ECHO MIA MIDI

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JM
Re: ECHO MIA MIDI

Post autor: JM » niedziela 15 sty 2006, 14:33

...Po drugie Echo jakiś czas temu przeniosło produkcję na daleki wschód (stąd drastyczna obniżka cen) i rażąco spadła jakość ich produktów...

Przecież tam już wszystko się produkuje...

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » niedziela 15 sty 2006, 14:48

to że karta jest na śledziu i nie ma w związku z tym wyjścia słuchawkowego [...]

a skąd pomysł, że obecność wyjścia słuchawkowego zależy od śledzia?

Paweł

Post autor: Paweł » niedziela 15 sty 2006, 15:04

......Przecież tam już wszystko się produkuje......

Oprócz RME!

Generalnie masz rację, ale oni musieli wybrać wyjątkowo słabego kooperanta, albo słabo go pilnują, bo radykalnie zwiększyła się ilość awarii.

Darkthrone

Post autor: Darkthrone » niedziela 15 sty 2006, 16:16

Już mówie co jest powodem chęci zamiany przedewszystkim poziom wejść +4 dbu a nie -10 dbv noi jeszcze znacznie leprze przetworniki. Wejście w 0404 ma max +6 a w 1212m +20 co za tym idzie znacznie leprza dynamika przy nagrywaniu i poziom nagranego sygnału. Co do ECHO MIA MIDI może i jest stara ale poczytaj multi test odsłuchowy na e-muzyk.pl. według ludzi co odsłuchiwali 1212m i echo mia midi oraz inne karty 1212m się chowa jak i inne karty ...

Ja bym nie wierzył ślepo we wszystko co inni powiedzą, napiszą. Mam 1212m i po sczegółowym poznaniu jej uważam, że jest po prostu dobra. Nie sprawia żadnych kłopotów. Test odsłuchowy hmmm bo ja wiem czy to takie obiektywne. To tak jakbyś miał się ubierać tak samo jak np. ja, bo dookoła mówią, że mi dobrze w sukience (zaznacza, że sukienek nie noszę)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » niedziela 15 sty 2006, 16:24

...Już mówie co jest powodem chęci zamiany przedewszystkim poziom wejść +4 dbu a nie -10 dbv noi jeszcze znacznie leprze przetworniki. Wejście w 0404 ma max +6 a w 1212m +20 co za tym idzie znacznie leprza dynamika przy nagrywaniu i poziom nagranego sygnału. Co do ECHO MIA MIDI może i jest stara ale poczytaj multi test odsłuchowy na e-muzyk.pl. według ludzi co odsłuchiwali 1212m i echo mia midi oraz inne karty 1212m się chowa jak i inne karty ...

Ja bym nie wierzył ślepo we wszystko co inni powiedzą, napiszą. Mam 1212m i po sczegółowym poznaniu jej uważam, że jest po prostu dobra. Nie sprawia żadnych kłopotów. Test odsłuchowy hmmm bo ja wiem czy to takie obiektywne. To tak jakbyś miał się ubierać tak samo jak np. ja, bo dookoła mówią, że mi dobrze w sukience (zaznacza, że sukienek nie noszę) ...

He he dobre porównanie ale co do kart dzwiękowych do końca tak nie jest

Pozdrawiam
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » niedziela 15 sty 2006, 16:36

Dziękuje wszyskim za pomoc i uwagi tak jak myślałem ECHO MIA MIDI brzmi płasko i bez upiększeń (o co właśnie mi chodzi)1212m jest kartą bardziej rozbudowaną i przyszłościową. Co do zastosowań końcowo zgrywam całą muzykę na MD a dalej to wiecie..........Co do wejść słuchawkowych jak napisał tu pan Echo mia midi nie posiada E-MU 0404 też ale z tym sobie radze bo mam jedno w MD a drugie we wzmacniaczu.

Ok dzięki pozdrawaim
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

ODPOWIEDZ