Pojemnik (stereo) zasilany bateryjnie
może ktoś ma jakieś doświadczenia z takim sprzętem. chodzi mi o pojemnik ( może być shotgun ) który będzie zasilany bateryjnie - potrzebuję go podłaczyć do rejestratora cyfrowego który niestety nie ma phantoma :/ ... chcę go głównie używać do ujęć ambience np. hałas ulicy itd.
dobrze by było żeby to był pojemnik stereo ale pewnie będzie problem :/ ...
pozdr!
Re: Pojemnik (stereo) zasilany bateryjnie
Dzieki ! zdąrzyłem ;)
Paluszek Tonsila(ten MCO czy jakoś tak) ładnie gada i jest na baterie.
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
a tak jest wielowymiarowy.
...MCU-53 - kardioidalny
MCO-52 - dookólny
Bardzo dobre mikrofony...tylko te nietypowe baterie!
MCO-52 - dookólny
Bardzo dobre mikrofony...tylko te nietypowe baterie!
hehe polak potrafi:)
Monter, a jak sobie poradzic z bateriami do MCU31 i MCO30? Te mikrofony maja jeszcze orginalne 'pozlacane' wkladki MB i potrzebuja napiecia 30V (2x15V).
Ach, teraz widze, ze do mojego postu zapomnialem dodac buźkę
Chyba masz racje, tymi mikrofonami mozna sie tylko pobawic. Rzeczywiscie od srodka posiadaja nadruk WCO30, WCO31. Baterie mozna dostac (V74PX a' 5€), ale te kosztuja wiecej niz mikrofony sa warte. Pomysl obnizenia napiecia zasilania uwazam za chybiony, w ten sposob niweczymy najwieksza zalete tych wkladek - dynamike. Wkladka zasilana jest dzielnika oporowego 30M/5M 30V, a n-FET (S2441) z diody Zenera 20V.
Przechowam je dla nastepnych pokolen, az nabiora wartosci muzealnej
Pozdrawiam

Chyba masz racje, tymi mikrofonami mozna sie tylko pobawic. Rzeczywiscie od srodka posiadaja nadruk WCO30, WCO31. Baterie mozna dostac (V74PX a' 5€), ale te kosztuja wiecej niz mikrofony sa warte. Pomysl obnizenia napiecia zasilania uwazam za chybiony, w ten sposob niweczymy najwieksza zalete tych wkladek - dynamike. Wkladka zasilana jest dzielnika oporowego 30M/5M 30V, a n-FET (S2441) z diody Zenera 20V.
Przechowam je dla nastepnych pokolen, az nabiora wartosci muzealnej

Pozdrawiam
-
Witam,
skoro one ci nie potrzebne to może byś odstąpił?
pozdrawiam
skoro one ci nie potrzebne to może byś odstąpił?
pozdrawiam