M-Audio Black Box

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
grembo
Re: M-Audio Black Box

Post autor: grembo » czwartek 17 sie 2006, 02:36

na ul. Rosoła w Waiwe jest dystrybutornia ADAM-ow

No jeszcze mysle ze moze te nowe Yamahy bylyby dobre - ale tylko mysle, bo wciaz ich w zasadzie nie slyszalem

Awatar użytkownika
benton

Post autor: benton » czwartek 17 sie 2006, 02:39

.........

jasne, szczegolowe kolumny - maja bas - ale nie do konca tewn ktory dla Waszej muzy wazny

Wez nagrania jakies i na Rosoła - puść i od razu bedziesz wiedzial o co mi chodzi....

Ta sa swietne kolumny, ale mysle ze miksowania na nich muzy ciezkiej podjalby sie bardzo , bardzo doswiadczony realizator ktoru je doskonale zna... i ma subwoofer,...
Domyslam sie ze bas na monitorach za taka cene jest ciezka sprawa do zmiksowania natomiast planowanie gitar,bebnow w przestrzeni to chyba zdaje egzamin bynajmniej tyle wyczytalem z roznych wypowiedzi.Czy te monitory ze tak to nazwe sa naprawde szczere,rozumiesz wypalasz plyte na innym sprzecie a ty bum niespodzianka zupelnie co innego niz slyszales w trakcie miksu?A tak ogolnie to przepraszam ze troche odbiegam od tematu
dopiero sie ucze pozatym mic specjalnego

Awatar użytkownika
benton

Post autor: benton » czwartek 17 sie 2006, 02:54

...
Domyslam sie ze bas na monitorach za taka cene jest ciezka sprawa do zmiksowania natomiast planowanie gitar,bebnow w przestrzeni to chyba zdaje egzamin bynajmniej tyle wyczytalem z roznych wypowiedzi.Czy te monitory ze tak to nazwe sa naprawde szczere,rozumiesz wypalasz plyte na innym sprzecie a ty bum niespodzianka zupelnie co innego niz slyszales w trakcie miksu?A tak ogolnie to przepraszam ze troche odbiegam od tematu...
Myślę, że za bardzo się najarałeś na te monitory, a nie o to .....
...
Masz racje ale to chyba lepsze rozwiazanie niz alesis mk...wiec jak jest z tymi niespodziankami moze zgasisz moj zapal zartuje

Awatar użytkownika
benton

Post autor: benton » czwartek 17 sie 2006, 03:06

......
Domyslam sie ze bas na monitorach za taka cene jest ciezka sprawa do zmiksowania natomiast planowanie gitar,bebnow w przestrzeni to chyba zdaje egzamin bynajmniej tyle wyczytalem z roznych wypowiedzi.Czy te monitory ze tak to nazwe sa naprawde szczere,rozumiesz wypalasz plyte na innym sprzecie a ty bum niespodzianka zupelnie co innego niz slyszales w trakcie miksu?A tak ogolnie to przepraszam ze troche odbiegam od tematu...
Myślę, że za bardzo się najarałeś na te monitory, a nie o to .....
...
Masz racje ale to chyba lepsze rozwiazanie niz alesis mk...wiec jak jest z tymi niespodziankami moze zgasisz moj zapal zartuje ...
Tak apropos to te monitorki stoja juz u mnie w domu,tylko z przyczyn technicznych nie moge odpalic.Kupilem je drogo pocztowa ale kabel zasilajacy byl tylko jeden,teraz czekam na drugi.Wydaje mi sie ze marka mowi sama za siebie,natomiast jestem glodny wiedzy na ich temat z prostej przyczyny sa na tym forum ludzie ktorzy znaja je lepiej odemnie a ich opinia jest rownie wazna dla mnie.

Awatar użytkownika
benton

Post autor: benton » czwartek 17 sie 2006, 03:09

...
Masz racje ale to chyba lepsze rozwiazanie niz alesis mk...wiec jak jest z tymi niespodziankami moze zgasisz moj zapal zartuje ...
Myśle, że lepsze, ale jak słucham tych najlepszych "Artystów", to mysle, że szkoda kasy.
Tydzień podjarki za 3000zł, a potem ...prawda!!!
Mam nadzieję, że się mylę.
...
moglbys bardziej zprecyzowac szerzej twoja wypowiedz jak prawda co masz na mysli?

Awatar użytkownika
benton

Post autor: benton » czwartek 17 sie 2006, 03:22

...
Myśle, że lepsze, ale jak słucham tych najlepszych "Artystów", to mysle, że szkoda kasy.
Tydzień podjarki za 3000zł, a potem ...prawda!!!
Mam nadzieję, że się mylę.
...
moglbys bardziej zprecyzowac szerzej twoja wypowiedz jak prawda co masz na mysli?...
ok,.......pewnie będziesz zachwycony i co z tego?
Kurde ....człowieku nie o monitory chodzi!

Żeby nie było o co?
O MUZYKĘ!!!!..jeszcze jaśniej? ...
sorki Sonet jest 3 rano nie pije kawy teraz takze rozumiesz.Ale dzieki za oprzytomnienie.Tylko wypowiedz szkoda kasy na co plyte danego artysty masz na mysli ha,ha Po twoich wypowiedziasz wnioskuje ze pracujesz na tym sprzecie,jak wyglada sprawa wyzej wspomnianych niespodzianek?

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 17 sie 2006, 07:04

Witam
Jeszcze słówko w sprawie Black-Boxa. Test tego pudełka ukazał się w jednym z pierwszych numerów Gitarzysty.
Ponadto na miejscu "piekielnie" grających gitarzystów nie sugerowałbym sie określeniem "black" w nazwie urządzenia. To że jest "black" oznacza tu dosłownie "czarną skrzynkę" czyli urządzenie, które działa ale nikt się nie zastanawia jak działa choć produkuje ono kosmieczne czasem dźwieki. Moim zdaniem próbując prestety fabryczne nie znajdzie się tam "black" brzmień do metalowej muzyki...głownie dlatego że pan Lynn gustuje chyba w innej muzyce. Ale to sa presety, a gałki są swoją drogą i mozna nimi kręcić. Kiedy włączysz Mesa to też od razu heavy-black-trash brzmienia nie ma - trza go ukręcić. Dalczego w symulatorze miałoby być inaczej?
Black Box (tez go mam) to skrzynka dla gitarzystów poszukujących kompletnie innego brzmenia gitary.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 17 sie 2006, 11:33

To nie kwestia ceny, a konstrukcji raczej - oczywiscie to doskonaly sprzet - ale posiadanie jego wielu spraw nie zalatwi.

JA NA Twoim miejscu potuptalbym wokol tematu YAMaha HS80.

ale skoro juz kupiles, ja tez mam z nimi problem - jedna ekranowana - duga nie, lub gorzej :)

nie ma stron gdzie wypowiadaja sie spece od takiej muzyki? nagranie i miks gitary elektrycznej i jej miks, a przeciez ta muza sie na tym opiera, jest bardzo trudne - moze sa jakies "skroty" rowniez sprzetowe ktorych ja nie znam, jak potrzebuje git. biore tel. - przyjezdza muzyk ze swoim piecykiem (malym!!! AER) - biore mik AKG D3200 i fertig

Moze pomysl o ZAKUPie guitar-rig 2 - jest tam w zestawie karta muzyczna w formie footswitcha i emulacje roznych sprzetow. Kart dedykowana do nagrywania gitar...

A z moimi kolumnami mial juz kontakt jeden dlugowlosy (kiedys....heheh) koles, i wszytko mu sie podobalo - tylko zapytal - "co z miesem" - co z dwoma stopami, dlaczego wszystko takie plaskie.... to jego slowa.

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » piątek 18 sie 2006, 20:26

Ja mam z nim stycznosc taka ze stoi na moim biurku,jako efekt i cabinet simulator jest bardzo dobra,szczegolnie w nowej wersji firmware,jesli chodzi o strone audio to jest taka sobie,nie uzywam jej jako main audio card a tylko do dogrywania gitar i w tej roli sie sprawdza bardzo dobrze.
Chodzi na niej Pro Tools M powered,ale again,nie uzywam na codzien pro toolsa.
...
A jak się wgrywa nowy firmware? Ściągnąłem ze strony m-audio pliki, zainstalowałem je, ale jakoś nie potrafię eksportować ich do BB. Zresztą w panelu sterowania BB jest napisane not connected, choć istnieje komunikacja i działa on jako karta muzyczna.
Proszę o wskazówki.

Pozdrawiam
Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » sobota 19 sie 2006, 15:22

A jak się wgrywa nowy firmware? Ściągnąłem ze strony m-audio pliki, zainstalowałem je, ale jakoś nie potrafię eksportować ich do BB. Zresztą w panelu sterowania BB jest napisane not connected, choć istnieje komunikacja i działa on jako karta muzyczna.
Proszę o wskazówki.

Pozdrawiam...
W sumie przeinstalowałem BB na inne gniazdo usb i komputer zobaczył połączenie. A w control panel m-audio jest funkcja eksportu nowych ustawień do BB.
Warto wgrać nowe firmware. Symulacje dużo lepsze i więcej. Mniej szumu i brumu, tak że nie jest potrzebna bramka szumów.
Muzyk, gitarzysta

ODPOWIEDZ