PC kontra MAC

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mel
Re: PC kontra MAC

Post autor: mel » środa 21 gru 2005, 09:05

...Fragment opisu dot. karty RME:

"The latency under CoreAudio no longer depends on the card's hardware buffer. Therefore, with faster computers, it is now possible to use the DIGI96 series cards at latencies down to 1.5 ms (64 samples), while under OS 9.x and Windows the lowest latency is 5.8 ms."

w porządku, w obu systemach jest inna technologia buforowania, a to, że pod CoreAudio bufor sprzętowy jest zastąpiony programowym nie zmienia faktu, że bufor zawsze jest i zawsze występuje związana z nim latencja. wszystko, co napisałem powyżej nadal jest aktualne....

Oczywiscie. Umiescilem ten fragment dlatego, bo z wspomniales ze latencja to karta, sterowniki i oczywiscie wydajnosc procesora. Chcialem tylko delikatnie zaznaczyc, ze nie tylko... Fakt zainstalowania tej samej karty w innym systemie, w tym przypadku wlasnie w MacOsX, potrafi spowodowac jej obnizenie. To w kontekscie tego, co pisal "barryzlasu". Oczywiscie nie jest tak, ze nie ma jej wcale, jednak moze byc nieco mniejsza.

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » środa 21 gru 2005, 14:34

A ja tak krotko i zwiezle: Moj Powerbook G4 jest lepszy od mojego Della 700m i starego stacjonarnego P4 2.4GHz. :)
[addsig]

mellodeque
Kontakt:

Post autor: mellodeque » środa 21 gru 2005, 15:20

A ja mówie, ze rower jest gorszy od auta.... i co z tego?

Komputer znaczy tyle co potrafi człowiek go obsługujący.

Jeden zrobi większe cuda od drugiego mimo, że ma gorszy sprzęt. Sprzęt to tylko narzędzie, i spieranie się co jest lepsze nie ma sensu.

Koniec Wywodu.

Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

ODPOWIEDZ