Uwaga na Thomann w Niemczech!

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
BassFun
Re: Uwaga na Thomann w Niemczech!

Post autor: BassFun » wtorek 02 cze 2009, 11:32

...Ale chodzi mi oto że osobiście zadzwonili i wyjaśnili sprawe. W Polsce się jeszcze z czymś takim nie spotkałem...
Powiem ci tak.Nic dziwnego jak chodzi o 10 tys zł i czekali ponad miesiac.
Jak tez bym oddzwonil jakbym był szefem Thomanna.
Nie ma zartow chłopaki maja kontakt z producentami z Anglii
ktorzy są dobrymi klientami Thomana.
Zatem Thoman sie troszke obawia negatywnych opini i dlatego reaguje.
Przeciez to sie nadaje do pracy Angielskiej, tyle czekac na monitor?
A co jak mam kontrakt i zaplace kare za to ze sie nie wywiazalem z kontraktu produkcyjnego z powodu iz Thoman zawalil mi sprawe z monitorem? Nie ma zartow.Trzeba miec zawsze zapasowe monitory!

W Polsce mialem kiedy problem z jedna firmą w ktorej zamowielem
zestaw wtyczek za ponad 3000 zł.Wplacilem zaliczke i czekalem kilka tygodni na wtyczki.Okazalo sie ze w ogole ich nie zamowili bo
sa zaduzeni w producenta zagranicznego.
Ale w koncu dostalem te wtyczki z duzym rabatem:))

Davi

Post autor: Davi » wtorek 02 cze 2009, 11:36

... jeszcze wczoraj dotarły do mnie 2 mikrofony z Thomann na czas o jaki prosiłem wprost na pilna sesje i zdążyli choć w to bardzo wątpiłem. Kolega musiał trafić na jakaś ludzką pomyłkę, nawet tym dobrym i najlepszym się to zdarza, nie mniej jednak ta kupa kasy w postaci głośnika i mnie by wprowadziłaby w poważne zaniepokojenie.

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Post autor: dr_After » wtorek 02 cze 2009, 12:27

...... jeszcze wczoraj dotarły do mnie 2 mikrofony z Thomann na czas o jaki prosiłem wprost na pilna sesje i zdążyli choć w to bardzo wątpiłem. Kolega musiał trafić na jakaś ludzką pomyłkę, nawet tym dobrym i najlepszym się to zdarza, nie mniej jednak ta kupa kasy w postaci głośnika i mnie by wprowadziłaby w poważne zaniepokojenie. ...
a ja mam pytanie - kupując w Thomannie, jaką flagę klikacie? Polskiej tam przecież nie ma. A po kliknięciu angielskiej pewnie naliczony jest nieprawidłowy podatek. Any help? (Niebawem będę klientem Thomanna pewnie).

Davi

Post autor: Davi » wtorek 02 cze 2009, 12:32

mi kazano kupić z niemieckiej flagi z racji odp. vatu. Pozdr

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » wtorek 02 cze 2009, 13:04

...Ale chodzi mi oto że osobiście zadzwonili i wyjaśnili sprawe. W Polsce się jeszcze z czymś takim nie spotkałem...

A ja sie spotkalem - sklep muzyczny.pl, byla mala obsuwa i dostalem maila od pana Ostrowskiego z przeprosinami.

Kupowac mozna z dowolnej "flagi", odpowiedni VAT i tak zostanie naliczony przy wysylce. Trza tylko pamietac ze ostateczne ceny nieco wzrosnsa od tych wyswietlonych.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
BassFun

Post autor: BassFun » wtorek 02 cze 2009, 13:27

......Ale chodzi mi oto że osobiście zadzwonili i wyjaśnili sprawe. W Polsce się jeszcze z czymś takim nie spotkałem...

A ja sie spotkalem - sklep muzyczny.pl, byla mala obsuwa i dostalem maila od pana Ostrowskiego z przeprosinami.

Kupowac mozna z dowolnej "flagi", odpowiedni VAT i tak zostanie naliczony przy wysylce. Trza tylko pamietac ze ostateczne ceny nieco wzrosnsa od tych wyswietlonych.
...
Dobrze ale jezeli ma sie firme to kupujesz bez vatu czyli netto.
I wiem z doswiadczenia ze trzeba o tym przypominac sprzedawcy
bo on z automaty nalicza z vatem.Dopiero jak sie przesle papier ze sie jest
vat EU to odliczaja co vat i placisz natto.
Ale to dotyczny tych co maja firmy i kupuja na nie.
Prywatnie sie placi z vatem.
Wiem zakladac firmy nie czekac:))))

gatto

Post autor: gatto » środa 03 cze 2009, 00:36

Jestem pewien, że to nie był błąd sklepu, tylko firmy kurierskiej, która realizowała przesylkę (dwie paczkina jeden adres). Pomyłki w firmach kurierskichn to zwykła rzecz. Niestety trzeba troche czasu, żeby odnaleźć pzgubioną paczkę albo stwierdzić jej zaginięcie. To powoduje wypłatę odszkodowania, wszystkie paczki są ubezpieczone. To jest poważna sprawa, więc firma kurierska zawsze dąży do odnalezienia paczki i przesłania do adresata. W przesyłkach karajowych pomyłka może spowodować opóźnienie ok. 1 - 2 tygodni, w przesyłkach zagranicznych naprzwienie błędu może potrwać miesiąc i dłużej.

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » środa 03 cze 2009, 10:08

moze jestem zbyt dociekliwy... ale.... czekacie prawie miesiac, po drodze same problemy, nagle 2 czerwca zakladasz watek na forum EiS i tego samego dnia wszystko sie wyjasnia... hmm
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
BassFun

Post autor: BassFun » środa 03 cze 2009, 18:53

...moze jestem zbyt dociekliwy... ale.... czekacie prawie miesiac, po drodze same problemy, nagle 2 czerwca zakladasz watek na forum EiS i tego samego dnia wszystko sie wyjasnia... hmm...
Chłopaki zwlekali z opisaniem tego i zwlekali.
Az wrescie opisali na forum.
Widocznie akurat po opisaniu na forum sprawa sie wyjasnila.
Tzn wyjasni sie jak dostaną paczke bo wyslali.
A czy doszła tego nie wiemy.
Poprzednia tez nie doszła. ha ha.
Zobaczmy jak teraz moze sie odezwią.

Awatar użytkownika
BassFun

Post autor: BassFun » środa 03 cze 2009, 18:56

Jeszcze dodam .
Kupowałem ostatnio przetwornik RME w Thomanie i dostalem wszystko na czas, bez opoznien z papierami wszystko SUPER.
Wiec chyba mieli pechaz tym monitorem:)

ODPOWIEDZ