Monitory ESI nEar 05, a może coś innego do 1 kzł?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
delorjan
Re: Monitory ESI nEar 05, a może coś innego do 1 kzł?

Post autor: delorjan » niedziela 29 sty 2006, 19:37

......dołóż te 500zł... ...

nawet już nie 500 a 300 zł. sprawdź oferty sklepów internetowych, gdzieś widziałem jest poniżej 1300 pln...

No skoro tyle osób już tak mówi to zaufam Wam :) Napiszcie prosze jeszcze dokładnie czy chodzi Wam o Alesis M1 Active MK2? Czy inny model? Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za rady :)

Darkthrone

Post autor: Darkthrone » niedziela 29 sty 2006, 21:02

.........dołóż te 500zł... ...

nawet już nie 500 a 300 zł. sprawdź oferty sklepów internetowych, gdzieś widziałem jest poniżej 1300 pln...

No skoro tyle osób już tak mówi to zaufam Wam :) Napiszcie prosze jeszcze dokładnie czy chodzi Wam o Alesis M1 Active MK2? Czy inny model? Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za rady :)...

Z pewną dozą nieśmiałości, może te: Behringer Truth B2031A jak już masz dołożyć te 500PLN ?

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » niedziela 29 sty 2006, 21:07

............dołóż te 500zł... ...

No skoro tyle osób już tak mówi to zaufam Wam :) Napiszcie prosze jeszcze dokładnie czy chodzi Wam o Alesis M1 Active MK2? Czy inny model? Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za rady :)...

Z pewną dozą nieśmiałości, może te: Behringer Truth B2031A jak już masz dołożyć te 500PLN ?...

Też się nad tym zastanwiałem... Czytałem, że jeśli chodzi o monitory, Behringer spisuje się całkiem nieźle... Kwestia tylko tego, co bedzie lepsze... Oczywiście to subiektywne zdanie i zależy od gustu, a ja nie mam możliwości porównania, więc musze polegać na opiniach innych... Co sądzicie o tych Behringerach?

Ano

Post autor: Ano » niedziela 29 sty 2006, 21:54

Sa rozniaste opinie, ale pozytywnych nie brakuje:

Under-$500 Monitor Shootout

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » poniedziałek 30 sty 2006, 11:27

Co sądzicie o tych Behringerach?...

IMO nie są złe, aczkolwiek dłuższa praca na nich potrafi zmęczyć. Paczki sprawiały wrażenie, jakby nie radziły sobie z reprodukcją wszystkich detali w miksie, gdy ten był dosyć "gęsty". W pewnym momencie po prostu masz dość.

Nie są to złe monitorki, ale też nie jest to jakiś niewiarygodny "bang for a buck".

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » poniedziałek 30 sty 2006, 12:03

...Co sądzicie o tych Behringerach?...

IMO nie są złe, aczkolwiek dłuższa praca na nich potrafi zmęczyć. Paczki sprawiały wrażenie, jakby nie radziły sobie z reprodukcją wszystkich detali w miksie, gdy ten był dosyć "gęsty". W pewnym momencie po prostu masz dość.

Nie są to złe monitorki, ale też nie jest to jakiś niewiarygodny "bang for a buck"....

Hmm... to nie monitory maja problemy , tylko ludzkie ucho .... ucho przyzwyczaja sie bardzo szybko , to co przed chwila raziło za moment moze byc OK. i w ogole nie przeszkadzac , poza tym bardzo szybko sie meczy .. czasami wystarczy 0,5 godz , a juz nie jestes w stanie okreslic np.proporcji.

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » poniedziałek 30 sty 2006, 12:54

......Co sądzicie o tych Behringerach?...

Nie są to złe monitorki, ale też nie jest to jakiś niewiarygodny "bang for a buck"....

Hmm... to nie monitory maja problemy , tylko ludzkie ucho .... ucho przyzwyczaja sie bardzo szybko , to co przed chwila raziło za moment moze byc OK. i w ogole nie przeszkadzac , poza tym bardzo szybko sie meczy .. czasami wystarczy 0,5 godz , a juz nie jestes w stanie okreslic np.proporcji....

Ktoś o tym już pisał na forum ostatnio. Wtedy wystarczy na jakiś czas zmienić poziom głośności całości aby ucho się odzwyczaiło :) Może posłuchać czegoś innego albo zrobić sobie przerwe?

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » poniedziałek 30 sty 2006, 14:20

osobiscie lubie wziac prysznic.. charakterystyka szumiacej wody pozytywnie wplywa na moja pozniejsza muzyczna percepcje..

aha i najlepiej najpierw goracy, a zaraz chwile od razu lodowaty - szok dla ciala, niebo dla ducha..

no i pozytyw dla uszu ;)
the Sun Personality

Awatar użytkownika
alius

Post autor: alius » poniedziałek 30 sty 2006, 14:47

......Co sądzicie o tych Behringerach?...

Hmm... to nie monitory maja problemy , tylko ludzkie ucho .... ucho przyzwyczaja sie bardzo szybko , to co przed chwila raziło za moment moze byc OK. i w ogole nie przeszkadzac , poza tym bardzo szybko sie meczy .. czasami wystarczy 0,5 godz , a juz nie jestes w stanie okreslic np.proporcji....

Tak, zgadzam się. Nie mniej jednak te paczki w moim subiektywnym odczuciu mają problem z zagraniem "ściany dźwięku". Dla porównania moje KRK RP5 grają dużo swobodniej. Nie da rady miksować na nich z głośnością startującego F-16, ale za to nie mam problemów z ustawianiem dajmy na to kompresji na grupach.

Moim zdaniem grają głośno, ale nie na tyle naturalnie żebym mógł im ufać... No i kompletnie nie nadają się do pomieszczeń ze spapraną akustyką. Wypożyczyłem je na dwa dni do mieszkania i się załamałem. Jedno wielkie dudnienie. No ale to oczywiście nie ich wina. Ba, w odpowiednich warunkach może to być ich niezaprzeczlaną zaletą.

W sumie to radzę zrobić to samo. Zabrać je na weekend do domu i wymordować.

shouts!

Paweł

Post autor: Paweł » poniedziałek 30 sty 2006, 16:11

Za 1000 zł moim zdaniem ESI są jak najbardziej O.K. Za 1500 jednak nie brał bym Alesisów, tylko ESI nEar 6. Słyszałem i są to naprawde bardzo uczciwe monitorki (jak na swoją cenę oczywiście).

Miks na słuchawkach? No comments!

ODPOWIEDZ