Evolution Mk 249 c2 - problem!

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
StereoCult
Evolution Mk 249 c2 - problem!

Post autor: StereoCult » środa 28 gru 2005, 17:33

Witam mam problem posiadam klawiaturke Evolution Mk 249 c2 i z dnia na dzień przestały mi dzialac :

pitch modulo

oraz wszystkie potencjometry

(gwarancja sie skonczya)

klawiaturka dziala wszystkie przyciski tez ale nagle przestały byc wysyłane komunikaty z wyzej wymienionych rzeczy i przez port usb i przez wyjscie midi :( rozebralem klawiaturke i spr co mogłem tzn jest napiecie na potencjometrach i zmienia sie ono jak nimi kręce ale nie ma nadal komunikatu na zadnym wyjsciu w formacie midi :( prosze o pomoc jakąkolowiek!

zaznaczam ze wysylane są tylko komunikaty z klawiatury i przyciskow od zmiany programu

dzieki za odp

richtig

Re: Evolution Mk 249 c2 - problem!

Post autor: richtig » środa 28 gru 2005, 17:41

Ja mam MK 461c i tam naciśnięcie dwóch pierwszych klawiszy funkcyjnych (tam gdzie wybierasz presety, krzywą velocity itp) skutkuje właśnie niewysyłaniem danych MIDI (podpisane: control mute - czyli całkiem logicznie:) )

Pozdrawiam
www.myspace.com/pchelki

szczypior

Post autor: szczypior » środa 28 gru 2005, 18:19

Zresetuj ustawiena, nacisnij jednocześnie plus i minus na klawiaturze numerycznej a następnie wyłącz i włącz przycisk power.

Awatar użytkownika
StereoCult

Post autor: StereoCult » środa 28 gru 2005, 19:10

niestety nie pomogło nic :( komunikay nadal są tylko wysyłane z klawiszy oraz podczas zmiany presetow czy tez bankow ... pracuje w progamie Ableton i wszystko na 100 % jest dobrze poustawiane... poprostu przestaly byc wysyłane komunikaty z 12 kontrolerow oraz z pitch bend i modulo :( i po tym co pisaliscie nic nie pomogło :(

ODPOWIEDZ