Witam mam pilna sprawe niecierpiaca zwloki a moga to byc zwloki Emu!
W moim mixerze zabraklo mi wejsc liniowych abym mogl podlaczyc jeszcze jeden modul.W sklepie zlutowano mi przejscie Canon - Duzy Jack i wszystko gra. W innym sklepie powiedziano mi ze to grozi spaleniem mixera kiedy wlacze fantom.Pomocy Jak zrobic zeby nic nie spalic!
Kable - pomocy
Re: Kable - pomocy
...Witam mam pilna sprawe niecierpiaca zwloki a moga to byc zwloki Emu!
W moim mixerze zabraklo mi wejsc liniowych abym mogl podlaczyc jeszcze jeden modul.W sklepie zlutowano mi przejscie Canon - Duzy Jack i wszystko gra. W innym sklepie powiedziano mi ze to grozi spaleniem mixera kiedy wlacze fantom.Pomocy Jak zrobic zeby nic nie spalic!...
A po co chcesz włączać phantoma na TRS?
W moim mixerze zabraklo mi wejsc liniowych abym mogl podlaczyc jeszcze jeden modul.W sklepie zlutowano mi przejscie Canon - Duzy Jack i wszystko gra. W innym sklepie powiedziano mi ze to grozi spaleniem mixera kiedy wlacze fantom.Pomocy Jak zrobic zeby nic nie spalic!...
A po co chcesz włączać phantoma na TRS?
Pozdrawiam
no tak tyle ze canony w mikserach masz glownie do mikrofonow i tylko na nie idzie fantom....reszte sygnalow liniowych podlacza sie jackami a tam fantomu nie ma......a raczej wiekszosc mikserow ma jacki pod canonem....jesli nie maja to i zazwyczaj nie maja globalnie zalaczanego fantoma
phanton jest podawany na złacze poprzez rezystory, zwykle 6,81kOma
zakładajac zwarcie do masy i sztywny stabilizator +48 wydzieli sie na tym rezystorze ok 0,33W mocy -każdy z rezystorów stosowanych w mikserach powinien to wytrzymać (nawet te 0,1W)
zakładajac zwarcie do masy i sztywny stabilizator +48 wydzieli sie na tym rezystorze ok 0,33W mocy -każdy z rezystorów stosowanych w mikserach powinien to wytrzymać (nawet te 0,1W)
......Witam mam pilna sprawe niecierpiaca zwloki a moga to byc zwloki Emu!
A po co chcesz włączać phantoma na TRS?...
mixer ma 6 TRS na 2 pierwszych mam mikrofony a poniewaz linie mam zajete podlaczylem moduly na wolne TRS a wlacznik fantom dotyczy wszystkich TRS
A po co chcesz włączać phantoma na TRS?...
mixer ma 6 TRS na 2 pierwszych mam mikrofony a poniewaz linie mam zajete podlaczylem moduly na wolne TRS a wlacznik fantom dotyczy wszystkich TRS
Dziekuje za odzew moj mixer to yamaha promix wszystkie linie mam juz zajete dlatego zmuszony jestem wykorzystac 4 wolne TRS -na 2 pierwszych mam mikrofony ,wlacznik fantom dotyczy wszystkichTRS .W sklepie zrobili mi kable na Jackach stereo .Pozdrawiam !
Zaglebiam sie w temat i widze ze teraz sam namieszalem w ostatnim post pomylilem XLR z TRS oczywiscie http://www.eis.com.pl/virtual/images/forum/subject/spineyes.gif
http://www.eis.com.pl/virtual/images/forum/subject/spineyes.gif
Czytam artykul w EiS 8\\98 i tamdochodzi aspekt symetryczności bądż nie -okropnie to zawiłe się robi. a ja chce po prostu modul do miksera i zeby nic nie spalic czy musze preamp badz dibox kupowac bo takie rady tez w sklepie uslyszalem
http://www.eis.com.pl/virtual/images/forum/subject/spineyes.gif
Czytam artykul w EiS 8\\98 i tamdochodzi aspekt symetryczności bądż nie -okropnie to zawiłe się robi. a ja chce po prostu modul do miksera i zeby nic nie spalic czy musze preamp badz dibox kupowac bo takie rady tez w sklepie uslyszalem