Mikser z phantomem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Master
Re: Mikser z phantomem

Post autor: Master » środa 11 sty 2006, 01:08

...A u mnie bilans jest taki. Miałem Behringera, Yamahe i mam SC4, wszystkie działały idealne, ale SC4 ma coś czego nie miały pozostałe. Bierz SC4.

...

co takiego ma sc4 ?

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » środa 11 sty 2006, 01:18

Ostatnio wychodzi na jaw pewna usterkowość SC4, no poprostu niekórzy mają pecha i trafia im sie wadliwy towar, niektórym naprawiają od ręki, niektórzy mają trudniej...

Szukaj w archiwum.

...

wymienili mi na nowy, co wcale nie działa na plus dla tego compacta jedynie dla muzyczny.pl. Zobacze jak załatwią złatwią sprawe obecnej usterki mojego compacta.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 11 sty 2006, 02:20

to co ty z nim masz ?co ci sie psuje?pech czy moze specjalne?

behringer sie stara ostatnio...coraz bardziej...a phonic szumi....

niestety potencjometry od gain wszedzie sa marne

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » środa 11 sty 2006, 14:13

...to co ty z nim masz ?co ci sie psuje?pech czy moze specjalne?

behringer sie stara ostatnio...coraz bardziej...a phonic szumi....

niestety potencjometry od gain wszedzie sa marne...

O jednym problemie pisaełem tu : http://www.eis.com.pl/

A o drugim tu:

http://www.eis.com.pl/

Obydwie usterki w dwóch różnych egzemplarzach
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » środa 11 sty 2006, 16:21

Jesli bym szukał miksera analogowego , za nie duze pieniadze to po przeczytaniu tego tematu wybrał bym Behringera... z prostej przyczyny . Widzac niezadowolonych uzytkowników Compacta , .... dał bym sobie spokoj ,po drugie naprawde polepszyła sie jakosc urzadzen tej firmy . Nie wiem o ile lepszy jest Soungcraft ( osobiscie watpie ) a jesli nawet i jest lepszy , tzn. to sa tylko rozwiazania odogodnienia które ta firma oferuje w tym modelu , bo nie wierze aby była słyszalna roznica miedzy mikserami w tej klasie .

Behringer, który o 30 zł jest tanszy daje 12 kanałow , a nie 4 . a jak sie mowi od przybytku głowa nie boli .

Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:

Post autor: ukaef » środa 11 sty 2006, 18:04

...Jesli bym szukał miksera analogowego , za nie duze pieniadze to po przeczytaniu tego tematu wybrał bym Behringera... z prostej przyczyny . Widzac niezadowolonych uzytkowników Compacta , .... dał bym sobie spokoj ,po drugie naprawde polepszyła sie jakosc urzadzen tej firmy . Nie wiem o ile lepszy jest Soungcraft ( osobiscie watpie ) a jesli nawet i jest lepszy , tzn. to sa tylko rozwiazania odogodnienia które ta firma oferuje w tym modelu , bo nie wierze aby była słyszalna roznica miedzy mikserami w tej klasie .

Behringer, który o 30 zł jest tanszy daje 12 kanałow , a nie 4 . a jak sie mowi od przybytku głowa nie boli ....

Jest tylko jedna zaleta która jak dla mnie przeważa na sound crafta. Mianowicie (podobno) z soundcrafta można podpiąć 2 x słuchawki (nie wiem jak to odmienić ;] ) i np w jednych może lecieć sam wokal a w drugich wokal z muzyczką (2 niezależne wyjścia słuchawkowe dla wokalisty i gościa od miksu). Behringer czegoś takiego nie oferuje, hyh?

Poza tym nie wiem czy to czytałem o sc4 ;)
:)

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » środa 11 sty 2006, 18:14

Jest tylko jedna zaleta która jak dla mnie przeważa na sound crafta. Mianowicie (podobno) z soundcrafta można podpiąć 2 x słuchawki (nie wiem jak to odmienić ;] ) i np w jednych może lecieć sam wokal a w drugich wokal z muzyczką (2 niezależne wyjścia słuchawkowe dla wokalisty i gościa od miksu). Behringer czegoś takiego nie oferuje, hyh?

Poza tym nie wiem czy to czytałem o sc4 ;)...

Chłopie Kup ten mikser , w kolncu ...!!! obojetnie jaki

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » środa 11 sty 2006, 19:18

Poza tym nie wiem czy to czytałem o sc4 ;)...

Co do dwóch niezależnych wyjść słuchawkowych to prawda i jest to bardzo przydatne
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » środa 11 sty 2006, 19:43

...Mianowicie (podobno) z soundcrafta można podpiąć 2 x słuchawki...

Jakim trzeba być ignorantem aby nie trafić tam:

www.soundcraft.com/product_sheet.asp?product_id=121

i popatrzyć w manualu o co chodzi?

Polecam każdemu, wiele się można dowiedzieć i to nie tylko na temat samego miksera. Z tego materiału powinni odpytywać w każdej szkole, a na tym forum szczególnie.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

ODPOWIEDZ