Witam. Posiadam SPL Gold Mike 2, zastanawiam się jednak na zamianą na : IGS Double Triode - 2 kanały. Czy zna ktoś z was preamp IGS-a ? a może ktoś miał możliwość porównania SPL z Double triode ? jeżeli tak, to jakie wrażenia ? Chcę także zaminić mikrofon GT60 na coś bliższego U87Ai, na którego wciąż mnie nie stać. Co myślicie o TLM 49, lub MG M930 ? wokal > popowo-rokowy, ( dynamicznie śpiewany ) Niestety, nie mam możliwości testowania wwmikrofonów, poza IGS preampem, dlatego być może skorzystam z tej opcji. Pozdrawiam.
Witaj,
sądzę, że nikt poza Tobą sobie na to pytanie nie odpowie. Rady z poziomu forum odnośnie Twojego postu nie będą zasadne, a dlaczego?
Otóż, musisz sam zorganizować do testu preampy i mikrofony, te które masz zamiar kupić (wypożyczyć). Jak to zrobić, proszę się umówić z Panem Konradem Żywieckim z MusicToolz - prze-sympatyczna i bardzo życzliwa osoba. Umówić się na testy ze swoimi klockami, przetestować mikrofony. Konrad na pewno coś dobierze do barwy vocalu, jego właściwego rejestru i wspomnianej dynamiki. Tylko na zasadzie testu i eliminacji składników, które Ci nie odpowiadają dokonasz wyboru, za który będziesz w 100% odpowiedzialny i z całą pewnością zadowolony.
Co do DT IGS, jest to póła światowa, brzmi rewelacyjnie. Uwierz mi, gratów "przewaliłem" już baaardzo dużo. Weź go do testów, porównaj z innymi i dokonaj wyboru. Ot moja rada.
Pozdrawiam Cię i życzę owocnych efektów:)