Cholercia, ale co mogło się popsuć w złączu optical :(
Mam nadzieję, że to nie karta.
coaxialne chodzi oki - w prawdzie nie z Yamahą, ale chodzi.
...
A może są jakieś głupoty w protokole Yamahy? Masz możliwość sprawdzić z innym urządzeniem? BTW. W starym Digichecku było coś takiego jak Bit Statistic czy jakoś tak - i tam możesz zerknąć co nieco w samą transmisję...
Jacek
Problem - kabel ADAT
Re: Problem - kabel ADAT
kup zwykla czerowna diode o dlugosci fali w okolicach 660nm i podlacz ja pod czincza wpietego w coaxiala yamahy - powinna swiecic....teraz przyloz ja do oczka karty i jesli bedzie to samo to nie tak cos z karta lub ustawieniami......
Taki efekt ("reverb") daje zapętlenie (zamknięcie obiegu) dźwięku w systemie. O tym chyba pisze Jacek. Sprawdź konfigrację we/wy (wysyłek, insertów itp) w karcie.
...Taki efekt ("reverb") daje zapętlenie (zamknięcie obiegu) dźwięku w systemie. O tym chyba pisze Jacek. Sprawdź konfigrację we/wy (wysyłek, insertów itp) w karcie....
Ale w tej karcie nie ma żadnych insertów ani wysyłek!
Ale w tej karcie nie ma żadnych insertów ani wysyłek!
najprosciej - w mikserze karty jak mozesz ustaw solo na wejscie optical i zobacz jak zagra....nawet jakby cos bylo nie tak to powinien zagrac normalnie ....ale tylko przypuszczam...procz multiface to nic rme w lapie nie mialem...
Jeszcze raz powtarzam: TA KARTA NIE MA MIKSERA, nie ma gdzie ustawiać solo.
Na wyjściu jest albo to, co wchodzi na wejście (monitoring sprzętowy) albo to co produkuje jakiś program. Jedyna możliwość nałożenia pogłosu to uruchomienie programu, który operuje na sygnale wejściowym, a to chyba wymaga świadomego działania, nieprawdaż? Kolega wyraźnie napisał, że włącza na wyjściu monitoring wejścia tym samym całkowicie odcinając wszystkie dźwięki, które mógłby produkować jakikolwiek program.
Na wyjściu jest albo to, co wchodzi na wejście (monitoring sprzętowy) albo to co produkuje jakiś program. Jedyna możliwość nałożenia pogłosu to uruchomienie programu, który operuje na sygnale wejściowym, a to chyba wymaga świadomego działania, nieprawdaż? Kolega wyraźnie napisał, że włącza na wyjściu monitoring wejścia tym samym całkowicie odcinając wszystkie dźwięki, które mógłby produkować jakikolwiek program.