MXL 990 - przydźwięk przy podłączeniu

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:
Re: MXL 990 - przydźwięk przy podłączeniu

Post autor: bruce_lee » sobota 14 sty 2006, 01:35

Miałem kiedyś podobny problem z MXL - przydźwięk był bardzo słyszalny, niezależnie od użytego preampu. Zdaje się że przyczyną było niedokładne dokręcenie gniazdka do obudowy. Sprawdziłbym to, ale ten MXL pojechał do kolegi, a ja od prawie roku używam Oktavy, którą polecam.
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » sobota 14 sty 2006, 10:14

...Miałem kiedyś podobny problem z MXL - przydźwięk był bardzo słyszalny, niezależnie od użytego preampu. Zdaje się że przyczyną było niedokładne dokręcenie gniazdka do obudowy. Sprawdziłbym to, ale ten MXL pojechał do kolegi, a ja od prawie roku używam Oktavy, którą polecam....

Podobna sytuacja mi sie przydazyła. rozebrałem mikrofon ciekawość co jest w srodku ( nie MXL) i po prostu go zle złozyłem , czegos nie dokreciłem. była brak uziemienia ,po podłaczeniu zaczynał buczec , przestawał gdy sie go dotkneło , brak uziemienia. Rozebrałem i skreciłem raz jeszcze , wszysko było Ok.

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » sobota 14 sty 2006, 16:01

......Miałem kiedyś podobny problem z MXL - przydźwięk był bardzo słyszalny, niezależnie od użytego preampu. Zdaje się że przyczyną było niedokładne dokręcenie gniazdka do obudowy. Sprawdziłbym to, ale ten MXL pojechał do kolegi, a ja od prawie roku używam Oktavy, którą polecam....

no tak tak ... u mnie wszytsko wyglada zupelnie normalnie ... tyle ze przy dotknieciu jest hardcore ... po prostu zaklocenia az TAK wielkie nie powinny sie pojawiac ... spox ...dostalem odpowiedz ze sklepu ... spardze go jeszcze raz i najwyzej odesle :/

ODPOWIEDZ