Waldorf powraca...

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
grembo
Re: Waldorf powraca...

Post autor: grembo » sobota 13 sty 2007, 14:28

posluchalem tego MicroQ

jakos, zawiedziony jestem - kolega ma Korga MicroX - podobna klasa dzwieku :(

richtig

Post autor: richtig » sobota 13 sty 2007, 17:47

"9 nowych modeli zaprojektowanych z niezwykłą dbałością o jakość dźwięku..."
Hmm .. z opisu wynika że nie będzie to akustyczne piano, ale tego nie jestem pewien....
No w opisie jest coś o modelowaniu. I chyba nie chodzi o obudowę :)
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » sobota 13 sty 2007, 18:43

...posluchalem tego MicroQ

jakos, zawiedziony jestem - kolega ma Korga MicroX - podobna klasa dzwieku :( ...
MicroX to zwykły ROMpler bazujący na próbkach z Tritona. MicroQ to syntezator klasy VA. Nie wiem, co rozumiesz przez "podobną klasę dźwięku". Jeśli chodzi o paletę brzmień to są to raczej zupełnie inne wszechświaty...

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » sobota 13 sty 2007, 19:09

nigdy nie krylem ze jestem emocjonalny w opiniach o urzadzeniach, a na technicznych szczegolach sie nie wyznaje :)

po prostu moze ani jedno, ani drugie mnie osobiscie sie nie podoba :) i w tym je zrownalem, na zasadzie nie podoba mi sie maluch nie podoba mi sie Maybach :) wiec nie sa to auta dla mnie

wiec przepraszam za zrownanie ich w klasie

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » poniedziałek 22 sty 2007, 15:07

......... i na targach NAMM pokaże odświeżone stare oraz nowe instrumenty: LINK...
spoko..tylko w tym katalog pdf. nie widze tego co mnie najbardziej interesuje....niedawno na stronie byl screen prototypu ktory do złudzenia przypominał mooga voyager......
raczej waldorfa Wave...

a cena waldorfa Q+ wynosiła 16 tys w Polsce około -2 lata temu. W chwili obecnej widziałem Q+ na zachodzie za 9800 zł
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
muscato

Post autor: muscato » niedziela 25 lut 2007, 13:27

......posluchalem tego MicroQ

jakos, zawiedziony jestem - kolega ma Korga MicroX - podobna klasa dzwieku :( ...
MicroX to zwykły ROMpler bazujący na próbkach z Tritona. MicroQ to syntezator klasy VA. Nie wiem, co rozumiesz przez "podobną klasę dźwięku". Jeśli chodzi o paletę brzmień to są to raczej zupełnie inne wszechświaty......
A czym jest Waldorf Nano, skoro ma ponoć brzmienia z microQ, nie mając przy tym edycji żadnej, efekty nałożone z defaulta i ograniczone mozliwości modulacji?
residance - warsaw
destination - space

ODPOWIEDZ