Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Marck9 - Posty:214
Re: Problem z Yamaha NS-10
Manipulacje z połaczeniami i z kablami nic nie dały. Znajomy pracujący w serwisie RTV ( wieże, itp ) powiedział mi ze to zatarcie głośników spowodowane podpieciem ich kiedyś pod zbyt mocny wzmacniacz ?
p.s. ewentualnie gdzie można nabyc zamienniki ?
...
Jakiś czas temu szukałem głośników wysokotonowych i w serwisie uzyskałem informację, że są nie do zdobycia. Jedyne wyjście jakie miałem to kupić na amerykańskim ebay'u (do wyboru, do koloru pod warunkiem, ze jest to kolor biały

). Koszt razem z przesyłką i Vatem ok. 1000zł
Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa
-
Master
Manipulacje z połaczeniami i z kablami nic nie dały. Znajomy pracujący w serwisie RTV ( wieże, itp ) powiedział mi ze to zatarcie głośników spowodowane podpieciem ich kiedyś pod zbyt mocny wzmacniacz ?
p.s. ewentualnie gdzie można nabyc zamienniki ?
...
T o gdzie kupiłes te monitory ? nie sprawdzałes czy sa sprawne ?
-
Tb_Studio
-
Kontakt:
autor: Tb_Studio » środa 22 lis 2006, 17:17
T o gdzie kupiłes te monitory ? nie sprawdzałes czy sa sprawne ? ...
Kolega napisał " Sprzęt dostałem od znajomego z niemiec..."
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
-
AlfonsoRodeo
autor: AlfonsoRodeo » środa 22 lis 2006, 18:02
Ostatnio serwisowalismy wlasne Yamaha NS-10M z tym, ze problem byl z przetwornikiem wysokotonowym. Sa dotepne wszelkie przetwoniki do tegoz monitora w autoryzowanym serwisie Yamaha w Polsce - pytac w Yamaha Promusica.
Pozdrawiam
-
preceli
autor: preceli » środa 22 lis 2006, 18:33
...Ostatnio serwisowalismy wlasne Yamaha NS-10M z tym, ze problem byl z przetwornikiem wysokotonowym. Sa dotepne wszelkie przetwoniki do tegoz monitora w autoryzowanym serwisie Yamaha w Polsce - pytac w Yamaha Promusica.
Obawiam się, iż kolega
mimik będzie wymieniał i górę i dół. To stary numer, bo podróba obudowy to raptem grosze. Warto też zajrzeć do A100 bo tam o przekręty jeszcze łatwiej

.
Promusica to jedyny dobry pomysł aby to zweryfikować w kraju, choć może ostro zaboleć

.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.