DT-150 i bas

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Re: DT-150 i bas

Post autor: JoachimK » poniedziałek 16 lut 2009, 23:21

Ostatnio słyszałem nawet, że np. w serii DT 770 i 990 przebasowanie powodują nowe (te pluszowate) nauszniki. Po wymianie na normalne skórzane problem pratycznie się rozwiązuję.
Mamy w studio DT770 stare i nowe modele (nie chodzi o roznice w "nausznikach" ale o nowy typ 770 o zwiekszonym tlumieniu i z potencjometrem na kablu) i 990-tki, kazde w wersjach skora i plusz. Nie potwierdzam tego, co slyszales.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 17 lut 2009, 08:24

Mamy w studio DT770 stare i nowe modele (nie chodzi o roznice w "nausznikach" ale o nowy typ 770 o zwiekszonym tlumieniu i z potencjometrem na kablu) i 990-tki, kazde w wersjach skora i plusz. Nie potwierdzam tego, co slyszales....
W takim razie przepraszam za błędne info, choć tylko słyszane. Możechodzi o inną serie, nie wiem. Ale przebasowane czy nie i tak lubię moje 770-ki Swoją drogą chętnie bym nabył skórzane nauszniki, bo latem te pluszowe mordują...

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 17 lut 2009, 09:56

DT770M - to te o zwiekszonym tlumieniu - jest jakas roznica w stosunku do zwyklych 770?
ja tam swoje lubie i czasem podkrece jak chce potrzasnac komorkami :)

nauszniki mozna zamowic w niemczech choc cena o ile pamietam niska nie byla...

TeeR

Post autor: TeeR » wtorek 17 lut 2009, 10:01

nauszniki mozna zamowic w niemczech choc cena o ile pamietam niska nie byla......

Wszystko to można kupić w Polsce i od ręki.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 17 lut 2009, 10:12

...nauszniki mozna zamowic w niemczech choc cena o ile pamietam niska nie byla......

Wszystko to można kupić w Polsce i od ręki....

A i wszystko jasne Będzie trzeba wymienić ten welur na skóre, bo latem faktycznie oszaleć można...

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 17 lut 2009, 10:57

u ostrowskiego jak zawsze zaopatrzenie 1 klasa....choc cena nie mala za welurek - a wole welurek mimo pocacych sie uszu - w niemczech niewiele taniej jak nie w tej samej cenie

czy moze ktos wie gdzie mozna kupic same nakrecane przejsciowki na duzego jacka?cale szczescie mam dwie ale jednej sie peklo

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 17 lut 2009, 12:29

...DT770M - to te o zwiekszonym tlumieniu - jest jakas roznica w stosunku do zwyklych 770?

Szczerze mowiac z pamieci nie powiem, bo staram sie nie uzywac tych modeli. Nie lubie ani 770 ani 990. U nas sa one tylko dla muzykow.

Smiechu: nie podzielam zdania o tym, ze nie sa przebasowane. Dla mnie zawsze byly, nigdy nie moglem sie do nich przyzwyczaic ;) (mam porownanie do innych, ktore uzywam codziennie: najczesciej HD600, bywa ze korzystam z AKGK500/501, choc maja mniejszy dol, ale inne zalety, mam tez odniesienie wobec wysokiej klasy sluchawek - do nagran klasyki mamy zakupione elektrostaty Stax).
Ale prawda jest, ze duzo ludzi ich uzywa, DT 990 nierzadko nawet przez realizatorow od klasyki (niekiedy tez sam, choc bardzie dlatego, ze jestem zmuszony), wiec sie na pewno da :)

Zbynia: zrobie porownanie i napisze (nie dzis - brak czasu). Nowe wersje DT 770 biore glownie na prace przy bardzo glosnych koncertach, ale - o ile na ta chwile pamietam - maja chyba nieco mniej naturalne brzmienie od tych "zwyklych" (jesli sie zalozy, ze "zwykle" brzmia naturalnie)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ