Firewire - jak połączyć?
witam, mam pytanie odnosnie firewire. chcialbym sie zaopatrzyc w kontroler daw pracujacy przez firewire tylko nie wiem co mam kupic do komputera zeby przez lacze firewire go do niego podlaczyc. z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
Re: Firewire - jak połączyć?
Przyznam, że nie do końca rozumiem Twoje pytanie, ale najprawdopodobniej odpowiedź brzmi "nic", tzn. nic specjalnego nie musisz kupować. Jeśli Twój komputer posiada złącze FireWire i kontroler, który zamierzasz kupić również, to potrzebujesz jeszcze tylko kabla, żeby połączyć jedno z drugim (no, jeszcze trzeba będzie najprawdopodobniej zainstalować sterowniki z płyty dostarczonej wraz z kontrolerem).
Tyle, że wydaje mi się, iż oferta kontrolerów na FW jest mała w porównaniu do tych na USB. FW to raczej łącze używane przez interfejsy audio (i to na ogół te lepsze).
Tyle, że wydaje mi się, iż oferta kontrolerów na FW jest mała w porównaniu do tych na USB. FW to raczej łącze używane przez interfejsy audio (i to na ogół te lepsze).
a jesli moj komputer nie posiada złącza FireWire to gdzie je moge zakupic ? jakbyscie mogli podac jakies namiary bylbym z gory wdzieczny. pozdrawiam
- Marc.De.Marx
Na dobra karte musisz troszke wydac. Polecam na chipsecie Texass instruments - specjalnie stworzona do audio-wideo. Nie kupuj czasem zadych necow i via . Ja kupilem tą : http://www.adstech.pl/products/pci64.htm
Polecam na chipsecie Texass instruments . Nie kupuj czasem zadych necow i via .
a do laptopa - jaka trzebaby kupic?
...Polecam na chipsecie Texass instruments . Nie kupuj czasem zadych necow i via .
...
też Texas INstr tylko PCMCIA
...
też Texas INstr tylko PCMCIA
...witam, mam pytanie odnosnie firewire. chcialbym sie zaopatrzyc w kontroler daw pracujacy przez firewire tylko nie wiem co mam kupic do komputera zeby przez lacze firewire go do niego podlaczyc. z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam...
Mam komputer i chce coś podłączyć na firewire, ale nie wiem co. Chcę, bo przeczytałem, że to ma dużą przepustowość (czy coś takiego). Co mogę kupić na Firewire?
Mam komputer i chce coś podłączyć na firewire, ale nie wiem co. Chcę, bo przeczytałem, że to ma dużą przepustowość (czy coś takiego). Co mogę kupić na Firewire?
...phi...
... Co mogę kupić na Firewire?...
Na to najlepszy jest Ranigast, lub Gastop
Na to najlepszy jest Ranigast, lub Gastop

Nie kupuj czasem zadych necow i via .
Via 6307 (ten sam chip, ktory jest obecnie montowany na wielu plytach glownych z FW na pokladzie) chodzi bardzo dobrze. To zupelne przeciwienstwo 6306, ktory czesto nie dzialal wcale.
Via 6307 (ten sam chip, ktory jest obecnie montowany na wielu plytach glownych z FW na pokladzie) chodzi bardzo dobrze. To zupelne przeciwienstwo 6306, ktory czesto nie dzialal wcale.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!