MXL 990 - przydźwięk przy podłączeniu
Dodam na Allegro , ciagle widze ze ktos sprzedaja Mxl 770 , lub 990 , dosłownie czasami kilka sztuk tygodniowo ,
Re: MXL 990 - przydźwięk przy podłączeniu
aha no dobrze chyba jednak panu zaufam i kupie Oktava MK-319 a czy bedzie dobrze sie zgrywał w parze z art tube mp?? czy moze jest jakies tansze rozwiazanie??

.... człowieku wejdz na e-muzyk.pl ... tam masz testy mikrofonów chyba ze 30 - całą liste masz .. wybierz sobie jakieś w docelowym dla ciebie przedziale cenowym ... ściągnij próbki wokali ... i posłuchaj ... sam będziesz wiedział co jest dobrym a co złym pomysłem ...
pozdr!...
Człowieku , nie rozsmieszaj mnie ... przez ten zakichany TEST w e-muzyk, kupiłem 2 MXL- 770 , a kolega 990 . i co . i za dwa dni oddawalismy ja swoje 770 on 990 , całe szczescie ze oddali pieniadze . to były najgorsze mikrofony na jakich kiedy kolwiek nagrywałem, ostra ochydna góra , brak ciała . Mam kilka mikrofonow wiec wiem oczym mowie . Z tanich najlepiej brzmi oktava 319 ...
miało być do 900 zł ( jak rozumiem preamp + mic ) :)
pozdr!...
Człowieku , nie rozsmieszaj mnie ... przez ten zakichany TEST w e-muzyk, kupiłem 2 MXL- 770 , a kolega 990 . i co . i za dwa dni oddawalismy ja swoje 770 on 990 , całe szczescie ze oddali pieniadze . to były najgorsze mikrofony na jakich kiedy kolwiek nagrywałem, ostra ochydna góra , brak ciała . Mam kilka mikrofonow wiec wiem oczym mowie . Z tanich najlepiej brzmi oktava 319 ...
miało być do 900 zł ( jak rozumiem preamp + mic ) :)
miało być do 900 zł ( jak rozumiem preamp + mic ) :)...
no własnie:) i dlatego sie pytam moze jakis tanszy preamp jest?:D moze zamiast art tube behringera mic100?
Fakt , mikrofony MXl zwłaszcza te tanie brzmia ostro , nawet gdy nagrasz wokal i wydaje Ci sie ze wszystko jest ok, to w mixie okazuje sie ze jednak nie bardzo , według mnie to jest wykładnia dobrego mikrofonu . Druga sprawa to preamp . Nagrywałem kiedys wokale na jakims przedwzmacniaczu ktory jest w stole , brzmiały ok , w połowie materiału kolega przyniósł Avalon VT ... cos tam , przyznam ze czapka mi spadła , róznica była ogromna , wokal był bardzo potezny , nasycony , mimo ze mikrofon był ten sam.
Czyli co robic ?
...Czyli co robic ?...
JA bym poszukal na Allegro , ostatnio widziałem AKG C 3000 za 599 zł , tam jest wszystko tylko trzeba poczekac . naprawde MXL to jakis dziwny mikrofon . mozliwe ze to kwestia egzemplarza , moze ja miałem pecha, ale chyba nie , poszukaj na Allegro , serio mozna trafic naprawde okazje, tylko trzeba byc cierpliwym.
JA bym poszukal na Allegro , ostatnio widziałem AKG C 3000 za 599 zł , tam jest wszystko tylko trzeba poczekac . naprawde MXL to jakis dziwny mikrofon . mozliwe ze to kwestia egzemplarza , moze ja miałem pecha, ale chyba nie , poszukaj na Allegro , serio mozna trafic naprawde okazje, tylko trzeba byc cierpliwym.
. Mam kilka mikrofonow wiec wiem oczym mowie . Z tanich najlepiej brzmi oktava 319 ...
Gdzie można kupić ten mikrofon /oktava 319 / i ile kosztuje?
reżyser dźwięku, rencista
.... Mam kilka mikrofonow wiec wiem oczym mowie . Z tanich najlepiej brzmi oktava 319 ...
...
w wersji exclusive chyba jest na novamusic :) oczywiscie bez kryptoreklamy po prostu wiem ze tam jest ;)
...
w wersji exclusive chyba jest na novamusic :) oczywiscie bez kryptoreklamy po prostu wiem ze tam jest ;)
przeprowadziłem śledztwo w sprawie mikrofonu oktava