TLC AMS1

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
wilsonpro
Re: TLC AMS1

Post autor: wilsonpro » środa 23 lis 2005, 17:14

mam jeszcze jedno pytanie

Jak bym teraz kupił te monitory (nowe w sklepie) to jak jest z gwarancją?co z tego że dostane papierek jeśli ta firma już nie istnieje?Co o tym myślicie?opłaca się kupować je w takiej a nie innej sytuacji?

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » środa 23 lis 2005, 17:19

...mam jeszcze jedno pytanie

Jak bym teraz kupił te monitory (nowe w sklepie) to jak jest z gwarancją?co z tego że dostane papierek jeśli ta firma już nie istnieje?Co o tym myślicie?opłaca się kupować je w takiej a nie innej sytuacji? ...

Nie oplaca sie, bo:

- nie bedziesz mial gwarancji,

- Twoja kasa zajmie sie bank czy inny syndyk, a nie producent, w zwiazku z tym troche szkoda kasy zwazywszy, ze banki maja za dobrze w naszym kraju.

Hubi

Awatar użytkownika
wilsonpro

Post autor: wilsonpro » środa 23 lis 2005, 18:25

hmmm no to kolejne pytanie....

Czy istnieje jakaś alternatywa dla event'ów tr8xl? jakieś inne propozycje do 3000zł?

Davi

Post autor: Davi » czwartek 24 lis 2005, 01:42

Moze KRK Rokit RP8 ? ja ich jeszcze nie mialem okazji posluchac , ale ponoc graja fajnie :)

lucjano

Post autor: lucjano » czwartek 24 lis 2005, 11:46

.........To nie to, że wycofują z produkcji. Po prostu pewien Ważny Pan Urzędnik stwierdził, że po co jakiś TLC, po co produkować dobre monitory, po co przynosić zyski, skoro można sobie po prostu zlikwidować firmę i po kłopocie....

To nie mozliwe aby było tak jak piszesz, Jaki urzedas moze zamknac komus firme , musi byc jakis powod , od tak po prostu nie mozna komus kazac sie zbierac . TLC , kiedys mieli strone www. niestety nie moge teraz jej znalesc, czy moze ktos wie jaki tam jest adres ? ...

No, juz nie ma tej strony. Nie ma.

...

to jest poprostu skandal na naszych oczach najlepsze polskie firmy umieraja lub sa kupowane a pozniej niszczone, tak sie wlasnie stalo z tlc. Syndyk juz zaciera ręce bo pewnie juz tam ktos wykupi ta firme w zaciszu gabinetow ale juz nie bedzie "made in poland"

pozdrawiam
clasic trance

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » czwartek 24 lis 2005, 17:16

to jest poprostu skandal na naszych oczach najlepsze polskie firmy umieraja lub sa kupowane a pozniej niszczone, tak sie wlasnie stalo z tlc. Syndyk juz zaciera ręce bo pewnie juz tam ktos wykupi ta firme w zaciszu gabinetow ale juz nie bedzie "made in poland"

pozdrawiam...

TERAZ POLSKA
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery

Awatar użytkownika
wilsonpro

Post autor: wilsonpro » czwartek 24 lis 2005, 22:03

Panowie prosił bym o jakieś wypowiedzi na temat krk rockit rp8,bo z tego co widze to mało (jak nie bardzo mało) znane monitory w polsce.Pozdrawiam

PS.

Przykro mi że chciałem kupić dobre polskie monitory i niestety,musze wybrać inne (czyt. nie polskie)

lucjano

Post autor: lucjano » czwartek 24 lis 2005, 22:43

...Panowie prosił bym o jakieś wypowiedzi na temat krk rockit rp8,bo z tego co widze to mało (jak nie bardzo mało) znane monitory w polsce.Pozdrawiam

PS.

Przykro mi że chciałem kupić dobre polskie monitory i niestety,musze wybrać inne (czyt. nie polskie) ...

z drugiej jednak strony sadze ze to tez troche wina firmy tlc polityka typu 1 typ monitorow i to za 3500tys zł to plytkie myslenie zobaczcie jak robia wielkie korporacje tworza cos dobrego dla przecietnego kowalskiego w naszym wypadku do 1500zl za pare na ktorych bije sie kokosy i pozniej lepsze konstrukcje za wyzszsze pieniadze i co wiadomo uzyskuje sie jeszcze lepsza jakosc oraz renome

pozdrawiam
clasic trance

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 24 lis 2005, 22:54

z drugiej jednak strony sadze ze to tez troche wina firmy tlc polityka typu 1 typ monitorow i to za 3500tys zł to plytkie myslenie zobaczcie jak robia wielkie korporacje tworza cos dobrego dla przecietnego kowalskiego w naszym wypadku do 1500zl za pare na ktorych bije sie kokosy i pozniej lepsze konstrukcje za wyzszsze pieniadze i co wiadomo uzyskuje sie jeszcze lepsza jakosc oraz renome

pozdrawiam...

Oczywiscie masz racje , ale mysle ze stworzenie tych tanszych monitorów takze wymaga nakładów , wiec TLC od razu zrobili dobre monitory , a tych tanszych juz nie zdazyli . TLC AMS1 te monitory sa "" JAKIEś " tzn. ze nie sa to tłuczki z Koreji czy Chin, masowa robota w dodatku kopia czegos tam , maja jakis harakter , szkoda ze zostało to zaprzepaszczone , przypuszcam ze to o czym piszesz mniejszy monitor mogł by byc dobrym uzupełnieniem i z pewnoscia takze był by JAKIŚ . no niestety jak to w polskiej rzeczywistosci czesto bywa , szkoda ...

lucjano

Post autor: lucjano » czwartek 24 lis 2005, 23:15

...Ktos chyba pisał na grupie pl.rec.muzyka.bin co się stało w TLC, trzeba poszukac...

Pokłócili się o o coś chyba... Nazwa czy o kadrę i park maszynowy, nie pamiętam, nie chce przekręcić, poszukajcie.

...

******************jesli masz racje to rece mi opadaja bo znowu wyjdzie prawda ze polacy najlepiej co potrafia to sie klucic i wszystko niszczyc

pozdrawiam
clasic trance

ODPOWIEDZ