Niemiłe zaskoczenie po ostatnim update C4
...A tak poza tym ciekaw jestem gdzie zniknęły reverby? po zainstalowaniu 4.1 nie ma na pokładzie ani jednego pogłosu
Sprawdź scieżki do wtyczek w VstPlugins [VST 2.x Plug-in Paths]
Sprawdź scieżki do wtyczek w VstPlugins [VST 2.x Plug-in Paths]
Re: Niemiłe zaskoczenie po ostatnim update C4
Sprawdź scieżki do wtyczek w VstPlugins [VST 2.x Plug-in Paths]...
Oczywiście byłem tam szukać wcisnąłem (update) żeby zaktualizowal VST ale NIC.
Nie wiem może wersje ma maca spierniczyli tylko?
Na szczęście zacząłem tylko jedną sesję w wersji 4.1 jak ją skończe to wywalam i wracam do poprzedniej wersji.
Jak widać Lepsze jest wrogiem Dobrego.
...A tak poza tym ciekaw jestem gdzie zniknęły reverby? po zainstalowaniu 4.1 nie ma na pokładzie ani jednego pogłosu, (mam swoje) ale dlaczego zabrali coś co już bylo.
Oni chyba nie odpali tego co zrobili.
...
Ja mam pc i nie ma problemy z reverbami jest reverb A i B romworks SE i nowa wersja pełnego roomworksa. ktoś juz narzekał na ten problem z tego co mi się kojarzy.
...
Ja mam pc i nie ma problemy z reverbami jest reverb A i B romworks SE i nowa wersja pełnego roomworksa. ktoś juz narzekał na ten problem z tego co mi się kojarzy.
Ten update jest beznadziejny:
- z vst preset zrobili jakąś totalną kupe wcześniej miałem błyskawiczny dostęp do presetów traków czy efektów, a teraz gąszcz.
- po wykonaniu opercji apply track preset znika całkowicie dźwięk. Musze restartować projektl. .......
I kupe innych byków.
Coś tam niby pododawali ale mi nic nieprzydaje się w codziennej pracy, same kłopoty.
Odradzam instalacje.
Całe szczęście że zrobiłem obraz partycji.
- z vst preset zrobili jakąś totalną kupe wcześniej miałem błyskawiczny dostęp do presetów traków czy efektów, a teraz gąszcz.
- po wykonaniu opercji apply track preset znika całkowicie dźwięk. Musze restartować projektl. .......
I kupe innych byków.
Coś tam niby pododawali ale mi nic nieprzydaje się w codziennej pracy, same kłopoty.
Odradzam instalacje.
Całe szczęście że zrobiłem obraz partycji.
www.homstudio.com.pl
ja jestem ugotowany , jadę robić mix w poniedziałek, do pewnej głuszy ze znanym polskim artysta
mam nadzieje że się nic nie wysypie bo nawet netu tam nie mam, nawet era zasięgu nie ma. (artysta zje mi oczy jak coś pójdzie nie tak, czas nas goni)
Jeden tu kolega mnie namówił na ten update bo bym nawet tam nie polazl, przypadkiem się nadzialem bo mi ssl coś zniekształcał przy mixie (w real time było git) potem już tylko gorzej bo jak głupi zasejwowałem sobie wszystko już w nowej wersji i muszę ją zmęczyć teraz. Miało być poprawione a jest sp....... .Probowałem wyłowić dla sportu tego roomworksaSE no niby jest instalka w bibliotekach i chce się instalować ale w połowie wywala sprawę, o co tu biega? sciągnąlem update jeszcze raz z firmowej strony i dale nie ma tego pogłosu(kicham na ten pogłos bo i tak używam zewnętrznych maszynek)ale ciekaw jestem co jeszcze wypadło po drodze, a za co zapłaciliśmy.

Jeden tu kolega mnie namówił na ten update bo bym nawet tam nie polazl, przypadkiem się nadzialem bo mi ssl coś zniekształcał przy mixie (w real time było git) potem już tylko gorzej bo jak głupi zasejwowałem sobie wszystko już w nowej wersji i muszę ją zmęczyć teraz. Miało być poprawione a jest sp....... .Probowałem wyłowić dla sportu tego roomworksaSE no niby jest instalka w bibliotekach i chce się instalować ale w połowie wywala sprawę, o co tu biega? sciągnąlem update jeszcze raz z firmowej strony i dale nie ma tego pogłosu(kicham na ten pogłos bo i tak używam zewnętrznych maszynek)ale ciekaw jestem co jeszcze wypadło po drodze, a za co zapłaciliśmy.
Jeden tu kolega mnie namówił na ten update bo bym nawet tam nie polazl, przypadkiem się nadzialem bo mi ssl coś zniekształcał przy mixie
O przepraszam, ja jestem niewinny! Ja tylko pytalem w watku o znieksztalcajacym duende, czy probowales SSLa po update do C4, a pytanie zadalem zanim pokazal sie tutaj watek o update C4.
O przepraszam, ja jestem niewinny! Ja tylko pytalem w watku o znieksztalcajacym duende, czy probowales SSLa po update do C4, a pytanie zadalem zanim pokazal sie tutaj watek o update C4.

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
- mr-hammond
...A tak poza tym ciekaw jestem gdzie zniknęły reverby? po zainstalowaniu 4.1 nie ma na pokładzie ani jednego pogłosu, (mam swoje) ale dlaczego zabrali coś co już bylo.
...
Musisz wykasowac folder vst3 itd zerknij na foum cubase bo ja przywrocilem poglosy tylko najpierw looknij na forum nic nie kasuj ot tak :) by nie bylo na mnie.
...
Musisz wykasowac folder vst3 itd zerknij na foum cubase bo ja przywrocilem poglosy tylko najpierw looknij na forum nic nie kasuj ot tak :) by nie bylo na mnie.

Nie gniewaj się , zbyt pochopnie napisałem że mi doradziłeś , bo faktycznie tylko pytałeś czy mam już nowy update, to prawda.
Nie ma tu edycji wiadomości więc odszczekać to muszę.
Honor zwracam (furiat ze mnie)
Już powoli czynię kroki w celu testowania Logica, bo C4 wziąłem dla kompatybilności z furą starych sesji, steinberg przegiął że nas tego pozbawił, tą sesję jakoś przeboleje , zaraz wychodzi płyta i po robocie, jak ją będę archiwizował to razem z tą wersją update.
Nie wierzyłem że to początek końca cubase kiedy forumowicze
przeklinali przynależność steinberga do yamahy, zaczynałem bardzo dawno
od cubase na Atari wtedy nigdy nie zawodził.
Mam jeszcze nuendo (stare ale jere) tylko na PC
eh
"Przynależność Steinberga do Yamahy" nie ma nic do rzeczy. Software Yamahy (przynajmniej do swego sprzętu lub firmowanego przez siebie oprogramowania) to solidna i stabilna robota.
Wydaje mi się, że Steinberg w znacznym stopniu zdominował rynek oprogramowania (szkoda, że konkurencja nieco nie nadążała), a to prawie zawsze odbija się na jakości. Dlatego zgłaszane przez Was problemy i zastrzeżenia wcale mnie nie dziwią. Ja przytoczę jeszcze jeden element "cofający w rozwoju" serię Cubase: najnowsza wersja nie obsługuje DX
. Komu to przeszkadzało?
. No i "historyczny" i konsekwentny upór przed wprowadzeniem możliwości zapisu w wybranych wersjach Cubase (taką możliwość mają programy z innego "obszaru": Word, Corel itd.)
Wniosek jeden - zachować spokój i nie śpieszyć się z zakupem wszelkich nowości. Chyba, że ktoś ma za dużo pieniędzy i za mało ... kłopotów.
Wydaje mi się, że Steinberg w znacznym stopniu zdominował rynek oprogramowania (szkoda, że konkurencja nieco nie nadążała), a to prawie zawsze odbija się na jakości. Dlatego zgłaszane przez Was problemy i zastrzeżenia wcale mnie nie dziwią. Ja przytoczę jeszcze jeden element "cofający w rozwoju" serię Cubase: najnowsza wersja nie obsługuje DX

Wniosek jeden - zachować spokój i nie śpieszyć się z zakupem wszelkich nowości. Chyba, że ktoś ma za dużo pieniędzy i za mało ... kłopotów.
Ja przytoczę jeszcze jeden element "cofający w rozwoju" serię Cubase: najnowsza wersja nie obsługuje DX
. Komu to przeszkadzało?
.
Podzielam tę irytację również
Będąć na miejscu Steinberga NIGDY w życiu nie usunąłbym tego komponentu zwłaszcza, że im nie zawadzał. Czasami robi się porządki w kodzie programu ale tego typu porządki to lekkie przegięcie
upór przed wprowadzeniem możliwości zapisu w wybranych wersjach Cubase
To akurat bez komentarza. IMO ta opcja powinna być od razu gotowa z chwilą wejścia dwóch aplikacji na rynek. Pomyśleć ilu osobom ta opcja ułatwiła by po prostu pracę

Podzielam tę irytację również

Będąć na miejscu Steinberga NIGDY w życiu nie usunąłbym tego komponentu zwłaszcza, że im nie zawadzał. Czasami robi się porządki w kodzie programu ale tego typu porządki to lekkie przegięcie

upór przed wprowadzeniem możliwości zapisu w wybranych wersjach Cubase
To akurat bez komentarza. IMO ta opcja powinna być od razu gotowa z chwilą wejścia dwóch aplikacji na rynek. Pomyśleć ilu osobom ta opcja ułatwiła by po prostu pracę