Nowe uaktualnienia Cubase 4 (Studio)/Nuendo 4
Jako ciekawostke dodam, ze mam w tej chwili w testach wtyczki, ktore maja taki blad, ze moga zupelnie wywalic N3.2 i SX3.1 przy skorzystaniu z pewnych opcji tych wtyczek. Pod C4 te pluginy dzialaja dobrze i nic zlego sie nie dzieje.
.....................
moze to wersja VST 3.0? i tylko 3.0? albo zle zrobione 2.4
.....................
moze to wersja VST 3.0? i tylko 3.0? albo zle zrobione 2.4
Re: Nowe uaktualnienia Cubase 4 (Studio)/Nuendo 4
moze to wersja VST 3.0? i tylko 3.0? albo zle zrobione 2.4...
hehe, no wiesz..., raczej ciezko byloby sie pomylic podczas pisania wtyczki i niechcacy zrobic implementacje dla VST3.0, zamiast dla 2.4
nie nie, to jest v2.4
hehe, no wiesz..., raczej ciezko byloby sie pomylic podczas pisania wtyczki i niechcacy zrobic implementacje dla VST3.0, zamiast dla 2.4

nie nie, to jest v2.4
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Bardzo ciekawe jest to, że nie dostałem od Steinberga jeszcze ani jednego newslettera...No ale cóż..., nie tylko o update-ach dowiaduję się najpierw na forum...
Tak sie dzieje od czasu wszelkich migracji na Pinnacle czy Yamahe. Ktos tam niezle namieszal i tak juz zostalo. Szkoda. Mam kilka produktow od Steinberga prywatnie jak i w studio, wlacznie ze sprzetem hardware. Ostatni mail od nich to byly chyba jakies potwierdzenia rejestracji sprzetu kilka lat temu.
Tak sie dzieje od czasu wszelkich migracji na Pinnacle czy Yamahe. Ktos tam niezle namieszal i tak juz zostalo. Szkoda. Mam kilka produktow od Steinberga prywatnie jak i w studio, wlacznie ze sprzetem hardware. Ostatni mail od nich to byly chyba jakies potwierdzenia rejestracji sprzetu kilka lat temu.
- Soundscape
- Kontakt:
...
Jak tak, to wszystko jasne. Oby tylko update był dobry.
...
Jak tak, to wszystko jasne. Oby tylko update był dobry.
Dla mnie update 4.1 aż tak bardzo nie dokuczał. Wiedziałem kiedy wyskakuje błąd i omijałem takie logogenne sytuacje. Teraz przy tym nowym upadte sprawdziłęm 2 błedy które wyskakiwały zawsze - za każdym razem. Pierwszy dotyczył całego projekty- trzeba było wyłączać dwurdzeniwośc w device setup, drugi dotyczył błedu jaki pojawiał się gdy odpalało się dwa projekty jeden po drugim, przy aktywowaniu teog drugiego.- błędów nie było. Narazie wydaje się że dobry update. Szkoda tylko że automacja v-station dalej działa schodkowo (w sumie nie wiem czmu tak się stało_ i nie pomaga tutaj ani update v-station ani cubase'a
- Soundscape
- Kontakt:
...Dla mnie update 4.1 aż tak bardzo nie dokuczał. Wiedziałem kiedy wyskakuje błąd i omijałem takie logogenne sytuacje. Teraz przy tym nowym upadte sprawdziłęm 2 błedy które wyskakiwały zawsze - za każdym razem. Pierwszy dotyczył całego projekty- trzeba było wyłączać dwurdzeniwośc w device setup, drugi dotyczył błedu jaki pojawiał się gdy odpalało się dwa projekty jeden po drugim, przy aktywowaniu teog drugiego.- błędów nie było. Narazie wydaje się że dobry update. Szkoda tylko że automacja v-station dalej działa schodkowo (w sumie nie wiem czmu tak się stało_ i nie pomaga tutaj ani update v-station ani cubase'a ...
Jestem bardzo ciekawy czy naprawili błędy dotyczące otwierania instrumentów NI na Instrument track. Jak tak, to już pomijam całą reszte (malutkich z kolei) nieścisłości.
Jestem bardzo ciekawy czy naprawili błędy dotyczące otwierania instrumentów NI na Instrument track. Jak tak, to już pomijam całą reszte (malutkich z kolei) nieścisłości.
...A kto mi powie czy otwiera sesje z nuendo 1.5.3 (mam takich setki w archiwum) o ile Cubase 4.0.3 otwiera bez problemu te sesje to 4.1 już za cholerę nie chciał
Sesje z Nuendo v2 sa otwierane w najnowszym C4, EQ, wtyczki czy grupy sa odczytywane prawidlowo.
Sesje z Nuendo v2 sa otwierane w najnowszym C4, EQ, wtyczki czy grupy sa odczytywane prawidlowo.
- mr-hammond
Zainstalowałem na MBP i nie wybuchło więc oki.
Zauważyłem szybsze ładowanie sesji.
Zauważyłem szybsze ładowanie sesji.
Nosze sie z zamiarem kupna Nuendo 4.
Kupić teraz czy czekać???
Jakie są z nim najważniejsze problemy??
Kupić teraz czy czekać???
Jakie są z nim najważniejsze problemy??
Godzinę temu zrobiłem update do Cubase 4 Studio i masakra...
Program w zakładce VST Audio System pokazał czerwony komunikat
"Device failed to open".
Po prostu Cubase nie widzi karty muzycznej (mam Echo Mia, sterowniki
nowe).
Co robić?
Ma ktoś jakiś pomysł?
Napisałem do Audio Factory, ciekawe co poradzą.
[addsig]
Program w zakładce VST Audio System pokazał czerwony komunikat
"Device failed to open".
Po prostu Cubase nie widzi karty muzycznej (mam Echo Mia, sterowniki
nowe).
Co robić?
Ma ktoś jakiś pomysł?
Napisałem do Audio Factory, ciekawe co poradzą.
[addsig]