Przenośne rejestratory audio - co wybrać?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Mariusz1333
Re: Przenośne rejestratory audio - co wybrać?

Post autor: Mariusz1333 » sobota 26 kwie 2008, 11:34

...sorry, aleś mi pomógł!
Nie loluj tylko pomóz i nie marnuj swojego czasu na ping pong.

Właśnie pytam o parametry micro br bo go nie mam.

To ty niestety marnujesz czas zamiast wpisać sobie w googla micro br i odczytać parametry na pierwszej lepszej stronie która ci wyskoczy
Mam nadzieję że ta rada zaoszczędzi trochę twojego "cennego" czasu
Ping pong pękł kolego
...
w googlach i idąc dalej na stronie producenta nie dowiesz sie tego czego (mam nadzieje ) tutaj. Widziałes producenta np zooma h2 który by nie zachwalał sprzętu który to (zoom) jest uważany za zabawkę?
Dziwi mnie takie podejscie - szukaj w googlach.
Ja zrobiłem kilka nagrań i potrzebyje porady od praktyków. Jak nie nagrywasz to nie pisz. a Jak znasz micro to podziel sie doswiadczeniem.

Teraz do "Tadeo"

---ooo, a co to za sprzet, jak ma zbudowane wejscie liniowe?
troche smieszne ale baardzo polecam pendrivea ifp-890 ten stary typ ma b dobre wejście liniowe iriverhttp://www.iriver.com/product/p_detail.asp?pidx=34

---------------------------------------------
----chyba wyjsciowy z mixera
tak, wyjsciowy z miksera , wejscioowy do rejestratora
----ps.jaki to mixer?
Souncraft c4

Wydaje mi się że rejestrator jest najmocniejszym punktem tzn nie trzeba na niego wydac az tyle żeby NIE POPSUĆ JAKOŚCI. bardziej pobrużdżą chyba mikrofony i mikser i złe poziomy.
-----------------------------------------------
---?

dlaczego się dziwisz?
przecież spróbuj nagrać mikrofonem do skype'a koncert i nagrac to poprzez dat-a na cd i neumanem to samo i nagraj na magnetofonie.
co lepiej zabrzmi ? pyt retoryczne.

Reasumując - ktoś reklamował MicroTrack II
jak to sie ma do bossa?

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » sobota 26 kwie 2008, 13:25

---?

dlaczego się dziwisz?
przecież spróbuj nagrać mikrofonem do skype'a koncert i nagrac to poprzez dat-a na cd i neumanem to samo i nagraj na magnetofonie.
co lepiej zabrzmi ? pyt retoryczne.

...
No właśnie

teraz proszę powiedz mi czy w w/w przypadku rejestratorem będzie mikrofon do skype'a czy wspomniany magnetofon dat-a

ps.
zresztą, kto powiedział że neumann nie może być mikrofonem do skype'a, -
przepraszam, to już temat na inna historię

Awatar użytkownika
Mariusz1333

Post autor: Mariusz1333 » sobota 26 kwie 2008, 13:38

chodzi mi o to ze często widać np na telewizorze który ma rozdzielczość PAL radykalne różnice jakości w nagraniach np z kamery hi8 (wiekza rozdzielczość niż PAL !!!) a z kamery HD - mimo że sam tv ma jak juz powiedziałem rozdzielczość mizerną. Liczy sie xródło.

Czekam nadal na opinie o micro br - czasem czlowiek chciałby niezależnej opini.
Ja o iriverze powiem tylko w samych superlatywach. - no cóz pewnie niejedna osoba skorzysta na tym forum i sie nie zawiedzie.
Ale powtarzam - jak sknoci cos u źródła (przesteruje, itp to kicha)
Mam ogolnie słaby sprzęt i chce go wymienic łącznie z microfonami - chyba wrzucęna forum niesmiertelny temat (osobny wątek).

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » czwartek 19 cze 2008, 13:07

podpinam się pod temat: muszę kupić rejestrator który będzie służyć tylko do nagrywania sygnału z linii, rozejrzałem się i sporo tego jest jak również wszystkie spełniają moje wymagania, może ktoś pracował z którymś z tych rejestratorów? EDIROL R 09 HR, Tascam DR-1,ZOOM H2/H4, M-AUDIO MICROTRACK II ? będę wdzięczny za odpowiedzi
pozdrawiam!

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 19 cze 2008, 14:15

...chodzi mi o to ze często widać np na telewizorze który ma rozdzielczość PAL radykalne różnice jakości w nagraniach np z kamery hi8 (wiekza rozdzielczość niż PAL !!!) a z kamery HD - mimo że sam tv ma jak juz powiedziałem rozdzielczość mizerną. Liczy sie xródło.

Czekam nadal na opinie o micro br - czasem czlowiek chciałby niezależnej opini.
Ja o iriverze powiem tylko w samych superlatywach. - no cóz pewnie niejedna osoba skorzysta na tym forum i sie nie zawiedzie.
Ale powtarzam - jak sknoci cos u źródła (przesteruje, itp to kicha)
Mam ogolnie słaby sprzęt i chce go wymienic łącznie z microfonami - chyba wrzucęna forum niesmiertelny temat (osobny wątek)....
nie porownuj marnego video analogowego (nie tyczy sie tasm filmowych naswietlanych) ze zrodlami cyfrowymi - te duzo latwiej dostosowac do byle formatu a i taki obraz kazdy tv wyswietli lepiej jako lepiej dostosowany

pozatym hi8 nigdy nie byl lepszy od pal - nawet nie byl lepszy od ntsc - to wciaz tylko marne analogowe video (400 linii przy 560 punktach) nigdy nie bedace dokladne - pal to 768x576

jak szukasz urzadzenia to zobacz czego potrzebujesz i co chcesz podpiac - jeszcze sie okaze ze tani laptop z karta wyjdzie zdecydowanie lepiej(bez marudzenia o stabilnosci bo w wiekszosci wypadkow nie ma zadnych problemow)

ODPOWIEDZ