RME FF 800 a MOTU 896 HD

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Alessandro
Re: RME FF 800 a MOTU 896 HD

Post autor: Alessandro » sobota 24 maja 2008, 08:59

Wydaje mi się że z tego wszystkiego najlepiej zainwestować w Motu 192 HD.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 24 maja 2008, 09:25

...Wydaje mi się że z tego wszystkiego najlepiej zainwestować w Motu 192 HD. ...
Jesli moge wyrazic swoja oponie ... 24I/O według mnie jest jednym z najlepszych modułow MOTU , dlaczego ?
to jest wyspecjalizowana karta ... posiada 24 wejscia i wyjscia anlaogowe
tylko , doskonałe przetworniki ( odzielnie AD/ i D/A ) zupełnie inaczej niz jest to w innych modelach MOTU jak traveler , 828 , czy tez 896 HD , posiada własny interface łaczacy go z komputerem nie jest to Fire Wire , mozna łaczyc kilka modeli kart ... 24 I/O 2408 Mk3 lub 192 HD razem ,
24 I/O moze działac jako 24 kanałowa krosownica , mozna miksowac kady sygnał z kazdym ....
niema wejsc cyfrowych , ale za to podłaczasz wszystkie urzadzenia ktore masz w studio

Awatar użytkownika
Alessandro

Post autor: Alessandro » sobota 24 maja 2008, 10:49

Jesli moge wyrazic swoja oponie ... 24I/O według mnie jest jednym z najlepszych modułow MOTU , dlaczego ?
to jest wyspecjalizowana karta ... posiada 24 wejscia i wyjscia anlaogowe
tylko , doskonałe przetworniki ( odzielnie AD/ i D/A ) zupełnie inaczej niz jest to w innych modelach MOTU jak traveler , 828 , czy tez 896 HD , posiada własny interface łaczacy go z komputerem nie jest to Fire Wire , mozna łaczyc kilka modeli kart ... 24 I/O 2408 Mk3 lub 192 HD razem ,
24 I/O moze działac jako 24 kanałowa krosownica , mozna miksowac kady sygnał z kazdym ....
niema wejsc cyfrowych , ale za to podłaczasz wszystkie urzadzenia ktore masz w studio
...
Dokladnie 24I/O i 192 HD jak narazie to najciekawsze propozycje. Mam narazie niewiele sprzętu ale za to znakomity jest i chce go wpiąć w jak najlepszą karte(przetworniki) by nie degradowało mi sygnału. Słyszałem opinie ze 24I/O to tani Protools:D...to chyba komplement? Jak narazie najbardziej przemawia do mnie jednak 192 ponieważ ma 12 I/O no i ma też AEB więc jak cos moge podpiąc przetwornik jakiś i juz bede podpinał co dusza zapradnie...i na co budzet pozwoli oczywiście. Zdaje sobie sprawe że Fireface to też znakomity Interface ale obecnie pracuje na RME 9632 i chciałbym jednak przesiąść sie na coś innej firmy, jednocześnie robiąc krok w przód.

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » sobota 24 maja 2008, 14:45

Proponuje wam,podlaczcie MOTU I FF 800 do maca,bo to jest jedyny sposob,zeby naraz porownac sound,w system performance mozna je przelaczac natychmiast,wierzcie mi,ze zwatpicie.To ze tam sa te same przetworniki,to jeszcze nie wszystko,cala reszta jest inna i moze to stanowi o lepszym soundzie RME.
[addsig]

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » sobota 24 maja 2008, 15:23

...Proponuje wam,podlaczcie MOTU I FF 800 do maca,bo to jest jedyny sposob,zeby naraz porownac sound,w system performance mozna je przelaczac natychmiast,wierzcie mi,ze zwatpicie.To ze tam sa te same przetworniki,to jeszcze nie wszystko,cala reszta jest inna i moze to stanowi o lepszym soundzie RME.
...
nie nalegaj
niech se kupi to motu
czemu ma miec lepiej od nas

Awatar użytkownika
Alessandro

Post autor: Alessandro » wtorek 27 maja 2008, 18:23

hmmm to może zostać przy RME 9632 i dokupić przetwornik. Słyszałem że Lynx Aurora jest znakomity, klasy Apogee, Myteka czy Lucida. Gdzieś na niemieckich stronach widziałem opinie ze Lynx jest tak samo dobry jak Rosetta? Ceny są kuszące w porównaniu z Apogee czy Mytekiem bo za tą samą cene jest 2 razy więcej kanałów. A jakość samych przetworników mysle że przewyzsza Motu 192 HD? Powiedzcie mi czy mam racje ? Chciałbym załatwić sprawe I/O raz na długi czas. Interesuje mnie oczywiście współpraca z PC.

ODPOWIEDZ