Rocktron Intelifex a MIDI

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Re: Rocktron Intelifex a MIDI

Post autor: JoachimK » niedziela 05 sie 2007, 14:23

Jakbyś mógł powiedz mi jeszcze do czego jest program mapping i już nie truje ;) To jak się 2 urządzenia spina ze sobą?

Przyklad:
a). w intellifex podoba sie efekt nr 05 dla brzmien czystych, a 10 dla przesterow, podczas gdy:
b). w przesterze, np. JMP-1 podoba sie przester 1 i clean 2

Jak ze sterownika wlaczycj jednym przyciskiem:
- 1 w JMP-1 i 10 w Intellifex
a potem jednym ruchem
- 2 w JMP-1 i 5 w intellifex
??

Laczysz je w normalny sposob po MIDI z kontrolerem noznym, sequencerem czy czymkolwiek
Nalezy "normalnie" sterowac JMP-1 wywolujac presety 1 lub 2 oraz nalezy zmapowac Intellifex, by na komunikat o zmianie programu po MIDI na 1 wywolal preset 10, a po zmianie na 2 wlaczal sie preset 05
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Lish

Post autor: Lish » niedziela 05 sie 2007, 14:49

......
aha. To moze się też przydac jak się chce sterowac piecem tak? Wszystko już wiem prawie ;) Wielkie dzięki za pomoc. Jakbym miał jakies problemy z midi to wiem do kogo się zwrócić ;)

Pozdrawiam Lishay

Lish

Post autor: Lish » niedziela 05 sie 2007, 16:04

Mam jeszcze takie pytanie: Nie wiesz czy w pitch shifterze da sięwyciszyć dźwięk z gitary? Żeby była tylko ta dodana np. oktawa? Z regulacją daje to takie jakby whammy, tylko żeby ten główny dźwięk wyłączyć...

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 05 sie 2007, 17:01

...Mam jeszcze takie pytanie: Nie wiesz czy w pitch shifterze da sięwyciszyć dźwięk z gitary? Żeby była tylko ta dodana np. oktawa? Z regulacją daje to takie jakby whammy, tylko żeby ten główny dźwięk wyłączyć......
Radzilbym zapoznac sie z instrukcja obslugi.
Nie ma problemu z wyciszeniem gitary, a zostawieniem samego efektu. W kazdej konfiguracji mozna regulowac direct, co widac wyraznie w instrukcji w schematach blokowych algorytmow. Gdyby takich mozliwosci nie bylo, praca w trybie send-return bylaby niemozliwa, a przeciez Intellifex nie jest stworzony wylacznie do pracy szeregowej, jako typowy efekt gitarowy, ale takze jako uniwersalny procesor.

Dokladnych efektow podobnych do DigiTech Whammy (jak plynne przestrajanie itp) nie uzyskasz. Wez takze pod uwage spore opoznienie pitch shiftera.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Lish

Post autor: Lish » niedziela 05 sie 2007, 17:49

Dzięki, super to działa, lekkie opóźnienie jest, ale nieduże!
instrukcje czytałem, ale nie znam tak dobrze angielskiego ;)

ODPOWIEDZ