Marian UCON CX

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
zwierzu
Re: Marian UCON CX

Post autor: zwierzu » środa 06 lut 2008, 17:35

potrzebne są wyjścia na niezależne odsłuchy - miało działać pod Cubase SX PO mikserze programu. Skoro są stery ASIO... hehe. Ale ASIO pokazuje TYLKO jedno wyjście. A próby działania w Cubase SX na bazie sterów ASIO4all albo ASIO Multimedia Driver kończyły się bluescreenami, trzaskami w torach monitorowych i dropami w nagrywaniu. Powtórzę pytanie - jak można sprzedawać sprzęt z tyloma wyjściami BEZ ODPOWIEDNICH STEROWNIKÓW ASIO???

Pozdro
Groover...
Specjalnie sprawdziłem dziś taką konfigurację na Nuendo 3, i wszystko działa prawidłowo.
Sterowniki+firmware ver 1.09 (na 1.08 tez z tego c pamiętam było OK). Może firmware nie był upadate'owany ?(to konieczne przy nowych sterach).
Aha - jeśli się to na coś przyda: Żeby przeinstalowac stery trzeba użyć programiku uc_nt5_ui.exe (w katalogu sterów). Zwykłe odisntaluj/zainstaluj ponownie w menedżerze urządzeń nie działa.
[addsig]
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » środa 06 lut 2008, 17:40

I jeszcze w Nuendo (Cubase):
jak juz wybierzesz stery i zrobisz apply to trzeba wcisnąć reset na zakładce VST Inputs i VST Outputs żeby porty się pojawiły. Potem udajesz się do sekcji VST Connections i dodajesz sobie busy jak chcesz. (ale to chyba wiesz :))
[addsig]

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » piątek 08 lut 2008, 12:42

Jeszcze pomęczę trochę temat.
Wczoraj pod Cubase SX 3 (Core2Quad, Intel P35, zaśmiecony system, Firewall i Antywir włączone) odpaliłem 16śladowe nagranie (24/48khz) i zjechałem z buforem do 128sampli a bufor usb do 3ms (z włączonym Latency booster). W panelu ustawień Cubase pokazał latencję 3,44ms. To chyba całkiem nieźle jak na interfejs usb?
Z kolei na laptopie (Core2Duo, Intel ICH8, system zaśmiecony, firewall) zjechałem z buforem do 180sampli/bufor usb 3ms+Latency booster.
Zaczynam lubić ten interfejs
[addsig]

konop_tnt
Kontakt:

Post autor: konop_tnt » piątek 08 maja 2009, 18:57

Zwierzu, masz jeszcze ten interfejs? Updatowałeś Cubase'a do wersji 4 lub wyżej? Masz problemy z driverami?

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » piątek 08 maja 2009, 21:27

...Zwierzu, masz jeszcze ten interfejs? Updatowałeś Cubase'a do wersji 4 lub wyżej? Masz problemy z driverami?...
owszem cały czas posiadam,
nie pomogę Ci niestety apropos cubasa 4, uźywam 3 wyłącznie do rejestracji, obrabiam w samplitudzie.
a tak btw: jestem od jakiegoś czasu posiadaczem tableta Samsung Q1 UP (xp) (1,33 mhz) i powiem Wam, że marian lepiej z nim współpracuje niż z laptopem dwurdzeniowym hehe
[addsig]

konop_tnt
Kontakt:

Post autor: konop_tnt » piątek 08 maja 2009, 22:55

Pytam bo panowie z Mariana nie kwapią się do update'u sterowników UCONA, i C4 i C5 nie śmigają z ASIO :(

ODPOWIEDZ