2x MOTU w systemie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
macandroll
Re: 2x MOTU w systemie

Post autor: macandroll » niedziela 23 gru 2007, 19:31

.........
W Twoim przypadku najlepiej było by sprawdzić samemu.
Popytaj kto ma te "interfejsy" i dokonaj próbnych nagrań.
Skoro nagrywasz liniowo, to problem pomieszczeń przy ngrywaniu próbek odpada....
Aha, sklepy wysyłkowe teoretycznie powinny przyjąć towar z powrotem do 10 dni bez podania przyczyny. Może to jest wyjście- sprawdź sam.
Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » niedziela 23 gru 2007, 20:03

A co ma to urządzenie do moich potrzeb? Ja chcę coś co powiększy mi liczbę wejść analogowych no i wyjść.

Ten SM Pro jest może spoko ale nie sadze żeby to byłą ta półka jakościowa.
Podpowiem tyle że mam IGS-owego SSL-a, 1176 czekam na 2-1176 do tego Lexicona więc bałbym się że te urządzenia nie zostały by zarejestrowane w pełnych ich walorach ...
RME ADI8 to strzał w dziesiatke. SM Pro mysle ze jakosciowo wymieka przy rme ale warto zrobic test bo ..."dziwny jest ten Świat"... :D

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » niedziela 23 gru 2007, 21:38

Aha, sklepy wysyłkowe teoretycznie powinny przyjąć towar z powrotem do 10 dni bez podania przyczyny. Może to jest wyjście- sprawdź sam....
Tak ale to jest dużo zabawy i trza co chwile co innego zamawiać i oddawać aż nie znajdzie się to właściwe urządzenie
Dlatego właśnie pytam na forum
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » niedziela 23 gru 2007, 21:40

RME ADI8 to strzał w dziesiatke. SM Pro mysle ze jakosciowo wymieka przy rme ale warto zrobic test bo ..."dziwny jest ten Świat"... :D ...
RME to jak na razie jeden z przetworników jaki znalazłem.
Co do SM Pro to chyba nie przejdzie
Chyba że się mylę i ktoś mnie z tego błędu wyprowadzi

Pozdrawiam i Wesołych
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » poniedziałek 24 gru 2007, 09:44

...RME ADI8 to strzał w dziesiatke. SM Pro mysle ze jakosciowo wymieka przy rme ale warto zrobic test bo ..."dziwny jest ten Świat"... :D ...
RME to jak na razie jeden z przetworników jaki znalazłem.
Co do SM Pro to chyba nie przejdzie
Chyba że się mylę i ktoś mnie z tego błędu wyprowadzi

Pozdrawiam i Wesołych ...
Tez polecam ci RME,to jest stabilne,brzmi rewelacyjnie,a ten SM ProAudio jest tylko A/D.Mozesz tez kupic drugie Motu,podlaczyc po FireWire i pokaza ci sie dwa CueMix na ekranie,wszystkie we/wy sie podwajaja.Warto sobie je opisac bo mozna sie zgubic.
[addsig]

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » poniedziałek 24 gru 2007, 11:03

Tez polecam ci RME,to jest stabilne,brzmi rewelacyjnie,a ten SM ProAudio jest tylko A/D.Mozesz tez kupic drugie Motu,podlaczyc po FireWire i pokaza ci sie dwa CueMix na ekranie,wszystkie we/wy sie podwajaja.Warto sobie je opisac bo mozna sie zgubic.
...
2 CueMix-y? Czy pod jednym mam wszystkie wejścia i wyjścia?
I najważniejsze jak jest na przykład pod Cubesem? Bo wiadomo że tylko obsługuje jeden sterownik na raz?
Czy widzi wszystkie porty np 2 interfejsów?

Awatar użytkownika
chlebow

Post autor: chlebow » poniedziałek 24 gru 2007, 13:42

Masz do użytku tyle CueMix-ów ile aktualnie masz spiętych kart ze sobą(wszystkie działąją na tej samej zasadzie). Co do Cubase to nie ma problemów. Poza tym wszystkie programy korzystają z jednaego sterownika i to juz jego tylko kwestia(producenta sterownika) czy obluguje jedną karte czy wiele. No chyba że używasz MAC'a w którym możesz sobie używać karty różnych producentów pod jednym hostem.
[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » poniedziałek 24 gru 2007, 15:28

...Masz do użytku tyle CueMix-ów ile aktualnie masz spiętych kart ze sobą(wszystkie działąją na tej samej zasadzie). Co do Cubase to nie ma problemów. Poza tym wszystkie programy korzystają z jednaego sterownika i to juz jego tylko kwestia(producenta sterownika) czy obluguje jedną karte czy wiele. No chyba że używasz MAC'a w którym możesz sobie używać karty różnych producentów pod jednym hostem.
...
Widzę że używasz 2 kart na raz? I nie ma żadnych problemów wszystko na raz śmiga? Bo z tego opisu nie wynika że z Motu nie ma problemów
Chodzi mi już tylko o Cubesa i o PC? Czyli jak zepnę 2x828mkII to będę miał 16 wejść i wyjść analogowcyh plus 4 wyjścia monitorowe main out plus 16 po adacie, 4 po spdifie i 4 preampy?

Przepraszam że truję ale chcę dokładnie wiedzieć niż kupić coś i poźniej się rozczarować

Pozdrawiam i Wesołych Świąt

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » poniedziałek 24 gru 2007, 15:48

Widzę że używasz 2 kart na raz? I nie ma żadnych problemów wszystko na raz śmiga? Bo z tego opisu nie wynika że z Motu nie ma problemów
Chodzi mi już tylko o Cubesa i o PC? Czyli jak zepnę 2x828mkII to będę miał 16 wejść i wyjść analogowcyh plus 4 wyjścia monitorowe main out plus 16 po adacie, 4 po spdifie i 4 preampy?

Przepraszam że truję ale chcę dokładnie wiedzieć niż kupić coś i poźniej się rozczarować

Pozdrawiam i Wesołych Świąt...
Tak dwa razem chodza,trzy juz nie,miedzy bajki nalezy wsadzic opowiesci o 4 urzadzeniach spietych razem po FW.We/wy bedziesz mial tyle ile maja oba urzadzenia,napisalem to wyzej.W Cubase i tak sie nic nie zmienia,w Device dalej bedziesz mial odpalony driver ASIO MOTU.Powinno wszystko smigac,na maku to gra,ne PC tez powinno isc jesli masz dobra plyte glowna i porzadny kontroler FW.
[addsig]

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » poniedziałek 24 gru 2007, 15:55

Tak dwa razem chodza,trzy juz nie,miedzy bajki nalezy wsadzic opowiesci o 4 urzadzeniach spietych razem po FW.We/wy bedziesz mial tyle ile maja oba urzadzenia,napisalem to wyzej.W Cubase i tak sie nic nie zmienia,w Device dalej bedziesz mial odpalony driver ASIO MOTU.Powinno wszystko smigac,na maku to gra,ne PC tez powinno isc jesli masz dobra plyte glowna i porzadny kontroler FW.
...
Już wszystko wiem

Dziękuję bardzo za pomoc. I tylko taka refleksja... Chyba czas na MAC-a

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ