ART Voice Channel - nowość

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
oduck
Re: ART Voice Channel - nowość

Post autor: oduck » czwartek 17 sty 2008, 15:45

Dziękuję Gróvciu za cynk. Duende mini będzie chyba poważną zagwozdką dla chcących kupić ssl wavesa (podobna cena).
...

no nie wiem ;) 16 kanalow (mono! czyli 8 stereo - dla wavesa natywnego to zadna konkurencja) za 800$ to wcale nie tak fajnie, update do 32 kanalow plus 400$ za bus kompresor to juz cena.. duzego duende
jedynie przy zakupie dwoch poszerzonych wersji jest oszczednosc tych 400$ - buskompresor 1 tylko trzeba kupic i dziala na 64 trakach
chyba ze dorzuca do duzego duende dodatkowe 32 slady w najnowszym update ;) :)

w biznesie nic nie ginie i nic nie ma za darmo ;)

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 17 sty 2008, 15:52

no nie wiem ;) 16 kanalow (mono! czyli 8 stereo - dla wavesa natywnego to zadna konkurencja) za 800$ to wcale nie tak fajnie, update do 32 kanalow plus 400$ za bus kompresor to juz cena.. duzego duende
jedynie przy zakupie dwoch poszerzonych wersji jest oszczednosc tych 400$ - buskompresor 1 tylko trzeba kupic i dziala na 64 trakach
chyba ze dorzuca do duzego duende dodatkowe 32 slady w najnowszym update ;) :)

w biznesie nic nie ginie i nic nie ma za darmo ;)

...
Racja, ale też zależy kto jakie ma potrzeby. Ja bym chętnie to mini nabył razem np. z Liquid Mixem + do tego już nabyte wtyczki PSP i była by niezła mieszanka i całkiem fajne możliwości brzmieniowe Tylko czy owy Mini nie pokłucił by się z Liquidem...

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » czwartek 17 sty 2008, 15:56

Racja, ale też zależy kto jakie ma potrzeby. Ja bym chętnie to mini nabył razem np. z Liquid Mixem + do tego już nabyte wtyczki PSP i była by niezła mieszanka i całkiem fajne możliwości brzmieniowe Tylko czy owy Mini nie pokłucił by się z Liquidem... ...

no wlasnie to jedno z zagadnien.
ale ja tylko pisalem ze nie ma co rozpatrywac kwestii waves ssl czy duende mini w sferze ekonomicznej, bo to wcale nie taki "bargain"
a brzmieniowo to ja caly czas nie wiem co bym wybral jakbym musial - duende czy waves. jedno i drugie ma swoje zady i walety
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 17 sty 2008, 15:59

no wlasnie to jedno z zagadnien.
ale ja tylko pisalem ze nie ma co rozpatrywac kwestii waves ssl czy duende mini w sferze ekonomicznej, bo to wcale nie taki "bargain"
a brzmieniowo to ja caly czas nie wiem co bym wybral jakbym musial - duende czy waves. jedno i drugie ma swoje zady i walety...
Ekonomicznie to wogóle się nie opłaca. Tylko w moim przypadku ma to jakiś sens (nie potrzebuję 16 ścieżek stereo tylko z wtyczkami SSL, lubie mieszać ).

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » czwartek 17 sty 2008, 22:27

Kolejna nowość ART Pro VLA II - kompresor. Coś nas ten ART zalewa nowościami :)
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » czwartek 17 sty 2008, 23:02

...Kolejna nowość ART Pro VLA II - kompresor. Coś nas ten ART zalewa nowościami :)...
Ciekawe kiedy bedzie dostepny w Arcade Audio?
[addsig]

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » piątek 18 sty 2008, 00:12

troche zal ze nie pozostawili (oprocz regulatorow) opcji AutoAttack i AutoRealese. Byly bardzo przydatne (szczegolnie to drugie)

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » piątek 18 sty 2008, 11:23

......Kolejna nowość ART Pro VLA II - kompresor. Coś nas ten ART zalewa nowościami :)...
Ciekawe kiedy bedzie dostepny w Arcade Audio?
...

zastanawiam się tylko, kto będzie chciał kupić "masteringowy" kompresor ART... Voice Channel to co innego.

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » piątek 18 sty 2008, 12:36

eee, pro vla calkiem dobry jest - slyszalem probki jego dzialania (od Mastera bodajze, a i grembo mial przez dluzsza chwile; zreszta cos kiedys o nim tu pisalismy, bo tez sie dziwilem ze produkt firmy badz co badz z gatunku tych budzetowych moze konkurowac z la2a, a moze)
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » piątek 18 sty 2008, 14:08

Groover - np. ja
PRO VLA naprawdę jest super. Posiada go np. Tony Visconti, który nagrywał z Davidem Bowie. Uwierz, że facet ma kasę na dobre sprzęty i tandety nie wybiera. Oto jego rack, gdzie ART VLA x2 dzieli miejsce z topowymi sprzętami.

Pozdrawiam
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

ODPOWIEDZ