Problem z kontrolą MIDI i Yamaha SHS-10

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Mati
Problem z kontrolą MIDI i Yamaha SHS-10

Post autor: Mati » piątek 30 gru 2005, 01:40

Witam.

Mam taki mały problem z kontrolą MIDI, no właśnie tylko co odpowiada za te kłopoty? albo to wina kontrolera „Yamaha SHS-10”, bądź karty Audigy2 i sterowników ASIO dostarczanych w pakiecie przez producenta, sam już nie wiem.

Cały problem polega na tym, że gdy chcę pracować na wyżej wspomnianym sprzęcie na jakimś wirtualnym klawiszu, czy nawet na tym prostym klawiszu z SF2, który instaluje się w pakiecie przy instalacji sterowników do karty, wtedy zaczynają się dziać jaja... np. naciskam klawisz „C” gra „C”, czasami i nie gra , a gdy nacisnę jakiś inny zmieni się dźwięk, naciśnięcie jeszcze innego zmieni barwę, a jeszcze innego zagra prawidłowo itp...

O co tu może chodzić? Ja już nie mam sił z tym. Zaznaczam, że pod kartą „Creative SB 5.1” wszystko działa prawidłowo i to bez sterowników ASIO.

Jeśli ktoś z Was za ten problem i jest to wina sterowników, to bardzo bym prosił o podanie konkretnej nazwy sterowników które są lepsze od tych dostarczanych przez producenta do karty Audigy2.

I jeszcze jedno pytanie na koniec, czy ktoś z was miał może do czynienia kiedyś z tą klawiaturą „Yamaha SHS-10”? i co może powiedzieć na jej temat?

Gorąco wszystkich pozdrawiam, życzę udanego sylwestra i szczęśliwego nowego roku

mellodeque
Kontakt:

Re: Problem z kontrolą MIDI i Yamaha SHS-10

Post autor: mellodeque » piątek 30 gru 2005, 10:47

Ja miałem, mam jeszczę tę zabawkę w domu....

fajne co nieco jest ;]

coprawda zero dynamiki ale wygląda kozacko disko-polowo

ogólnie najprawdopodobnie coś z sterami masz, albo konfiguracją programu/kablem.

najprościej obadać SHS'a podłączając go kablem do jakiegokolwiek instrumentu mającego MIDI in (np jakiś inny klawisz - dowolny) - jesli tam dzieje sie to samo, to wina leży po stronie samego SHS

Jesli tam gra bez gubienia nut, to znaczy że coś źle skonfigurowane w samym SB

Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

ODPOWIEDZ