...pomału sie rusza to .. może da sie całkowicie wyprostowac te membrany...
Witam!
Wyciągnij pojemnik na brud z odkrzacza będziesz miał większe ssanie-tylko delikatnie przykładaj do kopułki głośnika żeby nie przegiąć
Powodzenia
Wgniecenia w membranach monitorów
Re: Wgniecenia w membranach monitorów
A co powiecie na wgniecenia w wooferze też w m1 mk2? kiedyś przy sprzątaniu się tak stało i w zasadzie jakoś nie wiem czy jest różnica, bo mam je ustawione... trochę wbrew zasadom, ale generalnie czy coś z tym spróbować zrobić, jakiś serwis czy zostawić? innymi słowy jaka jest szansa, że coś zepsuję?
...A co powiecie na wgniecenia w wooferze też w m1 mk2? kiedyś przy sprzątaniu się tak stało i w zasadzie jakoś nie wiem czy jest różnica, bo mam je ustawione... trochę wbrew zasadom, ale generalnie czy coś z tym spróbować zrobić, jakiś serwis czy zostawić? innymi słowy jaka jest szansa, że coś zepsuję?...
Zależy jak jest wgnieciona (mogło dojść do przesuniecie cewki)-jeśli nie trze to nic sie nie stanie
Zależy jak jest wgnieciona (mogło dojść do przesuniecie cewki)-jeśli nie trze to nic sie nie stanie
...Jezu, coś Ty z nimi wyprawiał? :D...
Było sprzątanie i się troszkę spadły i zahaczyły o pułkę. W zasadzie można mówić o szczęściu, że nic więcej się nie stało
Było sprzątanie i się troszkę spadły i zahaczyły o pułkę. W zasadzie można mówić o szczęściu, że nic więcej się nie stało
Rozbieralny ten wysokotonowy?
"......Było sprzątanie i się troszkę spadły..."
Normalnie CYTAT MIESIĄCA!!!!
Co Ci się tak dokładnie wgniotło, powieżchnia membrany, czy ta kopułka po środku?
Normalnie CYTAT MIESIĄCA!!!!
Co Ci się tak dokładnie wgniotło, powieżchnia membrany, czy ta kopułka po środku?
......
I ja się podłączę do tematu. Niestety u mnie nie chodzi o wgniecenie a rozcięcie.
Otóż na gumie trzymającej elastycznie głośnik nisko-średniotonowy mam rozcięcie długości ok 5mm.
Jakie są Wasze doświadczenia z takimi uszkodzeniami? Da się z tym pracować bez ryzyka powiększania się rozcięcia czy trzeba myśleć nad wysłaniem monitora do serwisu?
Kosztów serwisu się boję bo jeśli (nie znam się... strzelam) guma i głośnik tworzą całość to koszt wymiany będzie masakryczny :(.
I ja się podłączę do tematu. Niestety u mnie nie chodzi o wgniecenie a rozcięcie.
Otóż na gumie trzymającej elastycznie głośnik nisko-średniotonowy mam rozcięcie długości ok 5mm.
Jakie są Wasze doświadczenia z takimi uszkodzeniami? Da się z tym pracować bez ryzyka powiększania się rozcięcia czy trzeba myśleć nad wysłaniem monitora do serwisu?
Kosztów serwisu się boję bo jeśli (nie znam się... strzelam) guma i głośnik tworzą całość to koszt wymiany będzie masakryczny :(.
Clavia Nord Stage 88|Yamaha CS6x+VL|Roland D550+PG-1000|
http://www.clavia.fora.pl/
http://www.clavia.fora.pl/
.........
Kosztów serwisu się boję bo jeśli (nie znam się... strzelam) guma i głośnik tworzą całość to koszt wymiany będzie masakryczny :(....
Są specjaliść którzy wymieniają same resory (czyli te gumy), ale osobiście nie wiem jak taka naprawa wpływa na właściości głośnika.
Kosztów serwisu się boję bo jeśli (nie znam się... strzelam) guma i głośnik tworzą całość to koszt wymiany będzie masakryczny :(....
Są specjaliść którzy wymieniają same resory (czyli te gumy), ale osobiście nie wiem jak taka naprawa wpływa na właściości głośnika.