KRK VXT - nowe monitory

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
grembo
Re: KRK VXT - nowe monitory

Post autor: grembo » piątek 30 mar 2007, 11:02

to co w takim razie powiesz o Dynaudio ? to dopiero tnie uszy - nawet ja, uzytkownik Adam -czyli jasnych glosnikow - nie dalem im rady

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » piątek 30 mar 2007, 11:14

...to co w takim razie powiesz o Dynaudio ? to dopiero tnie uszy - nawet ja, uzytkownik Adam -czyli jasnych glosnikow - nie dalem im rady ...
hmm. ZARTUJESZ ?? ja cały czas rozwazam zakup Dynaudio BM5A , nigdy ich nie słyszałem , musze sie gdzies wybrac aby tego posłuchac ..

V6 - to katorga dla ucha , takze miałem problem z ustawieniem proporcji, na tych monitorach poniewaz i eksponuja srodek i wysoki srodek , wiec w sumie nie wiesz jak umiescic np. wokal w miksie .
wiec wróciłem do swoich NS-10 i Mackie Hr 824 ,

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » czwartek 31 sty 2008, 22:42

Panowie wracam do wątku bo nic ciekawszego w archiwum nie znalazłem! Minęło już kilka miesięcy więc pytam jak wypadają te KRK VXT8 ? szukam jakiegoś dobrego monitora do muzyki techniczno elektroniczno tanecznej. Z dobrym dołem ale też łatwo kontrolowanym - wiecie o co chodzi;) Adamy w sumie mi odpadły - fajnie do klasyki ale ja chlebek powszednie mam z innej muzyki więc muszę kupić coś porządnego do 5 kzł. Może coś innego polecicie? nie słyszałem nigdy HR824, jak to wypada? jak brzmią JBL te z automatycznym dostrajaniem pomieszczenia? a może jakiś genelec? Już nie mam siły nurkować po archiwum - chcę znać każdego opinie na czym dobrze się aranżuje i miksuje muzykę łupano taneczną. Proszę o krótkie wypowiedzi i szybkie uzasadnienie swojego wyboru - nie chcę wywołać kolejnej dyskusji z której nic nie wyniknie:) Pozdrowienia!!

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 01 lut 2008, 08:27

...Panowie wracam do wątku bo nic ciekawszego w archiwum nie znalazłem! Minęło już kilka miesięcy więc pytam jak wypadają te KRK VXT8 ? szukam jakiegoś dobrego monitora do muzyki techniczno elektroniczno tanecznej. Z dobrym dołem ale też łatwo kontrolowanym - wiecie o co chodzi;) Adamy w sumie mi odpadły - fajnie do klasyki ale ja chlebek powszednie mam z innej muzyki więc muszę kupić coś porządnego do 5 kzł. Może coś innego polecicie? nie słyszałem nigdy HR824, jak to wypada? jak brzmią JBL te z automatycznym dostrajaniem pomieszczenia? a może jakiś genelec? Już nie mam siły nurkować po archiwum - chcę znać każdego opinie na czym dobrze się aranżuje i miksuje muzykę łupano taneczną. Proszę o krótkie wypowiedzi i szybkie uzasadnienie swojego wyboru - nie chcę wywołać kolejnej dyskusji z której nic nie wyniknie:) Pozdrowienia!! ...
Do 5kzł kupił bym APS-y lub KRK V8 II.

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » piątek 01 lut 2008, 13:42

Czekam dalej na propozycje .... rozumie, że już nikomu nie chce sie gadać na temat odsłuchów ale ja rzadko proszę o pomoc więc zróbcie wyjątek :)

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » piątek 01 lut 2008, 14:34

...Czekam dalej na propozycje .... rozumie, że już nikomu nie chce sie gadać na temat odsłuchów ale ja rzadko proszę o pomoc więc zróbcie wyjątek :)...
KRK VXT są na rosoła w WWA. Ponoc mają byc lepsze od V'ek. Sam sie nad nimi zastanawiam. Vki tez sa dobre , ale jak VXT sa lepsze to bracie jest juz dobrze, a AEONY...mam z metalowym tłitim :D Świetne głośniki ale czy dól jest az tak rewelacyjny to nie wiem, mam wątpliwości, ale to pewnie dlatego że mam małą rezyserke, za mala na Aeony, ale kupiłem te glosniki z musla ze nie bede wiecznie siedzial w tej dziupli :D

Mackie raczej odradzam bo juz zbyt wiele złego o nich słyszałem, ale osobiscie nie miałem mozliwosci posluchania. Wogole bardzo wątpie czy cokolwiek moze sie rownac z Aeonami w tym przedziale

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » piątek 01 lut 2008, 22:31

Hmm, ja osobiście wolę zupę ogórkową od Opla Astry...

Co to za dysukusja? Chopy dobry miks można zrobić nawet na kasprzaku, warunek jest jeden - poznać i przejrzeć sprzęt na wylot!
Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Kyle

Post autor: Kyle » sobota 02 lut 2008, 00:48

...Hmm, ja osobiście wolę zupę ogórkową od Opla Astry...

Co to za dysukusja? Chopy dobry miks można zrobić nawet na kasprzaku, warunek jest jeden - poznać i przejrzeć sprzęt na wylot!...
Skończ już chłopie z takimi głupimi stwierdzeniami ... jak można miksować nie słysząc np. 90% detali ? - no można w sumie jeśli produkuje się badziew a nie muzykę ...

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » sobota 02 lut 2008, 09:00

...Hmm, ja osobiście wolę zupę ogórkową od Opla Astry...

Co to za dysukusja? Chopy dobry miks można zrobić nawet na kasprzaku, warunek jest jeden - poznać i przejrzeć sprzęt na wylot!...
Dokladnie jak masz pie.... to idz sobie pogadac z kumplami!!!!!!!

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » sobota 02 lut 2008, 14:05

Ehss chopy :D Spokuj proszę! z kasprzaka raczej zrezygnuje;) mam obeznie Alesis M1 mk2 ale szukam czegoś na czym dokładniej usłyszę szczegóły - będąc świadom ze moje produkcje sa przynajmniej ok miałem okazje posłuchać ich w sklepie muzycznym - przypadek akurat sprzedawca komuś prezentował jakieś małe GENELEC'ki i jako przykład puścił numer który ja produkowałem - niestety skończyło się to tak... że usłyszałem więcej niż słyszałem w studio - mam nadzieję, że nie wszyscy to słyszeli;) Więc proszę po podanie modeli odsłuchów dosyć szczegółowych i przede wszystkim z dobrą kontrolą basu !! w muzyce którą produkuje ten bas naprawdę jest ważny... Może coś z JBL albo GENELEC - mowie o tych wersjach z autotuningiem akustyki pomieszczenia. Dawajcie sensowne propozycje a ja wtedy ogranicze sie do kilku modeli których będę szukał do testów .

ODPOWIEDZ