Behringer Eurorack UB802
Podepnę się pod ten topic. Włąsnie przyszedł mi ten mikser. Jestem radykalnie początkujący jesli chodzi o taki sprzęt w związku z tym mam pytanie: Które wyjście mam połączyć z kartą dzwiękową w moim kompie Phones czy Main Out aby czegos nie zjarać (w instrukcji nie pisze). Mam Esi Mayę 44, powiedzino mi że lepiej jak będę korzystał juz z przedwzmacniaczy tego miksera niż tych z Mayi, a że sprzęt jest tani to zaryzykowałem. Proszę o odpowiedz. Później może opisze jak szum przedwzmacniaczy w tym mikserze ma się do szumu przedwzmacholi w mayi.
Re: Behringer Eurorack UB802
Ja uzywam tego mikserka - preampy nie brzmią, co jest w tym wypadku zaletą. Ze preamp który brzmi trzeba zapłacić parę tysi za kanał. Do domowych zastosowań nie warto moim zdaniem wchodzić w "tanie dobre preampy", preampy w miserze będą mniej zniekształcać, zapewne mniej szumieć i taniej wyjdą. A mikserek zawsze się przyda.
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
Używam tego mikserka już ponad rok. Za tą cenę nie widzę konkurencji. Myślę że dopóki nie używasz mikrofonów za parę tys. to jakość preampów jest bardzo dobra. Ja używam z dynamicznymi Shurami (SM57 i 58). Jeśli chodzi o funkcjonalność, to też już sobie nie wyobrażam samych preampów - mikserek daje możliwość wygodnego ćwiczenia z nagrywaniem np. śpiewającemu instrumentaliście.
Ja do line-in karty podłączam rec-out i odwrotnie. Słuchawki wpinam w mikser. Nagrania odsłuchuję wciskając "tape to ctrl room". Można też ćwiczyć z podkładem z kompa wciskacjąc "tape to mix".
Ja do line-in karty podłączam rec-out i odwrotnie. Słuchawki wpinam w mikser. Nagrania odsłuchuję wciskając "tape to ctrl room". Można też ćwiczyć z podkładem z kompa wciskacjąc "tape to mix".
...
Ja też. Ale słychać wyraźne pogorszenie dźwięku jeśli odsłuchujesz materiału na monitorach (u mnie akurat MSP5A) za pośrednictwem UB802 a tym, kiedy odsłuchujesz bezpośrednio z karty na monitory. Oczywiście na niekorzyść mikserka. Na czas nagrywania taka opcja jest ok. Ale mnie wkurza ciągłe przepinanie kabelków. Mam nadzieję że karta EMU1616 załatwi ten problem...
AudioBuddy brzmi lepiej niż preampy UB 802, tzn. klarowniej. Posiadam obydwa urządzenia i muszę powiedziec, że zawiodłem się na Behringerze. Nie polecam go do nagrywania, ani odsłuchiwania. Dźwięk po przejściu przez ten mikserek staje się "chropowaty"...
Jestem gitarzystą i wokalistą. Interesuję się homerecordingiem.
...AudioBuddy brzmi lepiej niż preampy UB 802, tzn. klarowniej. Posiadam obydwa urządzenia i muszę powiedziec, że zawiodłem się na Behringerze. Nie polecam go do nagrywania, ani odsłuchiwania. Dźwięk po przejściu przez ten mikserek staje się "chropowaty"......
Znajomy realizator preampy Behringera nazywa "parszywymi". Ciekawe dlaczego?
Znajomy realizator preampy Behringera nazywa "parszywymi". Ciekawe dlaczego?

Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
... Dźwięk po przejściu przez ten mikserek staje się "chropowaty"......
Ja bym go bardziej nazwał przytępionym, czy mało przejrzystym. Natomiast nowa seria Xenyx jest niewiele droższa, a znacznie przejrzysta. Niemniej UB 802 jest i tak dużo lepszą propozycją niż taki np. MIC 100.
Ja bym go bardziej nazwał przytępionym, czy mało przejrzystym. Natomiast nowa seria Xenyx jest niewiele droższa, a znacznie przejrzysta. Niemniej UB 802 jest i tak dużo lepszą propozycją niż taki np. MIC 100.