jak panowie zapatrujecie się na taka konfiguracje.
Adapter PCIMCA na 2xFirewire+2xUSB .DO tego przez złącze Firewire ma być podłączona karta M-Mudio Audiophile.Czy to ma sens ?.Jak z kwestią przepustowości danych.Chodzi o to że kolega nie ma w laptopie wejście Firewire, a z pewnych przyczyn odpada karta na USB.
potrzebuje szybkiej odpowiedzi.
niedawno usłyszałem że karty na USB to straszny badziew.więc jakaś propozycja?
co zrobić jeśli nie ma sie wejscia firewire a Audigy PCMIA też odpada.Jak inna karta na USB w tej cenie.
przejżałem forum i nic w tym przedziale cenowyma ani o M-Audio Audiophile nie znalazłem.
Pomocy
Karta M-Audio Audiophile
Re: Karta M-Audio Audiophile
ktokolwiek??
Jeśli chodzi o karty FireWire to jest to dobre rozwiązanie w przypadku laptopów i nie tylko.Jednak w przypadku adapterów na mini pci czasami pojawiają się problemy gdy zależy nam na niezawodności i stabilności.
Jeśli w laptopie nie ma fabrycznie zainstalowanego FireWire proponuje jednak Usb.Używam w te jchwili karty na usb pt.TASCAM US 122 i działa to znakomicie zarówno na moim Powerbooku jak i zwykłym PC. Dzisiejsze komputery są na tyle szybkie i stabilne, że historie o braku możliwości profesjonalnej pracy z kartą na usb to bajki.W przypadku nagrywania maksymalnie dwóch śladów jednocześnie oczywiście. Gdyby było inaczej to firmy takie jak np.Digidesign nie wypuszczałyby na rynek kolejnej edycji M-boxa na usb.
Jeśli w laptopie nie ma fabrycznie zainstalowanego FireWire proponuje jednak Usb.Używam w te jchwili karty na usb pt.TASCAM US 122 i działa to znakomicie zarówno na moim Powerbooku jak i zwykłym PC. Dzisiejsze komputery są na tyle szybkie i stabilne, że historie o braku możliwości profesjonalnej pracy z kartą na usb to bajki.W przypadku nagrywania maksymalnie dwóch śladów jednocześnie oczywiście. Gdyby było inaczej to firmy takie jak np.Digidesign nie wypuszczałyby na rynek kolejnej edycji M-boxa na usb.
Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.
dziękuje za odpowedż .ktoś jeszcze.ktoś używa Audiophile USB?.a może inna propozycja w tej cenie
raczej nagrywam pojedyńcze traki(gitara bass wokal,ale to i tak do dalszej masakrycznej obróbki) więc najbardzie interesuje mnie latencja w live-ach i grzebaniu w abletonie w domu
raczej nagrywam pojedyńcze traki(gitara bass wokal,ale to i tak do dalszej masakrycznej obróbki) więc najbardzie interesuje mnie latencja w live-ach i grzebaniu w abletonie w domu