Sampler Hardware Vs Software
No ale to chyba mniejsza juz o to... a zdradz przy okazji co to byly za slady? sekcja jakas? calosc miksu? slady pojedyncze?
...
to był jeden plik wav , na ktorym wczesniej nagrałem kilka taktów basu , pad ,kilku sekundowy wokal , na koncu loop .. po czym, tak spreparowany plik wgrałem do Akai i EXS ... i nagrałem to raz jeszcze na slady wpinajac sie bezposrednio AKAi-em w karte ... a EXS wyszedłem ktoryms z wyjac analogowych z motu i wszedłem w nastepne wejscie . oczywiscie plik był 16- bit . efekt był identyczny ... mowiac prawde to była czesc testu . ja nie porownywałem Samplera Softowego z Hardwerowym , tylko porownywałem EXS z Haliionem chciałem sprawdzic czy tak samo odczytuja SAMPLE AKAi-owe , teoretycznie powinny grac tak samo .. no i tu sie rozczarowałem, Halion ogrywał probki AKAiowe gorzej niz EXS , a EXS ogrywał probki AKAi identycznie jak AKAI ... jednak jakis czas potem , cos miksowałem , okazało sie w trakcie ze AKAI brzmi po prostu . masywniej, dziwiek jak by łatwiej sie przebija miedzy sladami.
Re: Sampler Hardware Vs Software
...Oj tak, swietne instrumenty i swietne biblioteki brzmien. Co niektorzy po dlugim uzywaniu i zagalopowaniu na VSTi moga sie nieco zdziwic wracajac do AKAI
...
Zaznacz ze masz na mysli samplery a nie softsynthy :P
Nie trzeba z kolei az do S5/6000 siegac, cala masa stuffu dla EMU czy S2000 jest nie do pobicia, i nie mam na mysli Steve Stevens GSC :) Ja sie wychowalem na EastWest, Big Fish, Eye & I, itedetepe......
EastWest super, sample Stevensa miodne :)
Softsynhow nie przekreslam przecie :)
Ale i tak jakos zawsze widzialem wysoko AKAI
EMU nigdy u mnie w hierarchii tak nie stalo tak wysoko jak AKAI (tak samo zreszta jak inne samplery). Niejedna wojne toczylem z ludzmi na ten temat i nie zmienilem zdania przez lata po dzis dzien

Zaznacz ze masz na mysli samplery a nie softsynthy :P
Nie trzeba z kolei az do S5/6000 siegac, cala masa stuffu dla EMU czy S2000 jest nie do pobicia, i nie mam na mysli Steve Stevens GSC :) Ja sie wychowalem na EastWest, Big Fish, Eye & I, itedetepe......
EastWest super, sample Stevensa miodne :)
Softsynhow nie przekreslam przecie :)
EMU nigdy u mnie w hierarchii tak nie stalo tak wysoko jak AKAI (tak samo zreszta jak inne samplery). Niejedna wojne toczylem z ludzmi na ten temat i nie zmienilem zdania przez lata po dzis dzien

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
A ja swoj S2000 wymienilem za doplata na Delte 1010 :P
EMU nigdy u mnie w hierarchii tak nie stalo tak wysoko jak AKAI
A ja mam odwrotnie... nie żebym cokolwiek miał faktycznie... ale jakoś mie tak EMU ujeły za serducho :P
na ten temat i nie zmienilem zdania przez lata po dzis dzien
...
Ale A3000 to syf, nie ? :D
[addsig]
A ja swoj S2000 wymienilem za doplata na Delte 1010 :P
EMU nigdy u mnie w hierarchii tak nie stalo tak wysoko jak AKAI
A ja mam odwrotnie... nie żebym cokolwiek miał faktycznie... ale jakoś mie tak EMU ujeły za serducho :P
na ten temat i nie zmienilem zdania przez lata po dzis dzien

[addsig]
"... lobbing na rzecz członków ..."
"jamacha"? eeee... jakos tak przeszla kolo mnie zupelnie bokiem...
"jamacha"? eeee... jakos tak przeszla kolo mnie zupelnie bokiem...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!