......NIE ALESISY.Miałem możliwość testu alesis active mk II i to jest nieporozumienie.Chyba że jako mebel .Ja kupiłem SAMSON RUBICON r5a
polecam chociaż za tą kase możesz kupić r6a lub coś lepszego ale nie alesisa będziesz żałował tego wyboru...
do mnie takze nie przemawia brzmieniowo Aktywny Alesis , jakos brzmi tak cienko , chudziutko i zaraz za takim odchudzonym pasmem , szaleje sobie bas :) ...
Ze sprzedawca nawet doszlismy do wniosku ze te alesisy to by byly dobre... ale do samochodu :D
Zestawienie monitorów studyjnych
lubie to co robie i jestem w tym dobry.
Re: Zestawienie monitorów studyjnych
...Witam!
Mam pytanie.Kiedyś na forum znalazłem zestawienie monitorów studyjnych przepisane z gazety,był to ranking wybierany przez znanych producentów.Nie mogę tego znaleźć.
Proszę o pomoc,bardzo mi na tym zależy. ...
Hej
Ja kiedyś przy jakiejś dyskusji pisałem o tym - znajdź w moich postach.
Pozdrawiam.
Mam pytanie.Kiedyś na forum znalazłem zestawienie monitorów studyjnych przepisane z gazety,był to ranking wybierany przez znanych producentów.Nie mogę tego znaleźć.
Proszę o pomoc,bardzo mi na tym zależy. ...
Hej
Ja kiedyś przy jakiejś dyskusji pisałem o tym - znajdź w moich postach.
Pozdrawiam.
- stevelukather
Sluchalem tych Rokitow KRK w Londynie w sklepie i jakos tak siara walily i troche dudnily na rockowej muzie po 2 minutach kazalem je wylaczyc.Tak naprawde,Genelec(stary103xA),Adam,NS10,i Hafler TRM8 naprawde gadaja,reszta to zbior lepszej lub gorszej masci kolumienek.Sorry,lepiej kupic najmniejsze Geneleci 1029 niz najwieksze Alesisy z turbo basem 16 wtryskami i fotelami kubelkowymi.Pozdrawiam.
[addsig]
[addsig]
Monitory KRK, graja bardzo specyficznie, tzn . eksponuja wysoki srodek miedzy 3khz - 5 khz , to powoduje ze po jakims czasie uszy zaczynają Ci zwisac i czujesz fizyczny ból , Miałem okazje przezyc sesje na Krk V6 , fajnie gada bas i łatwo mozna to ustawic lecz za nic nie mogłem ustawic innych proporcji . To jest to czego nie lubie w niektorych monitorach ... nie mozesz polegac na tym co słyszysz tylko na swojej wyobrazni i przewidujesz jak mix bedzie brzmiał na innych paczkach.
ja uwazam KRK za dobre glosniki, ale do specyficznej muzyki/zestawien brzmien, jako ze na ogol robie sytuacje akustyczne to wybralem ADAM, ale gdybym robil elektro-rock-trip hop, mialbym dylemat. Choc sa to glosniki ktore wspomianm jako szybkie (jak np. ADAM, ale juz nie Genelec - ktorym to nic nie ujmuje).....
...ja uwazam KRK za dobre glosniki, ale do specyficznej muzyki/zestawien brzmien, jako ze na ogol robie sytuacje akustyczne to wybralem ADAM, ale gdybym robil elektro-rock-trip hop, mialbym dylemat. Choc sa to glosniki ktore wspomianm jako szybkie (jak np. ADAM, ale juz nie Genelec - ktorym to nic nie ujmuje)........
Adamy na ktorych pracujesz tez maja wstege:) Ciekawe jak by wyszlo porowanie gornego pasma w resolvach i adamach a7 :) to w koncu... Wstega vs Wstega :) Przy gwizdkowych glosnikach jakos nie widze tego trojwymiaru dzwieku. Jest tak jakos płasko i nieszczegolowo, matowo. wstega jest jakas taka czysciutka, fajnie selektywna ;)
Adamy na ktorych pracujesz tez maja wstege:) Ciekawe jak by wyszlo porowanie gornego pasma w resolvach i adamach a7 :) to w koncu... Wstega vs Wstega :) Przy gwizdkowych glosnikach jakos nie widze tego trojwymiaru dzwieku. Jest tak jakos płasko i nieszczegolowo, matowo. wstega jest jakas taka czysciutka, fajnie selektywna ;)
lubie to co robie i jestem w tym dobry.