...pawello tyle ze za niecałe 500 moge mieć interfejs (edirol ua-1ex) z przetwornikami dobrej jakości pracujących w rozdzielczości m-audio quattro, które kosztuje 2 razy tyle co edirol jak widze...
Bo ma 2 razy wiecej wejść i wyjść :)
Interfejs audio do laptopa
Re: Interfejs audio do laptopa
Postaram sie wyrazic precyzyjnie co do mojego stanowiska na temat USB 1.1.. MOJA karta dziala.. a jak jest z innymi to juz musicie sobie doczytac i sprawdzic samemu! :)
[addsig]
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
...Postaram sie wyrazic precyzyjnie co do mojego stanowiska na temat USB 1.1.. MOJA karta dziala.. a jak jest z innymi to juz musicie sobie doczytac i sprawdzic samemu! :)
...
moja też działa bez zarzutu
(2wejścia)TASCAM US-122.
...
moja też działa bez zarzutu
(2wejścia)TASCAM US-122.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
...1. do MB: chce sie pozbyc ograniczenia w postaci USB 1.1 za pomocą karty PCMCIA, która ma na wyjściu porty USB 2.0 (lub firewire).
2. czy może mi ktoś odpowiedzieć na moje pytanie? jaką kartę wybrać i czy mój tok myślenia w kierunku kupna karty PCMCIA i podłączenia od niej interfejsu na USB lub firewire jest sensowny?...
zdecydowanie wez na firewire na usb 2.0 to ewentualnie dysk zewnetrzny, a i dokup ramu do 512, a jak bierzesz PCMCIA z USB 2.o i firewire to tylko TexasInstrument i dobre stery z daleka od VIA bo tylko sie bedziesz wkurzac mam M-audio audiophile firewire na compaq evo 160 PIII 1.2 i dysk zewn WD 160 GB na USB 2.0 i wszystko gra spiewajaco pozdro
2. czy może mi ktoś odpowiedzieć na moje pytanie? jaką kartę wybrać i czy mój tok myślenia w kierunku kupna karty PCMCIA i podłączenia od niej interfejsu na USB lub firewire jest sensowny?...
zdecydowanie wez na firewire na usb 2.0 to ewentualnie dysk zewnetrzny, a i dokup ramu do 512, a jak bierzesz PCMCIA z USB 2.o i firewire to tylko TexasInstrument i dobre stery z daleka od VIA bo tylko sie bedziesz wkurzac mam M-audio audiophile firewire na compaq evo 160 PIII 1.2 i dysk zewn WD 160 GB na USB 2.0 i wszystko gra spiewajaco pozdro
Kupiłem niedawno Tascama US122 na USB 1.1 i muszę powiedzieć, że działa znakomicie.Brzmienie, monitoring, niezłe preampy i co ciekawe inserty, dzięki którym można użyć np.kompresora przed przetwornikiem.Dla mnie to idealne rozwiązanie do laptopa.Odpalam go zarówno pod Mac osX jak i Windowsem i nie ma żadnych problemów. W zestawie otrzymałem też Cubase LE z licencją na Maca i PC,, który w przypadku laptopa i nagrań mobilnych w zupełności mi wystarcza.
Nie używam, ale Gigasampler w wersji LE to też fajny bonus do tego urządzenia.

Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.
ok dzieki za info:) teraz tylko pozostaje mi zorientowac sie jak mnie to cenowo wyniesie. pozdrawiam!
Muzyką zajmuję się od 2000 roku. Piszę teksty, rymuję, a także tworzę podkłady muzyczne. Więcej informacji na www.unlearn.prv.pl
- Miłaszewski
PCMCIA jest chyba najpewniejszym sposolebm komunikacji z Laptopem. Mialem interface RME Digiface, ktory mial 26 kanalow w dwie strony i dzialal bezproblemowo.
[addsig]
[addsig]