Mam. problem. okazyjnie kupiłem prawie za grosze amplituner Yamahy z którego zasilam swoje Yamaha ns10. szukałem wzmacniacza stereo ale cena którą mi zaproponowano nie dała mi szans na zastanawianie się. tak więc kupiłem ten model (RX-V450). Ale do meritum:
kolumny charczą gdy karta ustawiona jest (echo gina 3g) na +4db. nie da się wtedy głośno słuchać. natomiast przy ustawiniu na -10db wszystko jest ok. tzn. mogę bardzo głośno rozkrecić wzmacniacz i wszystko słychać cudownie.
amplituner ustawiony jest na "Direct stereo" efekty są na "bypass" i w ogóle wszystko jest "straight". kolumny 8ohm podłączone tam gdzie trzeba. czy ktoś może mi wyjasnić skąd to zjawisko?
Amplituner charczy przy pracy na +4db
- Łukasz1985
Re: Amplituner charczy przy pracy na +4db
...Mam. problem. okazyjnie kupiłem prawie za grosze amplituner Yamahy z którego zasilam swoje Yamaha ns10. szukałem wzmacniacza stereo ale cena którą mi zaproponowano nie dała mi szans na zastanawianie się. tak więc kupiłem ten model (RX-V450). Ale do meritum:
kolumny charczą gdy karta ustawiona jest (echo gina 3g) na +4db. nie da się wtedy głośno słuchać. natomiast przy ustawiniu na -10db wszystko jest ok. tzn. mogę bardzo głośno rozkrecić wzmacniacz i wszystko słychać cudownie.
amplituner ustawiony jest na "Direct stereo" efekty są na "bypass" i w ogóle wszystko jest "straight". kolumny 8ohm podłączone tam gdzie trzeba. czy ktoś może mi wyjasnić skąd to zjawisko? ...
Prosta sprawa dla twojego wzmacniacza sygnał +4 dbu jest za silny najprawdopodobniej ma wejścia konsumenckie -10dbv. To takie samo zjawisko jakbyś podłączy przykładowo cd do miksera i dał max na sygnale też byłby przester
Pozdrawiam
amplituner ustawiony jest na "Direct stereo" efekty są na "bypass" i w ogóle wszystko jest "straight". kolumny 8ohm podłączone tam gdzie trzeba. czy ktoś może mi wyjasnić skąd to zjawisko? ...
Prosta sprawa dla twojego wzmacniacza sygnał +4 dbu jest za silny najprawdopodobniej ma wejścia konsumenckie -10dbv. To takie samo zjawisko jakbyś podłączy przykładowo cd do miksera i dał max na sygnale też byłby przester

Pozdrawiam
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
Tak myslałem, choć w specyfikacji nie ma ten temat ani słowa. Cóż.. mój stary wysłużony Technics radził sobie bez problemowo.
jakie minusy mnie czekają w zwiazku z tym?
- Łukasz1985
...Tak myslałem, choć w specyfikacji nie ma ten temat ani słowa. Cóż.. mój stary wysłużony Technics radził sobie bez problemowo.
...
Ustaw wyjścia w karcie na -10dbv i pracuj
Jakie minusy chyba żadnych, sygnał będzie słabszy nie znaczy że gorszej jakości chociaż z tym dbv a dbu to nigdy nic nie wiadomo
...
Ustaw wyjścia w karcie na -10dbv i pracuj

Jakie minusy chyba żadnych, sygnał będzie słabszy nie znaczy że gorszej jakości chociaż z tym dbv a dbu to nigdy nic nie wiadomo

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)