Preamp z kompresorem czy mikser?
Zastanawiam się nad zakupem preampu Jomeek z kompresorem lub małego miksera Tapco Blend. Zastanawiam się czy warto inwestować w ten preamp. Słyszałem nagrania gitary akustycznej i użycie kompresora dało wspaniały efekt bliskości i detali. Czy podobne rezultaty uzyskam kupując mikser istosując kompresor softwarowy ? Mikser kusi mnie bo ma większe możliwości niż jednokanałowy preamp.
Re: Preamp z kompresorem czy mikser?
mozliwosci wieksze jako interfejs jedynie, zastanow sie czy potrzebne jest ci tyle we/wy naraz, jesli nie to bierz preamp ktory ma naprawde db brzmienie a i kompresorek sie przyda...
Re: Preamp z kompresorem czy mikser?
...mozliwosci wieksze jako interfejs jedynie, zastanow sie czy potrzebne jest ci tyle we/wy naraz, jesli nie to bierz preamp ktory ma naprawde db brzmienie a i kompresorek sie przyda......
albo preamp m-audio dmp3.Co prawda jest bez kompresora, ale jak zauważyłeś można użyc kompresora software.PSP mastercomp podobno przewyższa wiele kompresorów sprzętowych, zapewne tego dołączonego do przedwzmacniacza jeemek również.Taka opcja jest lepsza tylko jeśli dmp3 rzeczywiscie jest lepszy od jeemek'a, a o to czeba zapytac kogos kto porównywał jeden i drugi preamp.Jesli jeemek jednak jest lepszy niż dmp3 można wybrac go, a dodatkowy kompresor nawet jesli gorszy od PSP mastercomp, na pewno sie przyda.... tylko...
który jest lepszy dmp3 czy jeemek?
albo preamp m-audio dmp3.Co prawda jest bez kompresora, ale jak zauważyłeś można użyc kompresora software.PSP mastercomp podobno przewyższa wiele kompresorów sprzętowych, zapewne tego dołączonego do przedwzmacniacza jeemek również.Taka opcja jest lepsza tylko jeśli dmp3 rzeczywiscie jest lepszy od jeemek'a, a o to czeba zapytac kogos kto porównywał jeden i drugi preamp.Jesli jeemek jednak jest lepszy niż dmp3 można wybrac go, a dodatkowy kompresor nawet jesli gorszy od PSP mastercomp, na pewno sie przyda.... tylko...
który jest lepszy dmp3 czy jeemek?
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.