckUno1

Post autor: NeckUno1 » środa 22 gru 2010, 12:39

Witam!

Czy ktoś miał problemy z aktywacją tego Kore Playera i paczki z dźwiękami? Otóż mój problem polega na tym , że na komputerze, którego używam do muzyki nie posiadam internetu i procesu aktywacji dokonuję przy pomocy pliku .html przeniesionego z Service Center na komputer z netem. Po stworzeniu konta na stronie NI i przejściu do procesu aktywacji na ich stronie, po kliknięciu "submit" nie dzieje się nic, strona tylko się odświeża, natomiast nie następuje pobieranie pliku autoryzacji. Jakieś pomysły? Bo generalnie nie chce mi się do nich pisać z tym problemem, gdyż jak ktoś wspomniał "freeware`u" oni nie wspierają technicznie.

Później bo teraz nie mam czasu :)

Awatar użytkownika
irok84

Post autor: irok84 » środa 22 gru 2010, 12:49

...
Witam!

Czy ktoś miał problemy z aktywacją tego Kore Playera i paczki z dźwiękami? Otóż mój problem polega na tym , że na komputerze, którego używam do muzyki nie posiadam internetu i procesu aktywacji dokonuję przy pomocy pliku .html przeniesionego z Service Center na komputer z netem. Po stworzeniu konta na stronie NI i przejściu do procesu aktywacji na ich stronie, po kliknięciu "submit" nie dzieje się nic, strona tylko się odświeża, natomiast nie następuje pobieranie pliku autoryzacji. Jakieś pomysły? Bo generalnie nie chce mi się do nich pisać z tym problemem, gdyż jak ktoś wspomniał "freeware`u" oni nie wspierają technicznie....

Miałem tak. Najpierw próbowałem aktywacji online, ale program do aktywacji, się włączał, aktualizował, restartował, aktualizował, restartował i tak w kółko.

Więc zrobiłem aktywację offline i miałem to samo co ty: Po kliknięciu submit nic się nie działo. Wyczyściłem pliki cookie w przeglądarce, zalogowałem się jeszcze raz (musiałem raz jeszcze wypełnić któryś formularz - nie pamiętam już który) i poszło.

Awatar użytkownika
NeckUno1

Post autor: NeckUno1 » środa 22 gru 2010, 16:08

Faktycznie. Sposób, który podałeś zadziałał. Ale pojawił się inny problem, chociaż jako tako nie jest jakiś wielki. Otóż zainstalowałem paczkę Factory... i po załadowaniu jakiegokolwiek dźwięku z tej biblioteki wyskakuje komunikat, że brakuje jakiegoś pliku ale instrument się ładuje i działa.

Pozdrawiam

P.S. Tak na marginesie przeczytałem twojego posta dopiero po wywierceniu dziury w ścianie i przeciągnięciu kabla telefonicznego do drugiego pokoju Tongue out Osobiście wolę nie mieć internetu na pececie, na którym tworzę swoje projekty bo musiałbym zainstalować tam antywira a to wiąże się ze spadkiem wydajności itp.

Później bo teraz nie mam czasu :)

ODPOWIEDZ