Yamaha 02r V2

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Davi
Re: Yamaha 02r V2

Post autor: Davi » poniedziałek 28 lip 2008, 12:45

na Yamaszke 02R 96 stać mnie nie będzie ! chodz właśnie to ona sie być wydaje idealna dla mnie, co do modeli wcześniejszych to była Yamaha 02R V2, z przetwornikami ADDA 20 bit..... myślę, że bez sensu się jest pakować w ten mikser z tego właśnie względu, chodz wewnętrznie mixer pracuje już w 32 bitach. Plusem tego mixera są spore możliwośći w mixowaniu, mixer posiada o wiele więcej wejść jak 01v. Co do wejść liniowych , to Jacku zaskoczyłeś mnie, bo mówisz że sobie radzą z majkami dynamicznymi, a ja tego nie wziołem pod uwagę..... cena za używkę 02R V2 jest naprawdę kusząca w USA także w Europie, ale już hyba postanowiłem że wezmę 01v 96 v2 na scene live i do studia. Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
mbohema

Re: Yamaha 02r V2

Post autor: mbohema » środa 30 lip 2008, 00:12

...na Yamaszke 02R 96 stać mnie nie będzie ! chodz właśnie to ona sie być wydaje idealna dla mnie, co do modeli wcześniejszych to była Yamaha 02R V2, z przetwornikami ADDA 20 bit..... myślę, że bez sensu się jest pakować w ten mikser z tego właśnie względu, chodz wewnętrznie mixer pracuje już w 32 bitach. Plusem tego mixera są spore możliwośći w mixowaniu, mixer posiada o wiele więcej wejść jak 01v. Co do wejść liniowych , to Jacku zaskoczyłeś mnie, bo mówisz że sobie radzą z majkami dynamicznymi, a ja tego nie wziołem pod uwagę..... cena za używkę 02R V2 jest naprawdę kusząca w USA także w Europie, ale już hyba postanowiłem że wezmę 01v 96 v2 na scene live i do studia. Pozdrawiam !...

Sprzęt spisuje się naprawdę OK, sam używam 01 V 96 V2 + Motu 8 Pre - na koncertach sprawdza się doskonale.
Nie znam 02R V2... zauważ jednak, że 01 V 96 jest przez cały czas upgredowana - chociażby wejście wersji VCM... przy starszych stołach już tego nie doświadczysz.
Chwale sobie jeszcze dowolną możliwość routingu - sam używam do tego jeszcze korektora ASHLY na sumę ale to co jest fajne - podłączyłem po ADAT tercjowy korektor cyfrowy ALESIS DEQ 830 (8 korektorów w jednym ) - na koncercie robię sobię 6 torów odsłuchowych po AUX-ie do Alesisa przez ADAT a dwa zostają mi jeszcze na wewnętrzne efekty. Brzmienie spoko, trzeba sie tylko przyzwyczaić do obsługi ale jak opanujesz nie wymienisz się na stół analogowy (stół bierzesz "pod rękę").
Pozdrawiam i polecam.

ODPOWIEDZ