Uziemienie wtyczki

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
silver_sound
Re: Uziemienie wtyczki

Post autor: silver_sound » czwartek 30 mar 2006, 22:04

Witam

Skoro kabelek mozna uznac za właściwy, to moim zdaniem, mozna strubować odseparować wejście urzadzenia, od mikrofonu. Mozna to wykonac za pomoca Di-Box-u. Proponuję porzyczyć takie urządzenie, i sprawdzić, czy zaradzi, Twojemu problemowi.

jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » czwartek 30 mar 2006, 22:23

...Witam

Skoro kabelek mozna uznac za właściwy, to moim zdaniem, mozna strubować odseparować wejście urzadzenia, od mikrofonu. Mozna to wykonac za pomoca Di-Box-u. Proponuję porzyczyć takie urządzenie, i sprawdzić, czy zaradzi, Twojemu problemowi.

jk...

no własnie przyznam szczerze że to jest jedyna rzecz jakiej jeszcze nie próbowałem :/ ... nie wiem czy uda mi się od kogoś pozyczyć taki sprzęt ale jesli nie to trudno będę musiał kupić coś prostego :/ ...

Awatar użytkownika
lep

Post autor: lep » piątek 31 mar 2006, 15:00

Spruboj odlutować mase z jednej wtyczki xlr.
www.homstudio.com.pl

Awatar użytkownika
Jassio

Post autor: Jassio » piątek 31 mar 2006, 23:09

...Spruboj odlutować mase z jednej wtyczki xlr....

... a najlepiej odlutuj wszystkie druty i bedziesz mial mikrofon bezprzewodowy...

W przypadku "pojemników" to za bardzo nie mozemy mówić o połączeniu symetrycznym na 3 przewodach. Potrzebne by były 4, a jak wiemy XLR ma tylko 3 (+,0 i zmiana napięcia, czyli właściwy sygnal).

sprawdź czy któryś z tych przewodów nie zwiera się przez przypadek z obudową wtyczki.
[addsig]
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.

ODPOWIEDZ