Monitory ESI nEar 05, a może coś innego do 1 kzł?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
delorjan
Re: Monitory ESI nEar 05, a może coś innego do 1 kzł?

Post autor: delorjan » poniedziałek 30 sty 2006, 17:14

...Za 1000 zł moim zdaniem ESI są jak najbardziej O.K. Za 1500 jednak nie brał bym Alesisów, tylko ESI nEar 6. Słyszałem i są to naprawde bardzo uczciwe monitorki (jak na swoją cenę oczywiście).

Miks na słuchawkach? No comments!...

Hmmm... A jak z dołem w tych nEar6? Bo "piątkom" jeden z forumowiczów zarzucał mało basu...

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » poniedziałek 30 sty 2006, 17:24

...Za 1000 zł moim zdaniem ESI są jak najbardziej O.K. Za 1500 jednak nie brał bym Alesisów, tylko ESI nEar 6. Słyszałem i są to naprawde bardzo uczciwe monitorki (jak na swoją cenę oczywiście).

Miks na słuchawkach? No comments!...

miałem możliwość słuchania w sumie wszystkich Nearów ... też 06 ... w porównaniu do 05 i 05 exp róznica w ilości dołu jest minimalna ... zresztą one o ile się nie mylę mają podobne pasmo przenoszenia co near05 ...

Paweł

Post autor: Paweł » poniedziałek 30 sty 2006, 22:15

......miałem możliwość słuchania w sumie wszystkich Nearów ... też 06 ... w porównaniu do 05 i 05 exp róznica w ilości dołu jest minimalna ... zresztą one o ile się nie mylę mają podobne pasmo przenoszenia co near05 ... ...

No nie wiem. Słuchałem i jednych i drugich i moim zdaniem w 6 jest go zauważalnie więcej, a przede wszystkim jest on dokładniejszy, także na nich można już pokusić się o miksowanie kawałka.

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » wtorek 31 sty 2006, 13:55

Czyli co Alesis, czy nEar6? Który jest że tak to określe bardziej uniwersalny, liniowy i najmniej "kłamliwy"? :)

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » wtorek 31 sty 2006, 16:52

...Czyli co Alesis, czy nEar6? Który jest że tak to określe bardziej uniwersalny, liniowy i najmniej "kłamliwy"? :)...

Raczej Alesis.
Pozdrawiam

Paweł

Post autor: Paweł » wtorek 31 sty 2006, 21:23

Bardziej liniowy Alesis, ale i tak wybrałbym ESI właśnie ze względu na uniwersalność. Po prostu więcej da się na nich zrobić w bardziej "bezbolesny" sposób. Charakter brzmienia Alesisów nigdy mi nie odpowiadał. Poza wszystkim zawsze uważałem Alsisy za zbyt przereklamowane. Owszem, był czas gdy miały swoje 5 minut, ale w obecnej sytuaji rynkowej (tzn. gdy nie jesteśmy już skazani a 3 firmy na krzyż) dobiegł on zdecydowanie końca.

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » wtorek 31 sty 2006, 22:54

...Bardziej liniowy Alesis, ale i tak wybrałbym ESI właśnie ze względu na uniwersalność. Po prostu więcej da się na nich zrobić w bardziej "bezbolesny" sposób. Charakter brzmienia Alesisów nigdy mi nie odpowiadał. Poza wszystkim zawsze uważałem Alsisy za zbyt przereklamowane. Owszem, był czas gdy miały swoje 5 minut, ale w obecnej sytuaji rynkowej (tzn. gdy nie jesteśmy już skazani a 3 firmy na krzyż) dobiegł on zdecydowanie końca....

Hmm możesz rozwinąć tę myśl? Co Ci nie odpowiada w brzmieniu? Ja bardzo ubolewam nad tym że nie miałem okazji usłyszeć żadnych z wymienionych

Awatar użytkownika
T.gmk

Post autor: T.gmk » wtorek 31 sty 2006, 23:25

......Bardziej liniowy Alesis, ale i tak wybrałbym ESI właśnie ze względu na uniwersalność. Po prostu więcej da się na nich zrobić w bardziej "bezbolesny" sposób. Charakter brzmienia Alesisów nigdy mi nie odpowiadał. Poza wszystkim zawsze uważałem Alsisy za zbyt przereklamowane. Owszem, był czas gdy miały swoje 5 minut, ale w obecnej sytuaji rynkowej (tzn. gdy nie jesteśmy już skazani a 3 firmy na krzyż) dobiegł on zdecydowanie końca....

Hmm możesz rozwinąć tę myśl? Co Ci nie odpowiada w brzmieniu? Ja bardzo ubolewam nad tym że nie miałem okazji usłyszeć żadnych z wymienionych ...

Znam ten bół Nosiło mnie od sciany do sciany jak kupowałem ns10 i nie byłem pewnien tego co robie, jednak tego nie żałuje

Ja ze swojej strony polecam Alesis - kumpel ma i sobie bardzo chwali.

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Post autor: mlodyGrzesiek » środa 01 lut 2006, 11:36

hmm, ciekawe jak gadaj te nowe yamahy. HS-50 chyba..

ok 630 pln za sztuke. (wersja z 5" glosnikiem).. calkiem zachecajaco (?)

ODPOWIEDZ