Focusrite szykuje coś nowego...

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Focusrite szykuje coś nowego...

Post autor: JoachimK » wtorek 28 mar 2006, 00:55

Konkurencja dla kart DSP?

tutaj
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Master

Re: Focusrite szykuje coś nowego...

Post autor: Master » wtorek 28 mar 2006, 01:21

...Konkurencja dla kart DSP?

tutaj...

wyglada bardzo profesionalnie , jesli prawda co pisza to bardzo wydajny i cena 499 funtów tylko np. , TC powercore Fire-wire nie działa za bardzo stabilnie mam dwa zaprzyjaznione studia i w jednym i w drugim mieli ,( nie wiem jak teraz ) jakies problemy z tymi urzadzeniami .

Msyle ze to jest przyszłosc , wtyczk sa wygodne ... ale ...no własnie ... , Konkurecja dla UAD i TC.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 28 mar 2006, 01:37

TC powercore Fire-wire nie działa za bardzo stabilnie mam dwa zaprzyjaznione studia i w jednym i w drugim mieli ,( nie wiem jak teraz ) jakies problemy z tymi urzadzeniami

Ciekawe, ale nie potwierdzam . Mam PoCo FW, zero problemow, przenoszony do 3 roznych stodiow, lacznie na 6-ciu PC sprawdzany (w tym na laptopie) - bez problemow

U kolegi PoCO FW Compact - bez problemow (takze przy wlaczeniu obu naraz - Compact i mojego)

W innym studio 3 sztuki PoCo w jednym PC: FW/mk2/PCI + na firewire powieszony RME Fireface - zero problemow.

Wracajac do tematu, urzadzenie Focusrite moze rzeczywiscie rozwiazac problem obciazenia stacji DAW. Ciekawe, jak brzmi.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 28 mar 2006, 01:53

Ciekawe, ale nie potwierdzam . Mam PoCo FW, zero problemow, przenoszony do 3 roznych stodiow, lacznie na 6-ciu PC sprawdzany (w tym na laptopie) - bez problemow

U kolegi PoCO FW Compact - bez problemow (takze przy wlaczeniu obu naraz - Compact i mojego)

W innym studio 3 sztuki PoCo w jednym PC: FW/mk2/PCI + na firewire powieszony RME Fireface - zero problemow.

Wracajac do tematu, urzadzenie Focusrite moze rzeczywiscie rozwiazac problem obciazenia stacji DAW. Ciekawe, jak brzmi. ...

nie będę sie upierał ze źle działa, ale pamiętam ze cos tam było nie tak i sie wieszał system ... na pewno rozwiązali ten problem jakoś bo przeciez korzystają z tego .

wiem z doświadczenia ze wtyczki "dopalane" ( uad, powercore ) brzmią lepiej , mam na myśli kompresory i EQ, chociaż Eq jeszcze można przeżyć , to kompresje ja osobiście omijam szerokim łukiem , zaprzestałem korzystać w ogóle z kompresorów VST

Awatar użytkownika
Boleek

Post autor: Boleek » wtorek 28 mar 2006, 02:09

Jesli dołaza do tego prosty chorus, delay i reverb , to mysle ze UAD i powercore straca bardzo duzo , oczywiscie jest kwestia jak to brzmi , bo przeciez nie wierze ze strzelili by sobie samobuja ... mysle ze to głownie chodzi o odciazenie procesora , a jakosc, ... no za 500 funtów nie bedzie to EQ i kompresja z SSl-a ? ale jesli moze pociagnac 32 classic EQs and 32 vintage compressors simultaneously in the mix , to juz bardzo duzo .

ODPOWIEDZ