MAYA 44 USB ale...

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
dubwiser
MAYA 44 USB ale...

Post autor: dubwiser » piątek 06 sty 2006, 23:00

Witam!!!

Mam pewnien problem z kartą MAYA 44 USB ponieważ po chyba drugim wyłączeniu kompa karta zostaje jakby odinstalowana. nie działa ani Control Panel, ani nie słychac dźwięku. Próbowałem ściagnąć sterowniki ze strony Audiotrack ale one niestety instalacja nigdy nie kończy się pomyślnie.

co mam zrobić?

przeinstalowywalem system, oddawałem kompa i karte do informatyka i dalej tyłek.

Czy oddać ją do reklamacji?

Awatar użytkownika
netes

Re: MAYA 44 USB ale...

Post autor: netes » piątek 06 sty 2006, 23:14

Zmienić informatyka...
Pozdrawiam

fabio

Post autor: fabio » piątek 06 sty 2006, 23:27

JAK NIE DZIAŁA CONTROL PANEL,wogóle nie chce się włączyć, czy włącza się ale tylko pasek z napisem Close. Mam tą kartę i nie poszła mi tylko na Windows 2000, podczas instalacji wyskoczył napis że, nie da rady ukończyć instalacji. Na Xp działa bez zarzutu. Czasem jak sie ją wyciągnie z gniazda usb i znowu włoży to pojawia się systuacja w/w (z control panelem). Trzeba wtedy zamknąć wszystkie programy muzyczne i włozyć jeszcze raz.

Awatar użytkownika
dubwiser

Post autor: dubwiser » sobota 14 sty 2006, 22:16

A jeśli mozna wiedziec posiadasz PC czy Laptopa? Bo mi na PC się najnowsze sterowniki nawet na XP-ku nie chciały zladować.

w momencie gdy pojawiało się okno z przyciskiem CLOSE zamiast CONTROL PANEL karta nie odtwarzała również dźwięku.

Zastanawiam się również nad tym czy problem nie leży po stronie mojego USB? gdy otwieram Menadżera Urządzeń w miejscu gdzie jest Karta MAYA 44 USB znajduje się komunikat ze coś jest nie tak z Kontrolerem USB.

Awatar użytkownika
Vitamina

Post autor: Vitamina » niedziela 15 sty 2006, 14:55

Witam.

Jeśli są jakieś problemy z USB to na początku sprawdź w setupie - po włączeniu komputera przejdź do setup-u wciskając zwykle 'del', 'F1' lub inny klawisz w zależności od rodzaju płyty i sprawdź ustawienia USB. Jeśli wszystko jest OK, to sprawdź jakie problemy stwarza USB (USB-właściwości oraz Akcesoria-Narzedzia systemowe-Informacje o systemie-Urządzenia powodujące problemy oraz Konflikty.

Napisz co jest nie tak, to może coś będę mógł pomóc.

Pozdrawiam Grzegorz
Jestem informatykiem, a od zawsze gram na gitarach, które od wielu lat kolekcjonuję (posiadam sporą kolekcję instrumentów). Od kilkunastu lat bawię się też w nagrywanie dźwięku za pomocą komputera.

ODPOWIEDZ