Mój pierwszy utwór bez użycia PC'ta. Co o nim myślicie, co poprawić?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Karsen
Re: Mój pierwszy utwór bez użycia PC'ta. Co o nim myślicie, co poprawić?

Post autor: Karsen » poniedziałek 09 mar 2009, 20:48

W końcu to forum EIS, a nie "Jaka to melodia"! Dojrzała krytyka wzmacnia, a nie zabija. Wykorzystaj sugestie kolegów, a swoje kolejne kawałki muzyczne możesz wysłać do oceny do czasopisma. :)

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 09 mar 2009, 20:54

...W końcu to forum EIS, a nie "Jaka to melodia"! Dojrzała krytyka wzmacnia, a nie zabija. Wykorzystaj sugestie kolegów, a swoje kolejne kawałki muzyczne możesz wysłać do oceny do czasopisma. :)...
Dzięki za wszystko, coś takiego napewno mi pomoże;) To jest mój pierwszy utwór na klawiszu, a na samym instrumencie gram od pół roku i ledwo nuty znam, więc nie chodziło mi tu o to aby sie pochwalić czego to ja nie mam ;)
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » poniedziałek 09 mar 2009, 21:04

Fajnie solówki się gra do tego

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » poniedziałek 09 mar 2009, 21:08

Dzięki za wszystko, coś takiego napewno mi pomoże;) To jest mój pierwszy utwór na klawiszu, a na samym instrumencie gram od pół roku i ledwo nuty znam, więc nie chodziło mi tu o to aby sie pochwalić czego to ja nie mam ;)...

Cholera, a ja znam nuty a nie stać mnie na M3... Czasem aż żal serce ściska jak niektóre instrumenty się marnują. Muzykę możesz sprzedać do supermarketu - takie coś powinno lecieć w toaletach (mogłoby komuś pomóc na zatwardzenie).

pozdrawiam
[addsig]
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » poniedziałek 09 mar 2009, 21:30

no cóż... Mnie jako fanowi i użytkownikowi korga M3 też wypada coś napisać.

Też równie jak ty komponuje i miksuje wyłącznie na hardware. Ale z tego co zaprezentowałeś wywnioskowałem że w ogóle nie znasz tego klawisza. Masz w nim ogromną bazę inspiracji i świetny procesor efektów. Nie wykorzystałeś niczego.
Z drugiej strony sam pomysł na muzykę to nie wszystko. Jest jeszcze aranż, miks i cała ta "magia" która odpowiada za smak.
Więc tak jak pisali koledzy... słuchaj, analizuj, kombinuj.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
winnicki

Post autor: winnicki » poniedziałek 09 mar 2009, 21:31

To ja napiszę dla odmiany coś.

Całkiem przyjemny motyw zaczyna się od 2:30 i przez pół minuty jest całkiem dorzecznie :). Tzn, jak chcesz robić taką muzykę to celuj bardziej w tamten klimat. Powodzenia :)

Pszczoła

Post autor: Pszczoła » poniedziałek 09 mar 2009, 21:41

Cholera, a ja znam nuty a nie stać mnie na M3... Czasem aż żal serce ściska jak niektóre instrumenty się marnują. Muzykę możesz sprzedać do supermarketu - takie coś powinno lecieć w toaletach (mogłoby komuś pomóc na zatwardzenie).

pozdrawiam
...
M3 potaniały już kupisz za 2500zl można i na raty

Nic się nie marnuje jak widac to początkujacy gośc ,i jak stac jego rodziców na to, to chwała im za to ,niech zaczyna z górnej półki niech się rozwija.Mój syn ma 19 lat i kupiłem mu gitarę basową Fender Jazz Bass Geddy Lee podrasowaną ,dałem kupę kasy ,ale syna to podbudowało cwiczy godzinami robi ogromne postępy.Fakt że jak gra ze swoją kapelą i widzą starsi i lepsi basiści na czym gra taki łepek to szlak ich trafia,ale to ich problaem.

Rada dla naszego młodego artysty,
Musisz się zacząc uczyc grac na pianinie, to bardzo ważne ,nauka na keyboardach nie daje dobrych efektów,to tylko fascynacja dźwiękiem,ale pobudza inspirację

Pozdrawiam.
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady

Awatar użytkownika
Karsen

Post autor: Karsen » poniedziałek 09 mar 2009, 21:53

Świetna cena Ale dotyczy chyba ceny za metr w M3, albo BMW :)

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » poniedziałek 09 mar 2009, 22:08

...

Świetna cena Ale dotyczy chyba ceny za metr w M3, albo BMW :)...
Kolega Pszczoła chciał napisać podrożały.
Ech... nie sprawdzi w necie a plecie bzdury!
Tragedia!

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » poniedziałek 09 mar 2009, 22:10

...To ja napiszę dla odmiany coś.

Całkiem przyjemny motyw zaczyna się od 2:30 i przez pół minuty jest całkiem dorzecznie :). Tzn, jak chcesz robić taką muzykę to celuj bardziej w tamten klimat. Powodzenia :)

...
I nawet tu sie z tobą zgadzam.

Zablokowany