Witajcie.
Posiadam w studio 2x Se electronic SE3 , 1x Shure sm57 , 3x Sennheiser E904 i 1x E902 i brakuje mi mikrofonu do Hi-hatu w celu rejestracji perkusji, wiem ze nie ma regoly ktory mikrofon bedzie najlepszy bo to sprawa gustu i wogole preferencji brzmieniowej , czy nawet aranzu ,ale moze macie jakies idealy , sprawdzone mikrofony ,
zastanawiam sie nad :
Oktava MK319 ( docelowo do wokalu )
Oktava MK012
Rode NT5
Oktava Mkl 2500 ( docelowo do wokalu )
SE Electronics Z5600A ( docelowo do wokalu )
jeszcze mnie kusi cos z stajni Viloet albo Rode...
a moze 3 sztuke - Se electronic SE 3 ?
Na taki mikrofon moge wydac do 2500 zl , fajnie by bylo gdyby oprocz do hi hatu , nadawal sie takze do wokalu lub innych instrumentow
Serdecznie dziekuje za porady i pozdrawiam
Jaki mikrofon do hi-hatu?
Re: Jaki mikrofon do hi-hatu?
jeszcze mnie interesuje mikrofon Violet Black Kniht , z racji ze ten mikrofon nie chce wykorzystywac tylko do hi-hatu , mysle o zastosowaniu go do wokalu przedewszystkim , stad typuje takze wielkomembramowe.
W zasadzie to problem najwiekrzy mam w wyborze mikrofonu miedzy
Oktava MKL2500 a tym Violtet Black Knigt, poniewaz slyszalem wiele cieplych recenzji na ich temat. Ktory wedlog Was , okaze sie byc bardziej wszsechstronnym mikrofonwem ?
W zasadzie to problem najwiekrzy mam w wyborze mikrofonu miedzy
Oktava MKL2500 a tym Violtet Black Knigt, poniewaz slyszalem wiele cieplych recenzji na ich temat. Ktory wedlog Was , okaze sie byc bardziej wszsechstronnym mikrofonwem ?
gdybyś dołożył pare stówek to masz akg c414, zawodowy i co ważne-bardzo uniwersalny mic. W nizszych kwotach to dodatkowy se3 czy akg c1000 to też niezły wybór tylko że już nie tak uniwersalny
Tadeo dzieki za ten kierunek, zgadza sie AKG nie jest wcale bardzo drogi mysle ze wlasnie na nim sie skupie, mam jednak pytanie .. czym rozni sie model C414 B-XLS od B-XL-II ? w ktory bardziej warto zainwestowac ? tak na marginesie sciagnolem probki nagrane na mikrofonie Violet Dolly i musze przyznac tez swietnie brzmi , moze miales okazje go takze przetestowac ? co o nim sadzisz ? Pozdrawiam
- rapidbundy
...Tadeo dzieki za ten kierunek, zgadza sie AKG nie jest wcale bardzo drogi mysle ze wlasnie na nim sie skupie, mam jednak pytanie .. czym rozni sie model C414 B-XLS od B-XL-II ? w ktory bardziej warto zainwestowac ? tak na marginesie sciagnolem probki nagrane na mikrofonie Violet Dolly i musze przyznac tez swietnie brzmi , moze miales okazje go takze przetestowac ? co o nim sadzisz ? Pozdrawiam ...
AKG SOLIDTUBE
AKG SOLIDTUBE
Interesuje mnie Home recording.Cały swój wolny czas poświęcam na experymentowanie brzmieniem , na razie tylko na komputerze , ale po malutku składam sobie na coś bardziej stosownego.
Obecnie śpiewam w zespole www.krusher.metal.pl. Zacząłem także robić wo
Obecnie śpiewam w zespole www.krusher.metal.pl. Zacząłem także robić wo
...Tadeo dzieki za ten kierunek, zgadza sie AKG nie jest wcale bardzo drogi mysle ze wlasnie na nim sie skupie, mam jednak pytanie .. czym rozni sie model C414 B-XLS od B-XL-II ? w ktory bardziej warto zainwestowac ? tak na marginesie sciagnolem probki nagrane na mikrofonie Violet Dolly i musze przyznac tez swietnie brzmi , moze miales okazje go takze przetestowac ? co o nim sadzisz ? Pozdrawiam ...
masz w czym wybierać. violet dolly osobiście nie testowałem. Co do róznicy C414 B-XLS od B-XL-II to ten pierwszy wydaje się być bardziej naturalny 9nazywany referencyjnym) drugi zas daje coś od siebie przez co głos wokalu wydaje sie być bardziej szlachetny...i pomyśleć że zaczałeś duskusje od hihatu...musisz sam wybrac słuchająć próbek i spoglądając na wyposażenie majków. powodzenia
masz w czym wybierać. violet dolly osobiście nie testowałem. Co do róznicy C414 B-XLS od B-XL-II to ten pierwszy wydaje się być bardziej naturalny 9nazywany referencyjnym) drugi zas daje coś od siebie przez co głos wokalu wydaje sie być bardziej szlachetny...i pomyśleć że zaczałeś duskusje od hihatu...musisz sam wybrac słuchająć próbek i spoglądając na wyposażenie majków. powodzenia
teraz trop juz mam bardzo zawezony , dziekuje wiec za odpowiedzi w szczegolnosci tobie Tadeo , pozdrawiam :)