Sygnał cyfrowy w kompresorze sprzętowym
Prawdę mówiąc na podstawie dotychczasowych wypowiedzi nie mam jasności czy materiał tworzony w całości w domenie cyfrowej warto wyprowadzić z kompa na zewnętrzny kompresor. Czy słychać wyraźną poprawę brzmienia sampli, ścieżek, całego mixu? Czy ktoś ma szczególnie dobre lub złe doświadczenia w tym względzie. Przez kompresor mam na myśli sprzęt do ok. 2000 złociszy.
Re: Sygnał cyfrowy w kompresorze sprzętowym
...Prawdę mówiąc na podstawie dotychczasowych wypowiedzi nie mam jasności czy materiał tworzony w całości w domenie cyfrowej warto wyprowadzić z kompa na zewnętrzny kompresor. Czy słychać wyraźną poprawę brzmienia sampli, ścieżek, całego mixu? Czy ktoś ma szczególnie dobre lub złe doświadczenia w tym względzie. Przez kompresor mam na myśli sprzęt do ok. 2000 złociszy....
Bardzo duzo przynajmniej tak mi sie wydaje daje analogowa EQUALIZACJA moze pomyśl aby jakos przepuszczac muzyke przez jakis mikser, napewno kompresor z wyższej półki upiększy dzwięk.
Ważna też jest jakość sampli.
Bardzo duzo przynajmniej tak mi sie wydaje daje analogowa EQUALIZACJA moze pomyśl aby jakos przepuszczac muzyke przez jakis mikser, napewno kompresor z wyższej półki upiększy dzwięk.
Ważna też jest jakość sampli.
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
Re: Sygnał cyfrowy w kompresorze sprzętowym
......mam - bardzo symaptyczne, ale jako ocieplacza brzmien bym tego raczej nie traktowal...
grembo miałeś coś skrobnąć o tym ART. Jakiś czas minął, więc pora na krótkie refleksje
...
mam wurzuty sumienia, bo nie wiem co napisac :)
uzywam go przede wszystkim do trackingu i jest doskonale
2 razy uzylaem na sumie i bardzo fajnie, prawie przejrzyscie zupelnie. Efekt jest dokladnie taki jak oczekiwalem
Choc niestety nie mam w karcie DSP meteringu i miewam na razie klopoty z poziomami.
Uzywany jako , powiedzmy. limiter jest doskonaly.
Generalnie wart kazdego grosza i moim zdaniem wart bylby wciaz gdyby kosztowal i ze 3000 PLN
Bardzo szybki atak w suatwieniu Fast
Szybko sie nim pracuje i uzyskuje oczekiwane efekty
grembo miałeś coś skrobnąć o tym ART. Jakiś czas minął, więc pora na krótkie refleksje

mam wurzuty sumienia, bo nie wiem co napisac :)
uzywam go przede wszystkim do trackingu i jest doskonale
2 razy uzylaem na sumie i bardzo fajnie, prawie przejrzyscie zupelnie. Efekt jest dokladnie taki jak oczekiwalem
Choc niestety nie mam w karcie DSP meteringu i miewam na razie klopoty z poziomami.
Uzywany jako , powiedzmy. limiter jest doskonaly.
Generalnie wart kazdego grosza i moim zdaniem wart bylby wciaz gdyby kosztowal i ze 3000 PLN
Bardzo szybki atak w suatwieniu Fast
Szybko sie nim pracuje i uzyskuje oczekiwane efekty