do tego dziala druga karta po usb - wprost cudownie
2. problemem jest PT 6.7, ktory wysypuje kompa w momencie proby go odpalenia - bluescreen. jak wiemy to zadkosc pod xp; ostatni raz mialem to ponad rok temu jak zainstalowalem jakis podejzany badziew na pc.
3. wiem ze istnieje cos jak WINDOWS DIGI DRIVER, wersja standalone i niestandalone. u mnie w systemie windoza widzi out digi 1+2, ale dzwiek sie nie wydobywa z POWER DVD, czy FOOBAR'a, ktorego uzywam do sluchania muzy. w instrukcji stoi iz Windows Media Player powinien zagadac z tymi sterami, a do filmow - QUICKtime, ktorego ja osobiscie nie cierpie jak i iTunes'a (choc mam iPod'a, ten soft mnie wkurza po prostu....)
czyli albo ja cos robie nie tak albo ....nie rozumiem.:(
To jest tak, ze niektore wersje driverow moga byc zainstalowane tylko, jezeli nie jest zainstalowany PT - jezeli chcemy miec Pro-Tools, to niektorych sterownikow nie nalezy instalowac. Nie pamietam, o co chodzilo, ale jakos tak to jest. Druga sprawa, ze nowe sterowniki asio i wavedriver moga wywalac starego Pro-Toolsa - nie dziwilbym sie zbytnio.
4. digidesign website.....chcialem update'owac PT i firmware...ale to na maxa nieprzejzyste i nieprzyjazne uzytkwnikowi - okazuje sie ze nie moge PT 7.3, bo musze wpierw 7.0....co za glupota...i co za niewygoda...
hehehe...ale jakos to scierpie w koncu
Chodzi o to, ze niektore upgrady sa po prostu platne

w sumie dziwne ze karta dziala OK, except PT, ktory powinien DZIALAC nawet bez karty.
Bez karty to raczej nie bedzie dzialac

Sprobuj odinstalowac wszystkie drivery (jak sie uda) i potem zainstalowac PT. Wtedy razem z PT zostana zainstalowane drivery odpowiednie do wersji softu. Jezeli masz namieszane ze sterownikami starymi i nowymi, to nic dziwnego, ze cos sie krzaczy......
witaj,
dzieki za podpowiedz.
sterowniki i PT 6.7 zainstalowalem z dolaczonej plytki.
zgodnie z instrukcja odpalilem setup.exe, gdzie i PT i stery zainstalowaly sie razem. Czyli sa to stare DIGI ASIO i inne.
czy mam prawo do free upgrade'u PT 7.0 ?? bo nie moge za diabla tej informacji odszukac;).
dzieki i pozdro